XBMC - Nastavení

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Ibalgin 9. 11. 2011 21:39

Zdar
Malinko bojuji s XBMC, které jsem nainstaloval na domácí server. Pro XBMC jsem se rozhodl poté, co jsem viděl videa rozhraní na Youtube a protože vzhled rozhraní je pro mne neméně důležitý, zkouším jej rozjet.

Instalace samotného XBMC proběhla bez problémů, ale spustit vzhled AEON se mi nepovedlo. To se mi povedlo až po odinstalování XBMC a instalaci neoficiálního XBMC (http://sshcs.com/xbmc/). V tu chvíli bylo prostředí dle mých představ, nainstaloval jsem několik doplňků (český Scarper funguje výborně, doplňky pro přehrávání CZ televizí nefungují, ale přikládám to neoficiálnímu XBMC, přehrávání z Youtube opět OK).

Přiznám se ale že jsem nepochopil systém složek. V rozhraní jsou volby:
- Video
- Music
- Movies
- TV Shows
- Concerts
atd...
Po kliknutí na Video jsem vybral volbu soubor, najel jsem do složky kde mám uloženy videa a tuto složku jsem použil jako zdroj (zároveň jsem nastavil scarper).
Když chci stejnou věc opakovat u složky Movies a namapovat složku s image DVD, volba tam již není. Stejně tak u TV Show, kde jsem chtěl namapovat seriály, které mám zase v další složce.

Prostě to neumím. Je zde někdo, kdo má XBMC nastavené a umí poradit, co mám kde nastavit, aby mi to také fungovalo?
Ibalgin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Odar 9. 11. 2011 22:20

- na Aeon kasli, prestali ho vyvijat a so sucasnymi verziami si zrejme uz dobre nerozumie. Kedysi som Aeon pouzival, ale potom som od neho upustil (uz si nepamatam, preco presne, ale urcite mi tam cosi nechodilo, ako malo).

V polozke Video si pridas zdroj (Add-Source). To je nejaky adresar (kludne aj zdielany po sieti). Ked na tento adresar kliknes pravym mysitkom, tak si mozes nastavit, co obsahuje (Set Content). Tu mas na vyber okrem ineho filmy (Movies), serialy (TV Shows), potom su tam tusim nejake klipy, hudba, atd . . .
Ked potom zvolis v hlavnom menu polozku Movies, budes mat v nej len polozky zo vsetkych adresarov, kde si nastavil obsak Movies. Ako source si mozes nastavit kolko adresarov len chces a kazdemu nastavit obsah. XBMC podla toho pouziva scrapper, ktory dotiahne z internetu informaciu o filme (default dotahuje tusim z IMDB.com). Samozrejme musis mat subory rozumne pomenovane, aby sa vedel spravne trafit a dotiahol to, co dotiahnut ma. XBMC pouziva vlastnu databazu, kde ma informacie naviazane na meno suboru.

Aby to bolo logickejsie, tak ti napisem, ako to mam ja. Na HDD mam adresar D:\Public a v nom mam samostatne podadresare pre filmy (D:\Public\Movies) a serialy (D:\Public\TV Shows). Tieto 2 adresare som si v menu Videos pridal cez Add-Source. U adresara Movies som si nastavil content Movies (IMDB.com scrapper) a na adresari TV Shows som si nastavil content TV Shows (scrapper TVDB.com - tusim sa tak vola, nepodstatne). Ked z hlavneho menu vleziem do Movies, vidim tam filmy z adresara Movies a ked vleziem do TV Shows, tak tam vidim serialy z adresaru TV Shows.

Filmy pomenuvavam nasledovne (priklady):
- HD filmy v MKV: Cars 2 2011.mkv, Water for Elephants 2011.mkv atd. . .
- BluRay (zial) XBMC (zatial) nevie pridat do databazy (ani *.ISO), drzim ich v zvlastnom adresari, kde nenastavim ziadny obsah (Content = None). Tym padom ten adresar XBMC nescanuje, ale cez polozku Video sa viem do toho adresara dostat (pridal som ho cez Add Source) a viem si takto pustit BluRay priamo z XBMC
- DVD: D:\Public\Movies\Cars 2 2011\VIDEO_TS\*.* - XBMC vie, ze nadradeny adresar VIDEO_TS je nazov filmu a podla neho si dotiahne info o filme do databazy z internetu.

Serialy pomenuvavam nasledovne, odporucam precitat XBMC Wiki (priklady):
- D:\Public\TV Shows\The Killing\The Killing.S01E01.mkv
- D:\Public\TV Shows\The Killing\The Killing.S01E02.mkv
- D:\Public\TV Shows\The Killing\The Killing.S01E03.mkv
...
- D:\Public\TV Shows\The Killing\The Killing.S02E01.mkv
- D:\Public\TV Shows\The Killing\The Killing.S02E02.mkv
- D:\Public\TV Shows\The Killing\The Killing.S02E02.mkv
...
Ak dodrzis vyssie uvedenu strukturu, tak XBMC vie, ze v adresari ..\The Killing\ mas serial The Killing a pekne ti ho rozdeli podla serii (S01, S02) a v ramci kazdej serie budes mat jednotlive epizody (E01, E02 . . .). Preto sa to znaci S01E01, S01E02 . . .

Na "nakopnutie" dufam staci :)
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Nolwendil 10. 11. 2011 10:00

Já to mám podobně jako Odar (ono to ani moc jinak nejde, aby to fungovalo), akorát při nastavování zdroje a scraperu na filmy jsem si nastavil, ať při prohledávání použije názvy složek. Takže filmy mám všecky v jedné složce (až dojde místo na disku tak budou ve dvou, nehodlám se drbat s nějakým RAIDem či JBOD) a v té složce mám pak ještě podsložky s žánry, aby nebylo vše na jedné hromadě. V nich už jsou pak složky s jednotlivými filmy. Složky pojmenovávám většinou podle názvu na IMDB.com, a to včetně roku.
Příklad: "M:\Movies\Fantasy\The Lord of the Rings trilogy\The Lord of the Rings - Fellowship of the Ring (2001)" Teprve tam je MKV s filmem, které pak už může mít i "ošklivý" release název. Nebo "M:\Movies\Czech\Spalovač Mrtvol (1968)". Scraper používám CSFD.
Pokud jde o seriály, tak v každé složce se seriálem mám ještě složku se sérií, plus složku "Specials" na bonusové epizody, atd. Je dobré se podívat na TheTVDB.com, najít si tam ten seriál, a podívat se jak jednotlivé bonusové epizody pojmenovat aby se správně rozpoznaly. Jinak XBMC rozpoznává i nevyčištěné release názvy seriálů, i když pro pořádek je samozřejmě lepší si je přejmenovat podle svého...
Další věc je, že k některým seriálům patří i film. (Např. film Serenity k seriálu Firefly, atd.) Na TheTVDB ho uvidíš, že je zalistovaný mezi speciálními epizodami, ale pokud ho nechceš mít ve složce se seriály, tak v možnostech filmu máš i tu možnost ho k seriálu přiřadit...

Pluginy pro české a slovenské TV jsem si nainstaloval dle návodu v článku o Apple TV na AV Manii. Občas se mi ale XBMC sekne při přehrávání nějakého pořadu z archivu, ale to může být i tím, že jsem teď nucen dočasně fungovat na XP. Pořady které sleduji jsem si přidal do oblíbených, ať je nemusím těch online archivech hledat. Třeba na iVysílání ČT je toho tolik, že to chvíli trvá než se dostanu např. k "Vyprávěj"...

To všecko co jsme Ti tu s Odarem popsali najdeš i na rozsáhlé XBMC WiKi, kde jsou i návody na prakticky vše, včetně správného pojmenování souborů a složek a tvorby knihovny. Pokud pro Tebe není angličtina problém, tak doporučuji pročíst, je tam hodně cenných informací a tipů...

Jinak s XBMC si můžeš hodně dlouho hrát tak, aby bylo eye-candy, ale být Tebou, tak začnu u toho základního - pořádně si pojmenovat a setřídit knihovnu médií tak, aby se vše automaticky a správně rozpoznávalo a načítalo. To ostatní je třešnička na dortu...

Odar :arrow: Možná máš nějaký důvod si obrazy DVDček držet ve formátu ISO, ale pokud ne, tak když by jsi z nich rozbalil tu složku Video_TS a původní ISO smazal, tak je můžeš mít v knihovně mezi ostatními filmy...

A smím se zeptat, kde máš uložené titulky když nemáš filmy ve svých adresářích? Ve stejném adresáři jako všecky filmy? A jaký používáš skin?
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Odar 10. 11. 2011 10:43

- DVD nedrzim v *.ISO, ale vo VIDEO_TS adresaroch (ale mam ich uz len par). Problem je u BluRay (ako *.ISO, tak BDMV folder . . .)
- ak ma *.MKV titulky v sebe, tak ho mam priamo v adresari ../Movies. Ak nema, tak film a titulky davam do adresara, ako ty:
../Movies/Cars 2 2011/Cars 2 2011.mkv
../Movies/Cars 2 2011/Cars 2 2011.srt
- skin mam default z poslednej stable verzie (neviem, ako sa vola). Je RYCHLY a mne sa zda aj prehladny (vec vkusu). Nejako som sa dostal do stavu, ze treba mat nastavene vsetko co najblizsie k default :D
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Nolwendil 10. 11. 2011 12:09

Ten default skin bude asi Confluence. Taky ho používám, a je úplně v pohodě. Asi by se s tím dalo víc hrát ale jak říkáš, nastavení co nejblíže default často funguje nejlépe. Ty ISO jsou mi už jasné - měl jsi na mysli jen Blu-ray...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ibalgin 12. 11. 2011 12:56

Díky za info. Dostal jsem se k tomu až nyní, takže řeším se spožděním.

Situace se má tak, že jsem pravděpodobně měl vše správně nastaveno již původně. Při nastavení jsem vybral Movies, přidal zdroj, u kterého jsem nastavil zda obsahuje filmy, nebo třeba seriály, a nastavil scarper (doinstaloval jsem si scarper, který tahá data z CSFD.cz). Potud vše OK.

AEON mi vyhovoval svým rozhraním právě proto, že kliknu na Movies, dostanu se do složky s filmy a zde si vyberu co chci sledovat. Nyní jsem si nastavil na druhém PC XBMC s Confluence na testování a tak jako při prvním spuštění jsem v situaci, kdy kliknu na Videos, zobrazí se mi obrazovka s menu, kde je na výběr Movies (když rozkliknu, tak je další menu žánr, rok...), pak tam je na výběr file, pak další možnosti...strašně dlouho trvá, než se dostanu k tomu, co chci. Chci si spustit XBMC, kliknout dálkovým ovladačem na videos a mít tam videa, chci kliknout na TV Shows a mít tam seriály. Tohle mi nabízí AEON, ale ten zase ignoruje ono nastavení, nebo někde dělám chybu.
Ibalgin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Odar 12. 11. 2011 13:24

V Confluence si vies niekde v Settings nastavit, ktore polozky mas zobrazene v hlavnom menu (Movies, TV Shows, Weather . . .). Zobrazia sa ale az potom, akonahle ti pribudne prvy film (serial) do databazy.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ibalgin 12. 11. 2011 14:14

Částečně mi to pomohlo. V menu jsem klikl na Systém > Vzhled > Úvodní obrazovka, kde jsem měl zaškrtnuté "Skrýt - Videa", takže nyní mám v hlavním menu jak Videa, tak Filmy. Skrýt TV Seriály mám zešedlé a ty nijak aktivovat na hlavní obrazovku nemohu.

Když ale kliknu v hlavním menu na Video, nebo kliknu na Filmy, vždy se dostanu do stejné složky, ve které jsou jak filmy ze složky DVD (u kterého jsem při zakládání zdroje uvedl "Filmy"), tak filmy ze složky Videa (u kterého jsem nastavil při zadávání zdroje "Videa").
Zda tomu skutečně je jsem ještě nyní ověřoval a je tomu tak.

Počítám, že jsem už ale blízko :o)
Ibalgin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Odar 12. 11. 2011 15:14

Ibalgin píše:Skrýt TV Seriály mám zešedlé a ty nijak aktivovat na hlavní obrazovku nemohu.
Tak to bude naopak, ako som pisal. Najprv musis mat do databazy cosi pridane ako TV Show a potom to budes moct zapnut.
Detaily si nepamatam, takze presny Step-by-step navod odo mna necakaj. Cas, ked som s tym bojoval je uz davno za mnou. Pri reinstale vzdy len nejako prepisem povodnu konfiguraciu - takze cerstve to v hlave nemam :)

Ibalgin píše:Když ale kliknu v hlavním menu na Video, nebo kliknu na Filmy, vždy se dostanu do stejné složky, ve které jsou jak filmy ze složky DVD (u kterého jsem při zakládání zdroje uvedl "Filmy"), tak filmy ze složky Videa (u kterého jsem nastavil při zadávání zdroje "Videa").
Tak to ma fungovat - tie polozky z hlavneho menu su len skratene volby, aby si nemusel vzdy chodit cez Videos . . .
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ibalgin 13. 11. 2011 14:42

Zdravím
Raději shrnu kompletní nastavení a představu, do jakého stavu chci dojít a možná přijdeme na to, že čekám něco, co není možné splnit.

V počítači mám několik složek a mimo jiné:
- D:\Filmy (zde mám uloženy filmy a videa ve formátu .avi)
- D:\DVD (zde jsou stažené DVD ve formátu TS_Video)
- D:\Seriály (Zde jsou seriály. Každý seriál je v konkrétní složce, který má podsložky s číslem sezóny a v ní jsou samotné díly ve formátu .avi)
(hudbu nyní neřeším, tu jsem namapoval v pohodě)

V XBMC jsem klikl na "Video", zde jsem klikl na "Soubor" a pak na "Přidat zdroj", proklikal se až ke složce D:\Filmy\ a přidal. V dalším kroku jsem nastavil že se jedná o "Video" a nastavil scarper CSFD.cz a uložil. Stejně jsem postupoval u dalších dvou složek DVD a Seriály, u DVD jsem nastavil "Movies" a nastavil také csarper CSFD.cz, u Seriálů jsem nastavil TV Shows a nechal přednastavený scarper.
Následně jsem v nastavení naklikal na vzhled a zrušil zaškrtnutí "Skrýt položku Movies", čímž mi v hlavním menu přibyla položka Movies, odškrtnout položku "Skrýt TV Shows" se mi nepovedlo žádným způsobem, protože je stále zešedlá (a zkoušel jsem to jak před přidáním složky seriály, tak poté. Nic nepomohlo),

V tuto chvíli mám tedy v hlavním menu položky Počasí, Video, Movies, Programy a Systém, takže mi chybí TV Shows. Když kliknu na Video, zobrazí se mi výběr žánrů, pak složky a nakonec se proklikám do požadované složky D:\Filmy. Když kliknu na Movies, tak se mi zobrazí soubory ze složky D:\Filmy a zároveň D:\DVD (a k tomu mi tam přibyly cca deset filmů, které určitě nikde na disku nejsou. Třeba "Od devíti do pěti, Mennovo svědomí, Hříšníkovy soukromé paměti...kde se tam vzaly netuším). Na druhé straně je to jedinná složka, která se zobrazuje jak má. Nastavil jsem zobrazování tak, že se na pozadí zobrazí stažený screen, ukáže se popis filmu, obrázek obalu.

Má představa je, že spustím XBMC, kliknu na Video a dostanu se do složky D:\Filmy, kliknu na Movies a dostanu se do složky D:\DVD a kliknu na TV Shows a dostanu se do složkdy D:\Seriály. Soubory se zobrazí ve stejném formátu, jako mám nyní když kliknu na Movies.

Je to možné takto zobrazit, nebo to chápu úplně špatně?
Ibalgin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Odar 13. 11. 2011 15:42

Z toho co pises mam pocit, ze ten scrapper pre CSFD ma hokej v suboroch, ktore mas na HDD. Skusil by som pouzit default IMDB.com (filmy) a TVDB.com (serialy). To, ze ti nenajde ziadny serial (polozku TV Shows mas v settings sedu a neda sa aktivovat) je podla mna problem scrapperu.

Otazne je, ci CSFD scrapper nie je urceny len pre filmy a serialy nedava automticky medzi filmy, alebo ich zignoruje. Svojho casu som CSFD scrapper pouzival, ale nespolupracoval mi napr. korektne s Trakt.tv pluginom, tak som sa spat vratil k IMDB.com. Aj tak ma zaujima len obal filmu, popis v XBMC necitam, takze to, ze je v anglictine je mi uplne jedno.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Nolwendil 14. 11. 2011 09:31

U TV Shows můžeš nechat default scraper. Ale jestli chceš mít alespoň názvy seriálů a popisy seriálů v češtině, tak si při nastavování scraperu nastav češtinu. (popisy epizod často přeložené nejsou, ale můžeš je přeložit a vložit do TheTVDB.com, když bys moc chtěl. ;-))
Mě to spíš připadá, že Ti XBMC ještě nevytvořil knihovnu ze seriálů, a proto máš tuto možnost zatím zašedlou. Zkus jít přes položku "Video" do složky "Seriály" a tam v panelu s nastavením zapnout "Mód knihovny". Jestli to ještě nepůjde, tak se vrať do "Video", klepni pravým tlačítkem na "Seriály" a dej "Vyhledat nový obsah". Pokud tam máš těch filmů a seriálů hodně, tak si na aktualizaci knihovny budeš muset počkat fakt dlouho... Jinak od té doby co se Ti podaří přepnout seriály do módu knihovny by mělo být možné zapnout "TV Shows" jako položku na hlavní obrazovce.¨

Pokud jde o ty filmy, tak jsi to pochopil trošku špatně - v položce "Video" najdeš všecky video zdroje oddělené zvlášť podle toho jak jsi si je přidal, ale tato položka je určená spíš na procházení soubory, než jako knihovna. V položce "Movies" pak v pěkném zobrazení knihovny najdeš pohromadě filmy z D:\Filmy a D:\DVD. Ne odděleně. Proč je necheš mít pohromadě? Nejlepší je si při přidávání zdroje filmů dát tyto obě složky do cest, ať pak scraper nastavuješ dohromady pro oba zdroje.

Pokud jde o ty filmy co určitě na disku nemáš, tak si je zkus pustit. Pustí Ti to nějaký film co na disku máš a budeš vědět, který Ti dělá neplechu. Ten pak přejmenuješ podle představ scraperu, aby Ti už vše zobrazoval správně. Důrazně doporučuji pořádně pojmenovat adresáře s filmy, nejlépe podle názvů na IMDB.com, a to včetně roku. Na Wiki XBMC taky píšou o NFO souboru ve složce s filmem, kterým můžeš scraperu říct, co je tam za film. Buď pomocí adresy na IMDB.com, a nebo pomocí přímo tagů s názvem a rokem filmu, a tak...

Jinak si vůbec nic nedělej z toho, že Ti to zatím nefunguje podle Tvých představ. Já jsem s tím taky dost bojoval než jsem to dotáhl do dokonalosti. Když Ti třeba budou ty seriály dál blbnout, tak je normálně z XBMC vymaž a přidej je tam znova. I to je život. Než jsem se pořádně naučil nastavovat scrapery a hlavně mít pořádek v souborech, tak jsem při různém laborování ty zdroje z XBMC mazal a zase obnovoval jako na běžícím páse... Ale IMHO je to fakt hlavně o těch názvech souborů a složek, protože teď když jsem XBMC nastavoval po reinstalaci systému odznovu, tak se vše našlo rychle a správně.
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Odar 14. 11. 2011 09:37

Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Rasti13 13. 12. 2011 09:17

Zdravim
Potreboval by som poradit.
Cez vikend som si chcel spravit z macbook white medialne centrum. Nahral som si Tam XBMC a Plex na otestovanie ktore lepsie sedi.
Problem je ze mam externy HDD kde su ulozene filmy v adresary: FILMS/ kazdy film ma svoj priecinok. A potom mam este WD Live Hub kde zadam tiez cestu kde su ulozene filmy.
Zadrhel je ten ze v XBMC v sekcii VIDEO ked prejdem na subory tak vidim aj jeden HDD a aj druhy Live Hub. Lenze ked sa prepnem do Libraries modu tak sa mi tam zobrazia filmy aj s plagatom a popisom len z prveho zakladneho HDD. Ten Live Hub sa nechce v Libraries zobrazit. Inaksie filmy v sekcii VIDEO/subory mozem pustat len nemam nanich ziadne vyhladane plagaty len je ikonka zlozky.
Ani program Plex nechce zaradit do svojho Manazera filmy z Live Hub je mozne ze to nejak blokuje
A dalsi problem na prvom HDD sa mi do Libraries modu zaradia len asi tristvrtina filmov. Napriklad v subore The Matrix Trilogy mam podzlozky Matrixu aj s rokmy a do Libraries modu sa mi nezaradia. Ale v suboroch sa nachadzaju.
Musi sa volat zlozka s filmamy E:/movies/Cars alebo to je jedno?
Rasti13
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Odar 13. 12. 2011 20:47

Rasti13 píše:Ahoj Potreboval by som poradit.
Cez vikend som si chcel spravit z macbook white medialne centrum. Nahral som si Tam XBMC a Plex na otestovanie ktore lepsie sedi.
Problem je ze mam externy HDD kde su ulozene filmy v adresary: FILMS/ kazdy film ma svoj priecinok. A potom mam este WD Live Hub kde zadam tiez cestu kde su ulozene filmy.
Zadrhel je ten ze v XBMC v sekcii VIDEO ked prejdem na subory tak vidim aj jeden HDD a aj druhy Live Hub. Lenze ked sa prepnem do Libraries modu tak sa mi tam zobrazia filmy aj s plagatom a popisom len z prveho zakladneho HDD. Ten Live Hub sa nechce v Libraries zobrazit. Inaksie filmy v sekcii VIDEO/subory mozem pustat len nemam nanich ziadne vyhladane plagaty len je ikonka zlozky.
Nastavil si aj pre Live Hub obsah (Set Content)? Ak mu nepovies, co v danom adresari mas (kliknut pravym, Set Content), nevie to dat do kniznice = nezobrazuje plagaty . . . ine ma nenapada.
Rasti13 píše:Ani program Plex nechce zaradit do svojho Manazera filmy z Live Hub je mozne ze to nejak blokuje
A dalsi problem na prvom HDD sa mi do Libraries modu zaradia len asi tristvrtina filmov. Napriklad v subore The Matrix Trilogy mam podzlozky Matrixu aj s rokmy a do Libraries modu sa mi nezaradia. Ale v suboroch sa nachadzaju.
Musi sa volat zlozka s filmamy E:/movies/Cars alebo to je jedno?

Ci to blokuje, to netusim - ale nepride mi to ako pravdepodobne. Skor si myslim, ze si nenastavil obsah, ako pisem vyssie. Ja to mam pomenovavane takto ---> viewtopic.php?p=8485954#p8485954 Tam si to precitas.
V tvojom pripade by som zvolil pomenovavanie nasledovne:
E:/movies/Cars 2006/Cars 2006.mkv
E:/movies/Cars 2006/Cars 2006.srt

E:/movies/Cars 2 2011/Cars 2 2011.mkv
E:/movies/Cars 2 2011/Cars 2 2011.srt

Podobne pre Matrix

E:/movies/Matrix 1 1999/Matrix 1 1999.mkv
E:/movies/Matrix 1 1999/Matrix 1 1999.srt
E:/movies/Matrix Reloaded 2003/Matrix Reloaded 2003.mkv
E:/movies/Matrix Reloaded 2003/Matrix Reloaded 2003.srt
E:/movies/Matrix Revolutions 2003/Matrix Revolutions 2003.mkv
E:/movies/Matrix Revolutions 2003/Matrix Revolutions 2003.srt

Chyba moze nastat vzdy - potom treba stlacit tlacitko INFO, tam dat Refresh, ponukne ti vyhladavanie, tam napises, aky film chces najst, ponukne ti cosi z IMDB.com a vyberies si film, ktory to presne je. Osobne to pomenovavam takto, ako som napisal. Mozno funguje aj cosi ine, ale neexperimentujem.

Tu su pravidla pre pomenovavanie serialov
http://wiki.xbmc.org/?title=TV_Shows_(Video_Library)#Directory_Structure_and_File_Names
Niekde tam po preklikani najdes aj pravidla pre Movies . . .
Odar
Trvalý BAN

Další stránka