Akustika - sykavky

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bína 19. 12. 2011 12:19

Když má třeba lyru nastavenou v nějaký ostřejší variantě, je možné že to bude sykat s dt770. Prostě jde o kombinaci těch prvků v sestavě, proto je Lyra dělaná v různých verzích, nejde jen naskládat náhodné komponenty za sebe a ignorovat jak k sobě sedí.

U nahrávek to může být velký rozdíl, vem si třeba tuhle písničku: http://www.youtube.com/watch?v=XGq_uAJ3 ... re=related
proti http://www.youtube.com/watch?v=ujzofwiglpA
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod garrett6 4. 1. 2012 21:33

Ja som osobne nezažil, aby boli sykavé slúchadlá v lacnom/slabom zosilňovači, skôr som zaži sykavky v kombinácii kvalitný zosilňovač, kvalitné slúchadlá. resp. kvalitný zosilňovač a lacné slúchadlá.

Mne z toho vyšiel problém v "krehkej rovnováhe" medzi mWrms a Vrms. Proste ak niektoré slúchadlá dostanú tých voltíkov viac než by mali, tak sykavky sú na svete. Keď sú slúchadlá stavané na 0,8-3,5 Vrms a dostanú povedzme 4,5 alebo nedaj bože 9, tak to bude syčať až hrôza. A pri nízkoimpedančných to bude navyše aj šumieť.

Ale je to len taký výkrik do tmy...
garrett6
Junior

Odeslat příspěvekod xenmaster 12. 1. 2012 20:12

Konečne som sa dokopal k lepšej zostave: Xonar Essence ST a k tomu Bayery DT 990 PRO. Na začiatku som sa obával tých sykaviek, ako som čítal rôzne príspevky, no žiadne tam nie sú. Tak neviem čo robím zle, alebo dobre :D
Samozrejme mi nechýbajú, dúfam, že sa zahorením neobjavia. Počúvam cez J.River - KS na 44,1 alebo upsampling 96kHz.
Galaxy Note 3 >>UE Triple.fi 10 pro
Asus GR8 >> ATH-M50x
xenmaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ZayL 12. 1. 2012 20:41

Me po zahoreni zacli hrat mnohem lepe a kdyz jsem nechaval hrat nahlas na hranici snesitelne hlasitosti, tak me prislo, ze hrali jeste lip. Jinak sykavky jsou problem i zdroje...
ZayL
Junior

Předchozí stránka