Akustické přizpůsobení místnosti - inspirace

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod UniFly 22. 5. 2012 12:18

Chci se s Vámi podělit o kus své radosti, snad by to někoho mohlo i inspirovat. Připomínky samozřejmě uvítám ;-)

A jak řešíte akustiku při poslechu Vy?

http://youtu.be/umHCtztRIa0
Nevadí, když se míchají jablka s hruškami. Je ale potřeba umět rozpoznat Jablka od jablek a Hrušky od hrušek.
UniFly
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Broslowski 22. 5. 2012 19:52

Velmi prijeme spracovane. Trocha som sa zacal nudit jak si tam hadzal do skrine platne - dlho to trvalo.

Inak tiez momentalne staviame dom a miesntosi su riesene skutocne kvalitne co sa týka akustiky uz od zakladu (dvojite sadrokartonove steny + vypln sklenna vata - toto je v celom dome + znizeny strop s vyplnou). sam som zvedavy aky bude rozdiel oproti murovanej stene :) No uz teraz je to aj bez nábytku a podlahy x krat lepsie ako vypanelovana izba :tleskani
Beyerdynamic dt990 PRO
Broslowski
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod descent 8. 6. 2012 10:39

Tak to já bydlím v cihlovém domě o 6 bytech. Mám hifi obýváku, počítač o velikosti CDčka, ten počítač ve videu je šílený :-) A akustika super, repro na stojanech, závěsy vpravo i vlevo, 4 skříně v rozích. Na stropě nic, dole koberec. Rozměry 4,3x3,3m.
descent
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod UniFly 8. 6. 2012 18:13

"počítač ve videu" je určen k práci a podle toho má i komponenty. Uznávám, trochu starší, ale výkonem/cenou/spolehlivostí a především kvalitou audio hardwaru pořád vyhovuje. Design caseu pro mne nehraje roli, zato spolehlivost v náročném provozu ano.
Nevadí, když se míchají jablka s hruškami. Je ale potřeba umět rozpoznat Jablka od jablek a Hrušky od hrušek.
UniFly
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod descent 8. 6. 2012 21:24

Tak to jo :-) Ono stejně si ho schoval, že... A pravdou je že prachy taky necpu do PC, ale radši spíš jinde.
descent
Mírně pokročilý