Druhá návštěva u Slayerse

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod šeďour 6. 2. 2013 23:43

Tak co, pojedeš ?...ptám se Bubáka u piva…jo, určitě a v kolik ?...ptá se pro změnu Bubák.
No, brzo, tak v osm, nebo v půl devátý…tak teď se zarazil…cože, takhle brzo ?
:hm
Nejel, tak jsme s Kocem jeli sami.
Tuhle neděli jsme znovu vyrazili na návštěvu do malého městečka, na hifistické setkání s dlouholetým členem AVmanie Slayersem.Na tom minulém, jsme se seznámili s jeho aparátem a úžasně akusticky upravenou místností.Taky proběhnul test stíněných síťových kabelů.
Takže jsme se zase těšili na bezvadnýho chlápka, novej, silnější zesilovač a Kocmeister se samozřejmě hodně těšil na oběd v místní hospůdce.Cesta do lázeňského městečka proběhla celkem vklidu, v autě jsme posvačili domácí klobásky z udírny mýho kamaráda Míly.
Jejich přínos v oblasti hifi byl nepopiratelnej :-]
Slayers nás přivítal před domem a jen jsme vešli dovnitř, uslyšeli jsme hrající heavy metal.
Výborně…povídá Koc…už slyšim pořádný mlácení…
Ale nejdřív jsme dali kafe, probrali zážitky za dobu co jsme se viděli naposled a zkoukli Slayovu novou televizi.Tak to je pecka, ta placka je velká jak kuchyňskej stůl…
A pak jsme se pustili do poslechu muziky.
První poznatek, s předešlym zesilovačem to hrálo fakt dobře, ale při hlasitosti, při který je zvyklej poslouchat Slayers, to mě osobně přišlo trochu agresivní.S novým, podstatně výkonnějším zesilovačem agresivita zmizela.A hlasitost dokonce ještě narostla.
Slayers mě pobavil.Povídá, dej to na šestnácku (-16dB), minule jsme to tak poslouchali.To jo, jenže tenhle zesilovač má o sto watů víc, takže ta šestnáctka se vztahuje k JEHO maximu !!
No, byl to pořádnej nářez, ale fakt zábavnej.Poslouchali jsme všechno možný.Teda vlastně všechno možný z heavy metalu 8-)
A pak jsme šli na oběd.Snědli jsme přádnej kus masa a zapili to Jemčou.
Pak ještě romantická procházka po lázeňskym městečku…no, teda, trochu foukal severák, tak jsme raději nabrali zpáteční směr a pustili si raději zas nějakou muziku.

Vyzkoušeli jsme vliv různých stíněných síťových kabelů po připojení buď do zesilovače, nebo do DACu.Například můj prototyp, který jsem cvičně nazval Šeďour mejnstrím hybrid, nijak nenadchnul, ani neurazil.Sice nabízí výrazný zvukový posun oproti obyčejnému PC kabelu, ale mezi kvalitními kabely svým vlivem nijak nevyniká.
Překvapila hlavně Kocmeisterova Supra.Na některých nahrávkách neuvěřitelným způsobem odstranila agresivitu v ženském hlase, na jiných zase způsobila ztrátu razance metalového zvuku.
Za mě…Supra zvuk uhlazuje.Ale v dobrém smyslu slova.

No a pak přišla ta největší pecka pro dnešní den :pozor
Kocmeister šáhnul do svojí tašky a…
…vytáhnul předzesilovač Dispre J-Fet.
Zapojili jsme ho do vstupu Slayersova zesilovače tak, že se z něho stal koncák, nastavili přiměřenou poslechovou hlasitost (takže hodně vysokou) a pak se jen divili.
Tak výrazné zlepšení zvuku asi nikdo z nás nečekal.
Vysoké tóny se zjemnily, basy získaly na čitelnosti.Prostorovost nahrávky ještě více vystoupila.Impedanční přizpůsobení DAC – PRE – PWR AMP se ukázalo jako zvukově zásadnější, než veškeré laborování se síťovými kabely, nebo stabilní napájení hodin USB transportu.
Největší problém nastal Slayersovi.To zvukové zlepšení bylo tak markantní, že určitě musel začít přemýšlet o nějakém předzesilovači.Pro DIYera by byla volba jasná…Dispre.Jenže pro obyčejného člověka nastává neřešitelný problém, kde ho v dnešní době vzít.Koupit se to běžně nedá, z druhé ruky je to v tomhle případě dost velké riziko.Standardní provedení je nepoužitelné pro svojí příšernou ergonomii a primitivní vybavení.
Z těch zvukově slušných a plně vybavených předzesilovačů nás napadnul snad jen BVaudio.

Nakonec, když už se setmělo a Slayersovi se vrátila domů rodina, tak jsme se s Kocem sebrali, poděkovali za pohoštění a vyrazili domů.V Praze jsme byli za chvíli, protože Koc jezdí jako šílenec.
A na Břevnově na mě čekalo moje totálně vymrzlý auto.
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod R4DY 7. 2. 2013 00:40

ste pani! Mate moj respekt. :) viac takychto prispevkov :)
R4DY
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 7. 2. 2013 00:51

Sedoura vysmiala byvala komunita,ked tvrdil ze sietove kable maju prinos.Tak teraz beha s hifistami :mrgreen:

Z mojej strany velka pochvala :tleskani
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod icotech852 7. 2. 2013 03:06

Nevysmiala:) Prínos sieťoveho kábla sa moze väčšine zdať ako investícia s neistým výsledkom,preto bol ten test dobrý.To že to potvrdil práve Sedour je dobre,lebo to presvedčí aj skeptikov že investícia má zmysel.
Naposledy upravil icotech852 dne 7. 2. 2013 08:31, celkově upraveno 1
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 7. 2. 2013 03:16

to bol vtip ;-)
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 7. 2. 2013 10:04

Dneska nemám nějak fantazii co bych ještě dodal. Důvodem je to, že šeďour všechno vystihnul naprosto dokonale. Ale tak zkusim:

- Nový, silnější zesilovač Vincent 234 byl určitě dost poznat. Opravdu zmizela agresivita na vyšších středech, která byla u předchozího Vincenta 232.
- Slayersovy Aurum Cantusy jsou opravdu hodně dobrý bedny. Pozná se to tak, že je na nich slyšet úplně jakákoliv malá změna v řetězci. Pořád se jejich projev zlepšuje a zlepšuje s tím jak Slayers kupuje nový a nový hračky. Člověk si řiká kam až tohle může zajít? Potenciál je pořád velkej.
- Síťový kabel Supra rozhodně má vliv na zvuk dost slyšitelný, takže to není tak, že by to byl nějaký podřadný kabel, co skoro nic nemění nebo dokonce nefunguje. Ano má trochu lampovější charakter, někomu se to může dost líbit.
- Dispre byla asi největší změna ve zvuku (k lepšímu samozřejmě), co jsem kdy u Slayerse slyšel. Proti tomu jsou síťový nebo jiný kabely, hiface apod. prd.
- Fungl nová televize LED od Samsungu v 55" měla dokonalý full HD obraz, ale docela slabý obraz v SD i HD přijímaný ze satelitu. Tedy v porovnání s plazmama. Prý snad je to silou signálu.
- Lázně Bělohrad jsou opravdu pěkný městečko, romantická vycházka s dvěma chlapama mi sedla.
- Luxus hovězí steak 210g jenom za 135 CZK, to opravdu v Praze nekoupíš.

Zkusil jsem udělat nějaký videa s tím, že zachytím to jak to Slayersovi hraje. Měl jsem i externí mikrofon na zrcadlovce, takže jsem čekal celkem +-věrnost. No je to pro mě trochu zklamání. Realita je o dost lepší (hlavně basy chybí), ale když už jsem si s tim dal tu práci tak to sem prdnu (720p):

REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 7. 2. 2013 10:32

Chudák slayers že si vás tam pouští, takovejch novejch věcí bude muset kupovat. :)

PS.: Napište mi až pojedete příště. :)
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod šeďour 7. 2. 2013 12:00

Ostatně, díky tomu, kdo mě donutil spáchat test Anakond, došlo k tomu prvnímu setkání a v návazně i tomuhle druhému.

Jinak...ještě nějaký fotky mám, ale jsou to pořád samý Vincenty, dráty, nablejskaný Aurum Kaktus, biftek na talíři, nebo Kocmeister se Slayersem na procházce (já tam vidět nejsem, protože držím v ruce foťák :-) ).

EDIT: Pro příště, až mi to tady bude upravovat nějakej admin, tak bych prosil, aby to sem laskavě napsal, protože ta první věta je úplně vytržená ze souvislosti a teď vypadám jako nějakej debílek, co neumí psát.
Díky.
Naposledy upravil šeďour dne 7. 2. 2013 18:33, celkově upraveno 1
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 7. 2. 2013 12:12

Nedělej zagorku a nahoď to všechno sem :-)
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 7. 2. 2013 12:48

No, sice mi to Eva Elsa zmenšila (...myslím fotky :-) ) pomocí programu, na kterej mi poslal Odar odkaz, ale nemám nekonečný místo v přílohách.Už mi tam toho moc nezbejvá.
Ale, abych nebyl za zagorku, dám ještě něco.
Jenže až odpoledne, mám to doma v sinkpedu :lol:
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hexxisek 7. 2. 2013 13:09

Závist, Slayers to má fakt perfektní :)
OT: Jakou bednu sis pořídil? :)
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 7. 2. 2013 14:13

To je zmysel diskusneho fora, aby sa taketo veci mohli diat a diali.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 7. 2. 2013 14:57

Však ty sám, jsi tady na fóru udělal pořádnej kus práce :tleskani
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod slayers 7. 2. 2013 15:12

Zdarec, no tak když jsem četl Martinův report z neděle jako bych to znovu prožil, hotovej spisovatel :tleskani . K tomu už se víc dodat nedá, snad jen šup sem s Dispre, máli ho někdo navíc. Je to fakt pecka a s tím má-li ho někdo navíc to myslím vážně.
Příště mám v plánu poslat rodinku k rodičům třeba i na nocleh a můžeme dát pivsona, gríling a diskutovat a poslouchat klidně do raních hodin. Myslím že Martin i Tom to zmáknou a přijedou a pokud se někdo bude chtít přidat, nebude myslím problém.
Jenom snad ať už nic nevozej, kde na to mám pořád brát :mrgreen: :mrgreen: .
Telka je SAMSUNG UE55ES6570 a jó jde na ni koukat i když je fakt že HD z disku je o třídu lepší nežli přes sat.
Noble Audio Galaxys, Lumin D2, Pro-Ject Xtension 10, Pro-Ject Phono RS, Kinki Studio MX1+, Audiovector R3 Avantgarde a nějaký Heimdall 2.
slayers
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod radimecek13 7. 2. 2013 15:20

pěkná práce hoši... 8-D jsem rád,že už nás s Odarem nemáte za blázny,když jsme tady před půlrokem mluvili o síťových kabelech a jejich vlivu na zvuk.. 8-)
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Další stránka