- na Aeon kasli, prestali ho vyvijat a so sucasnymi verziami si zrejme uz dobre nerozumie. Kedysi som Aeon pouzival, ale potom som od neho upustil (uz si nepamatam, preco presne, ale urcite mi tam cosi nechodilo, ako malo).
V polozke Video si pridas zdroj (Add-Source). To je nejaky adresar (kludne aj zdielany po sieti). Ked na tento adresar kliknes pravym mysitkom, tak si mozes nastavit, co obsahuje (Set Content). Tu mas na vyber okrem ineho filmy (Movies), serialy (TV Shows), potom su tam tusim nejake klipy, hudba, atd . . .
Ked potom zvolis v hlavnom menu polozku Movies, budes mat v nej len polozky
zo vsetkych adresarov, kde si nastavil obsak Movies. Ako source si mozes nastavit kolko adresarov len chces a kazdemu nastavit obsah. XBMC podla toho pouziva scrapper, ktory dotiahne z internetu informaciu o filme (default dotahuje tusim z IMDB.com). Samozrejme musis mat subory rozumne pomenovane, aby sa vedel spravne trafit a dotiahol to, co dotiahnut ma. XBMC pouziva vlastnu databazu, kde ma informacie naviazane na meno suboru.
Aby to bolo logickejsie, tak ti napisem, ako to mam ja. Na HDD mam adresar D:\Public a v nom mam samostatne podadresare pre filmy (D:\Public\Movies) a serialy (D:\Public\TV Shows). Tieto 2 adresare som si v menu Videos pridal cez Add-Source. U adresara Movies som si nastavil content Movies (IMDB.com scrapper) a na adresari TV Shows som si nastavil content TV Shows (scrapper TVDB.com - tusim sa tak vola, nepodstatne). Ked z hlavneho menu vleziem do Movies, vidim tam filmy z adresara Movies a ked vleziem do TV Shows, tak tam vidim serialy z adresaru TV Shows.
Filmy pomenuvavam nasledovne (priklady):
- HD filmy v MKV: Cars 2 2011.mkv, Water for Elephants 2011.mkv atd. . .
- BluRay (zial) XBMC (zatial) nevie pridat do databazy (ani *.ISO), drzim ich v zvlastnom adresari, kde nenastavim ziadny obsah (Content = None). Tym padom ten adresar XBMC nescanuje, ale cez polozku Video sa viem do toho adresara dostat (pridal som ho cez Add Source) a viem si takto pustit BluRay priamo z XBMC
- DVD: D:\Public\Movies\Cars 2 2011\VIDEO_TS\*.* - XBMC vie, ze nadradeny adresar VIDEO_TS je nazov filmu a podla neho si dotiahne info o filme do databazy z internetu.
Serialy pomenuvavam nasledovne, odporucam precitat XBMC Wiki (priklady):
- D:\Public\TV Shows\The Killing\The Killing.S01E01.mkv
- D:\Public\TV Shows\The Killing\The Killing.S01E02.mkv
- D:\Public\TV Shows\The Killing\The Killing.S01E03.mkv
...
- D:\Public\TV Shows\The Killing\The Killing.S02E01.mkv
- D:\Public\TV Shows\The Killing\The Killing.S02E02.mkv
- D:\Public\TV Shows\The Killing\The Killing.S02E02.mkv
...
Ak dodrzis vyssie uvedenu strukturu, tak XBMC vie, ze v adresari ..\The Killing\ mas serial The Killing a pekne ti ho rozdeli podla serii (S01, S02) a v ramci kazdej serie budes mat jednotlive epizody (E01, E02 . . .). Preto sa to znaci S01E01, S01E02 . . .
Na "nakopnutie" dufam staci