Jaký diktafon na VŠ?

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod M@ngo 29. 2. 2012 21:21

Zdravím,
rád bych vás požádal o radu při výběru diktafonu na školu. Nahrávání přednášek, tedy asi požadavek na kvalitní mikrák.
Na co mám koukat, které jsou kvalitní firmy, popř. zkušenosti.
Vůbec jsem se nepohyboval v poli, tak se musím zorientovat...

Asi cena není tak moc směrodatná. Chci se taky zeptat, jaké jsou formy záznamu, jestli více či méně stejné, popřípadě na co se záznam ukládá...

Díkes
MM...3310 5210 7210 N80 P900 P910i (5000) BB9780&apod. ... nová éra ...MM
M@ngo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bína 29. 2. 2012 22:15

Teda mega OT, ale fakt když si to nahraješ, tak si to pak doma pouštíš? Já to zkusil jednou na přednášce a nikdy jsem se k tomu nedostal :)
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Hergarok 29. 2. 2012 22:29

Taky to není k věci, ale máš ověřené, že tě přednášející společně s tím záznamníkem nepošle do (_|_) ... ?
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tapdancer 29. 2. 2012 23:43

Já to také dělám na jedné přednášce, kde přednášející valí jen teorii z hlavy a nejsou na to ani skripta a nic jiného.
Jinak třeba ten můj diktafon (Olympus) měl v balení externí mikrofon (je to asi metrový kablík a na konci mikrofon, který se dá pověsit kolem krku, a asi by nikoho nenapadlo, že je to diktafon.
Jen je třeba sedět nejdále v druhé, třetí řadě :D
tapdancer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bobulevv 1. 3. 2012 09:22

Ahoj no já také scháním kvalitní diktafon, u učitelů na naší škole vím že jim to nevadí,hlavně v těch nejtežších předmětech a jinde to nahrávat nepotřebuji:) takže kdyby někdo hodil tipy na něco kvalitního nebylo by to od věci.. protože to jestli se to může nebo ne je už na nás ne 8-)
bobulevv
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod M@ngo 1. 3. 2012 12:44

No s tím, jestli nahrávat můžem, či ne. Záleží fakt na přednášejících. Někomu to vadí a někomu ne - v tom případě je třeba se o tom nezmiňovat a někde ho mít schovaný >=)

Tak co, dle čeho vybírat...?
MM...3310 5210 7210 N80 P900 P910i (5000) BB9780&apod. ... nová éra ...MM
M@ngo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 1. 3. 2012 14:44

Určitě podle citlivosti mikrofonu případně možnosti připojit externí citlivý a případně i směrový mikrofon.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod garrett6 1. 3. 2012 19:46

Jednoznačne Olympus. Potešil si ma tým, že cena nie je smerodatná, tak odskúšané mám tieto:
WS-750M a s lepšími profilmy na diaľku WS-760M. Potešia aj ako kvalitné mp3 prehrávače a dokonca DAC k notebooku s reprákom a stereomikrofónom. Napája to jeden AAA článok na nejakách 16+ hodín (alkalický viac, ale neskúšal som), veľkosť a hmotnosť zanedbateľné.
V ruke som mal už aj DS-2400, luxus čo sa kvality zvuku týka, a potešil aj pedál na ovládanie :)
K Olympusom sa dá u nás kúpiť za cca 20€ taký malý smerový mikrofón bez káblu, ktorý sa len zapichne do jacku.
garrett6
Junior

Odeslat příspěvekod Hergarok 1. 3. 2012 21:27

Olympus je podle mě taky jednoznačná volba. ;-)
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 4. 3. 2012 19:21

Sranda je, když vyučující pochoduje po místnosti ...
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod EKKAR 5. 3. 2012 11:11

Na těch přednáškách ve stupňovité posluchárně se bude jednat spíš jen o pochodování kolem tabule v čele místnosti - což zmenšuje potřebný úhel "pokrytí"...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel