od anonymni 8. 5. 2018 00:30
foto1977:
Jak přesně je to u DAC/Amp kterej nemá vlastní ovládání hlasitosti a je u něj nutný ovládat hlasitost jen softwarově nemám tušení, nikdy jsem takový zařízení nevlastnil, možná je to tak ale v tomhle případě schválně. Vlastně by to i dávalo smysl, nemyslíš?
Já to mám takhle:
Vedlejší sestava kterou používám místo repro k PC jede přes Audinst HUD-mx1. Na něm NEmám nainstalovaný ASIO ovladače. V nastavení zvuku ve Win mám Audinst povolenej a zároveň nastavenej jako výchozí zařízení.
Ve Foobaru je označenej jako - DS : Rozhraní SPDIF (2 - Audinst HUD-mx1)
Směšovač windows v liště ho normálně ovlivňuje.
Pokud je puštěný Foobar, tak směšovač pro něj v liště nabídne možnost regulace hlasitosti samostatně, a i tady jde hlasitost normálně regulovat.
V hlavní sestavě používám Aquilu od Casea a na ní MÁM nainstalovaný ASIO ovladače. V nastavení zvuku ve Win mám Aquilu zakázanou, používám jí jen při přehrávání z Foobaru.
Ve Foobaru je označená jako - ASIO : Casea USB ASIO Driver
Směšovač windows v liště Aquilu vůbec nevidí, není co regulovat.
Pokud je puštěný Foobar, tak směšovač pro něj v liště nabídne možnost regulace hlasitosti samostatně, ale v tomhle případě NEjde hlasitost regulovat. Ať hýbu posuvníkem jak chci, hlasitost to neovlivní.
Třetí výstupní zařízení je HDMI výstup z grafiky a ten používám jen zřídka když si chci něco pustit přes repro, takže u toho jsem tohle nikdy neřešil, hlasitost ovládám na AVR, ale ASIO na něm nemám a regulovat směšovačem v liště normálně jde.
Když jsem ještě měl CA DacMagic Plus fungovalo to úplně stejně jako s Aquilou, takže u mě ASIO prostě Windows úplně odstaví.
Trifidek:
Nevím jak je to u Wasapi, ale máš ve Foobaru u danýho výstupního zařízení napsáno Wasapi? U ASIO to tak je, pokud je u výstupu napsáno ASIO, pak je pro daný výstup nainstalováno ASIO a win hlasitost neovlivní. V případě že tam ASIO napsáno není, tak pro daný výstup ASIO nainstalováno není a win hlasitost ovlivňuje.