Návštěva u Slayerse, part III

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Kocmeister 30. 6. 2013 10:19

Včera jsme podnikli další, v pořadí již třetí, hifi výlet ke Slayersovi. Tentokrát s náma jel i Bína a Bubaak. To bylo jedině dobře, protože čím víc lidí, tím je větší sranda. To se potvrdilo velmi záhy už na cestě. Bubaak je rozený závodník, takže i přes probíhající celorepublikovou dopravní akci, kdy policisté stáli za každým druhým stromem, naše rychlost na dálnici málokdy opustila hodnoty začínající dvojkou. Na okresních silnících, různých kruhových objezdech apod. gumy vydávaly krásné a velmi přirozené výšky. Potěšeno bylo tedy nejen ucho audiofila, ale i milovníci pořadů jako Top Gear apod. To bylo jedině dobře, protože díky tomu jsme v Bělehradě přistáli velmi záhy.

Po příjezdu, pokecu a panáčku whisky na probuzení jsme se dostali k poslechu. Sláje sestava zůstala z větší části stejná jako dříve. Tedy repro Aurum Cantus M 102, zesilovač Vincent SV234 a Vincent DAC 1. Jako vždycky předtím, i nyní měl Slayers v sestavě zajímavou změnu – nový transport, Casea USB Interface. Pro nový transport se rozhodl poté, co jsem minule přivezl svůj baterií napájený Hiface, což byI tehdy obrovský přínos. Když si později Slayers koupil Hiface mkII, tak to zdaleka nebylo tak dobré. Právě z toho důvodu skončil U Casei. Ta by již měla být zase o krok dále a prý opravdu zvukově je.

Neměl jsem dnes s sebou Hiface na baterku na porovnání, ale zvuk z minula si pamatuji a můžu s klidem říct, že je to opravdu zase lepší. Pokaždé když přijedeme je zvuk sestavy o něco lepší a člověk si až říká, kam až to může zajít. Možná jsem to psal už při minulém reportu, ale je to tak.

My jsme s sebou přivezli taky pár věcí. Tentokrát samé dráty. No z mý strany to asi zkrátim. Podle mě defakto každý kabel, at už signálový nebo reprokabel, byl oprati kabelům Vincent velké zlepšení. Rozdíly byly stejně velké jako když vyměníš komponentu. Největší překvapení, příjemné překvapení, bylo pro mě jak pomohl zvuku USB kabel s odděleným napájením. V praxi kabel, kde jsou 2 větve, jedna pro data a druhá pro napájení. Každá se zapojí do jiného USB konektoru. Výsledek – čistší výšky a dle Slayerse se zlepšily i basy.

Ale to už se pomalu blížila doba oběda, což mi osobně přišlo mnohem zajímavější než poslech natož kabely. Takže jsme se přesunuli na zahradu pod pergolu a cpali se kuřecím masem. Padla zmínka, že kuřecí není zrovna maso pro pravý chlapy a už vůbec ne pro rockery a metalisty. Pořádná prorostlá krkovice nebo bůček tam chyběl. Jo ale jen do chvíle kdy jsme poprvý Slayersovy naložený kuřecí prsa šoupli do pusy. To byla panečku paráda. Všichni hepy. Teda až na mě, nebyl jsem zrovna přejezenej. Ostatní dle jejich slov ano. Takže vše ok. Jednoznačně si zaslouží Slájovo kuchařský umění palec nahoru. Po obědě jsem ještě poslouchali, přehazovali dráty atd., ale už jsme byli z toho všeho tak zničený a vyčerpaný, že jsme neuměli odlišit bas od vejšky a střed od zakřučení v břiše. Ideální čas skončit. Cesta zpátky zase divočina na druhou, ale dobře to dopadlo. Pěkně stažený všechny čtyři okýnka a z audiosystému Bose s katastrofálním zvukem ABBA na plný kule. Lidi koukali s hrůznou v očích. Tyjo fakt jsme si připadali jak hrozný frajeři a grázlové. Budu se těšit na repete.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 30. 6. 2013 13:15

Cesta z velkoměsta :D

„Tak v kolik si vstával“, zeptal jsem se Franty.V sobotu, nechutně brzo ráno jsem ho vyzvedával v Anglický ulici u obchodu s komiksy.“V pět čtyřicet“ povídá Franta.Ty kokos…tak to je cena za to, že chceme na náš hifistickej vejlet, vyrazit co nejdřív.
Přejeli jsme strahovskej kopec, projeli kolem monstrózního komoušskýho stadionu a za chvilku jsme byli na Břevnově, kde už nás čekal Bubák s Kocmeisterem u centrály firmy Kabelguru.Z mýho obstarožního vozu jsme se s Frantou přesunuli do Bubákovi ostrý Hondy, dostali jsme pokyny, že v autě se nejí a už jsme frčeli.V prvních zatáčkách jsme pochopili, že tahle jízda rozhodně nebude nudná.
Na dálnici jsme rychlostní limit překročili pouze o osmdesát kilometrů v hodině, na běžný silnici už to bylo o něco víc.Bubák je naprosto bravurní řidič, takže cestu nám občasně znepříjemňovali jen oktávkáři, kteří si chvíli naivně mysleli, že se snad za námi udrží, jinak cesta probíhala plynule.
IMG_20130629_170355_0.jpg

V Jičíně jsme na chvíli zastavili u místního nákupního centra, koupili jsme si vodu, víno pro manželku našeho hostitele a vyčurali se na voňavých toaletách (tak tohle teda fakt v Praze nemáme !) a vyrazili jsme dál, k cíli naší cesty.
Ostře vpravo, pár zatáček, rovinka.Projeli jsme úzkou vesničkou, z třicítky na stotřicet je dílem okamžiku a už je na dohled alej stromů.Lázně Bělohrad…cíl naší cesty.
„Za tím dlouhým domem zahni vpravo“ hlásím Bubákovi „támhle za tím cyklistou“.Gumy zakvičely v téměř pravoúhlé zatáčce, cyklista málem spadnul, jak se ohlížel co se děje.Nějaký řidič v autě naproti zastavil, stáhnul okýnko a začal Bubákovi domlouvat, že takhle se nejezdí…
„Ty bláho, asi už jsme na malym městě“ poznamenal někdo v autě.
A byli jsme u Slayerse !
Uvnitř domu byla slyšet hlasitá hudba, Slayers nás vítal na prahu.Dali jsme si kafe a probrali co se změnilo za tu dobu, co jsme se viděli naposled.“Tak chlapi, a jdeme na to ! „
Slayersovu akusticky upravenou místnost uvnitř v domě, už jsem popisoval minule, ale krátce ještě jednou.Sen mnoha hifistů…samostatná místnost s akustickejma úpravama, který nejenže opravdu fungujou, ale i dobře vypadaj.Na stěnách difuzéry, absorbéry, kmitající panely.Vpředu novej hifi stolek z nerezu, na něm komponenty.Reprosoustavy, tlustý reprokabely, hroty.Takhle přesně to má všechno vypadat, a velice dobře to funguje.
Franta Bína zasedl do křesla jako první a dal se do poslechu, aby si udělal představu o zvuku Slayersovi sestavy.Pak se postupně v poslechovým křesle střídali všichni.Poslouchali se různý žánry, ale jednu chvíli silně převažoval Slayersův a Kocmeisterův hudební žánr nejoblíbenější - Heavy Metal.Ti dva si fakt libujou v co nejtvrdším nářezu, pokud možno nejvyšší hlasitostí, co to jde…
Zvuk Slayersovi sestavy je perfektní a nedá se mu nic vytknout.Zkusili jsme samozřejmě i dolaďování výměnou kabelů, i když propojovací kabely Vincent jsou poměrně těžkej soupeř.Po připojení cinchovýho kabelu Kabelguru Ultra, přitvrdily basy, posunul se výrazně prostor do hloubky a změnilo se podání vysokých tónů.Několikrát jsem kabely přehodil, aby si utvořili názor všichni posluchači.
Takhle jsme ostatně postupoval u každého testu.Po kabelech Ultra jsme vyzkoušeli kabely Tomcat. To jsou ty tenký s postříbřeným vodičem uvnitř.Vzhledem k mojí mírné osobní zaujatosti, se nebudu k výsledkům poslechového porovnání vyjadřovat.Jen musím konstatovat, že podle mě byly rozdíly ve zvuku jednotlivých modelů, spíš nastavený preferencemi jednotlivých posluchačů.Interconect od Vincentu je velice dobrý kabel, ale vzhledem k jeho relativně vysoký ceně, dostával docela na zadek…
Další kabel, kterej jsme testovali, byl USB kabel s odděleným napájecím přívodem.Vypadá jako ypsilon.Dva konektory „A“ a jeden konektor „B“.Tady bych chtěl poukázat na to, že i přes sofistikovaný řešení transportu od firmy Casea, byl přínos tohohle USB kabelu slyšet.
IMG_20130629_113136_0.jpg

Tenhle výsledek poslechovýho testu, potěšil především management fi.Kabelguru, poněvadž se ukázalo,že jejich snaha není zbytečná.Opět se, ale potvrdilo pravidlo, že zlepšení ve zvuku je rozpoznatelné, především na opravdu dobře hrajícím aparátu. Diskutovat o těhle věcech na fóru, bez osobní poslechové zkušenosti, je trochu bezpředmětné.Od klávesnice vyjdou vždy jen dva výsledky…buď věřím autorovi článku, nebo si myslím, že je to nesmysl.Ale jak je to doopravdy, ve virtuálním světě nezjistím…
Další test, který proběhl, byl test reproduktorových kabelů.Vincent proti plochému Kabelguru Venom.Oba kabely zapojeny biwiring, přehazovali jsme je několikrát, abychom si utvořili názor všichni.Opět se lišily hlavně preference jednotlivých posluchačů.Plochý kabel nabízel tvrdší podání basů, větší bylo i množství basů, které zasahovali hlouběji.Ve vyšších pásmech se názory posluchačů rozcházeli, Venom byl hodnocen jako monitorovější, Vincent jako barevnější.
Protože jsme už všichni měli hlad, přesunuli jsme se na zahradu pod pergolu a pustili se do kuřecích steaků, který připravil náš hostitel.Probrali jsme téma empétři přehrávačů, sluchátek, aut, ženských…
IMG_20130629_121744_0.jpg

Já osobně jsem se cejtil výborně.Maso, pívo, chlapský řeči, bezva parta .
Když jsme si trochu okysličili mozky, vrátili jsme se do Slayersovi poslechovky a provedli jsme test dvou zařízení, který se od sebe lišej desetinásobným rozdílem v ceně.Na jedný straně testu stál malej a levnej Objective DAC, na druhý straně DAC Vincent s transportem Casea.Poslouchaly se úplně stejný skladby, který se nahráli do dvou notesů a spustili se zároveň.Jednoduše se přepínalo mezi dvěma vstupy zesilovače, takže hodnocení zvuku probíhalo naprosto plynule, bez prodlevy.
No řeknu vám, ten maličkej Odac je fakt povedenej.Je až neuvěřitelný jak malej rozdíl ve zvuku, tam byl.Ale byl tam a DAC Vincent s Casea transportem je samozřejmě zvukově lepší.Jak trefně poznamenal sám Slayers „bylo by smutný, kdyby lepší nebyl…“
No a poslední test na konec.Vincent DAC jsme se zesilovačem propojili XLR kabely Kabelguru Ultra a opět se posluchači střídali v hodnocení zvuku.První dojem, že „hraje to víc nahlas“ jsme si vyvrátili plynulým přepínáním vstupů.Nehrálo to víc nahlas, jen se ukázala výraznější čistota pozadí.A to slovo výraznější, bych podtrhl.
Rozhodně se ukázalo, že u tohoto typu přístrojů má zaprvé, smysl symetrické propojení a zadruhé má smysl, použít velmi kvalitní kabel, jakým XLR Ultra rozhodně je.
……
No, a tady naše červnová hifistická roadmovie pomalu končí.Protože se Slayersovi domů vrátila rodina, tak my jsme se odebrali k domovu.Rozloučili jsme se s naším báječným hostitelem, jeho půvabnou manželkou a velmi ostrým psíkem Agátou.Rozloučili jsme se i s lázeňským městečkem L.Bělohrad a jeho obyvateli, mírně vystrašenými pískáním gum Bubákovy ostré verze Hondy a vyrazili ku Praze.Cestou jsme sprášili několik Oktávkářů se sportovními ambicemi a po porušení snad všech pravidel silničního provozu jsme na Břevnově vyzvedli moje béemwé.
A protože jsme slušně vychovaní hoši, zakončili jsme den v naší oblíbené hospodě pod Slavínem.Večeře, budwajzr bír, točená červená limonáda (je skvělá) a šlo se domů.
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 30. 6. 2013 13:37

Pěkné drátky, kluci z Kabelguru umí :tleskani . Mě by docela zajímal ten reprokabel "Venom" a stejně tak ten RCA "Ultra". Parádní hi-fi rack. Domorobo, nebo kupovaný ?
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hexxisek 30. 6. 2013 14:00

Vau :) neplánuje Slayers někdy v dohledné době Den otevřených dvěří? Ta špelůnka s pokladama vypadá velmi lákavě, musí to hrát jak čert!

Jinak Koci pěkné fotky ;-)
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bubaak 30. 6. 2013 14:57

Snad nedostanu ban od nějakýho Magora Xy... že sem píšu, takže velmi stručně.. Bylo to super, Díky Slayersovi a klukům!
a pár fotek... https://plus.google.com/u/0/112368790862216767857/posts/RbbxNbUovVc
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod hexxisek 30. 6. 2013 15:02

Bubaak: pěkný fotky, Slayers to tam má opravdu jako v hifi ráji
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 30. 6. 2013 15:29

Ještě k těm kablíkům. Jak si vedl ten napájecí ? Fotky jsou super :tleskani. Hold, když je co fotit ... :lol:
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 30. 6. 2013 17:01

Díky, napájecí se nestihl vyzkoušet. Přišla zrovna rodinka. Ten rack je od šikovného řemeslníka.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 30. 6. 2013 17:24

šeďour píše:Další kabel, kterej jsme testovali, byl USB kabel s odděleným napájecím přívodem.Vypadá jako ypsilon.Dva konektory „A“ a jeden konektor „B“.Tady bych chtěl poukázat na to, že i přes sofistikovaný řešení transportu od firmy Casea, byl přínos tohohle USB kabelu slyšet.

Vidim podla obrazku, ze oba A konektory ste mali zasunute do USB v notebooku, znamena to teda, ze Aquila napaja svoj USB receiver z pripojeneho pocitaca (hoci ma vlastne napajanie) a bez zasunutia toho "napajacieho" A konektora by to nefungovalo?

Ak je tak, stalo by za pokus ten napajaci A konektor pichnut do krabicky bud s LiIon, alebo stvoricou NiMh akumulatorov a porovnat. Bezne sa da taketo krabicky kupit, sluzia na dobijanie USB zariadeni v terene.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 30. 6. 2013 19:56

Bogino, tenhle dělený USB kabel je určený k přímému zapojení do NTB.Pokud nezapojíš napájecí větev, nefunguje to.
Dělený USB s odděleným napájením, ať už z externího lineárního zdroje, nebo z baterií, bude následovat.Ale jeho vnitřní struktura zapojení bude trochu jiná.

POZOR !

Nepleťte si nikdo řešení čistého napájení USB, s nějakými krabičkami na dobíjení.Ano, ty se běžně prodávají.Jejich cena se pohybuje už od 150 korun.Ale jejich nedílnou součástí je spínaný zdroj, nedefinované kvality.

NENÍ účelem používat něco takového, co je samo o sobě potenciálním zdrojem rušení !
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 30. 6. 2013 20:43

Ke Slayersovi jsem se těšil už dlouho, bohužel v týdnu jsem chytl nějakou nemoc a na cestu jsem se tedy vydával s doznívající rýmou. Ovšem nepodcenil jsem přípravu a většinu pátku jsem strávil naposloucháváním JH-3A, abych měl nějakou rozumnou referenci.
K cestě a zážitkům dne už se vyjádřili kluci, já si jen potvrdil, že vnímání vysoké rychlosti velmi závisí na použitém autě. Tak už k poslechu.

Ze zvuku jsem byl trochu na rozpacích, byl jasně slyšet velký potenciál beden a sestavy, ale celkové podání se mi moc nelíbilo. Citelně mi chyběl hlubší bas, když už se objevil, šlo spíš o neartikulované hučení. Středy zněly ostřeji, mužské hlasy byly posazeny výše a byly příliš tenké a agresivní, u ženských hlasů to nebylo tak znát, ale i tak to u nich ubíralo trochu "atmosféry".

Ale v některých ohledech hrály bedny opravdu skvěle, středobas byl úderný a velmi rychlý, výšky mi vyhovovaly, energické a naprosto čisté. Největším překvapením pro mě byl prostor, jak do šířky i do hloubky, asi nejlepší jaký jsem z reprosoustavy kdy slyšel. Po technické stránce nebylo zvuku opravdu co vytknout.

Abych to shrnul, Slayersova sestava ve spoustě ohledů hraje skvěle, ale ještě se ve zvuku najde dost oblastí co se dají zlepšit(alespoň pro mé preference).

Poté jsme se vrhly na zkoušení KabelGuruů. Jasným zlepšením byl dělený USB kabel, malá změna, taková finální tečka, kdy se všechno o kousek zlepší, ale celkové podání se nezmění, podobnou zkušenost mám s mým Wireworldem. Jako kladný hodnotím i Symetrický Ultra, díky možnosti rychle přepínat vstupy i nejlépe porovnatelný. S každým přepnutím bylo jasně slyšitelné zlepšení, ale špatně se popisovalo, nejlépe tomu odpovídá klasické hifistické klišé o vyčištění/ černějším pozadí.

S dalšími kabely byly změny jasně slyšet, ale ne vždy bych je popsal jako pozitivní. RCA Ultra přinesla zpřesnění basu, lepší rozlišení basu a středů a ubrala na agresivitě, ovšem prostor s ní byl menší a alespoň pro mě výrazně méně přehledný, také výšky se mi nějak nezdály, trochu utlumenější a méně čisté. Souhlasím, že Tomcat byl někde na půl cesty mezi skvělou prostorovostí a výškami Vincentu a větší neutralitou Ultry, ale ani v jednom ohledu nevynikal jako oni.

U reprokabelu jsme se rozdělili na dva tábory, kdy já byl spíše na straně Slayerse. S Venomem byl zvuk určitě přesnější a technicky ještě lepší. Konečně se více ukázal nízký bas s velmi dobrým rozlišením, ovšem ozvala se nejspíše chyba místnosti, kdy nízký bas podivně rezonoval a zněl dost nepříjemně. Bohužel Venom na Vincenta ztrácel v barevnosti podání, rozlišení a textuře nástrojů. Dva bubny, na Vincentech jasně odlišitelné na Venomu zněly naprosto stejně, jejich zvuk už také nebyl plný, byl až příliš rychlý a nereálný. Stejný problém se projevil i třeba na kytarách, na Vincentu hrály krásně barevně, každá zněla trochu jinak, na Venomu byly všechny stejné a chladné.

Věřím, že Venom může být skvělým lékem pro patlající sestavy, ovšem už tak přesným Aurum Cantus spíše ubližoval, udělal z nich přesné, ale studené a nereálné monitory.

Dost sem se těšil i na porovnání ODACu proti Vincent DACu. Rozdíl tam byl ve prospěch Vincentu, byl lepší ve všech oblastech, ale ne až tak výrazně. Ovšem je nutno brát v úvahu použití high-end transportu Casea, obávám se, že přes USB vstup Vincentu už by to tak radostné pro jejich majitele nebylo.

Závěrem bych moc chtěl poděkovat Slayersovi za pohostinnost a za super den :)
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod bogino 30. 6. 2013 21:29

šeďour píše:Bogino, tenhle dělený USB kabel je určený k přímému zapojení do NTB.Pokud nezapojíš napájecí větev, nefunguje to.
Dělený USB s odděleným napájením, ať už z externího lineárního zdroje, nebo z baterií, bude následovat.Ale jeho vnitřní struktura zapojení bude trochu jiná.

Diky za vysvetlenie! Som na ten pokus zvedavy. :)

šeďour píše:Nepleťte si nikdo řešení čistého napájení USB, s nějakými krabičkami na dobíjení.Ano, ty se běžně prodávají.Jejich cena se pohybuje už od 150 korun.Ale jejich nedílnou součástí je spínaný zdroj, nedefinované kvality.

NENÍ účelem používat něco takového, co je samo o sobě potenciálním zdrojem rušení !

Myslel som na vyskusanie, aby bolo jasne, ci tento smer nieco prinasa. Mam krabicku, do ktorej sa vkladaju vopred nabite baterie, ziaden spinany zdroj tam nenajdes. Len baterie a USB konektor.

Zaujima ma to, lebo od piatku mam hiFace Two a mam zaujem o podobne riesenie "zvonka", bez zasahu do samotneho zariadenia.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 30. 6. 2013 22:04

S tímhle bys měl být velmi opatrný.Žádná baterie, která by měla přesné napětí pět voltů, není v současné době na našem trhu k dostání.Připojovat cokoliv jiného přímo, je podle mě hazard.

Pokud budu chtít něco zkoušet, nemá pro mě smysl používat nějaké náhradní řešení, ale jen to, které zaručí přesné parametry a čistotu napájení.Není to nic složitého.
Ale spínaný zdroj to rozhodně není.Spínaných zdrojů je plný počítač, není potřeba hledat další (a většinou horší).
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod marts 30. 6. 2013 22:15

Kocmeister píše:To bylo jedině dobře, protože díky tomu jsme v Bělehradě přistáli velmi záhy.

Tak jsem si říkal že jste fičeli někam do bývalé Jugoslávie (Bělehrad) a pak šeďour vyzradí, že se jednalo o městečko Lázně Bělohrad :-)
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert

Odeslat příspěvekod bogino 30. 6. 2013 22:17

Stvoricou plne nabitych NiMh zrejme nemam sancu prekrocit 5V, technologia nepusti ... Skor hrozi, ze sa dostanem pod 4.75, co som cital ze je dolna hranica pre USB napajanie. Objednal som si taky Y kablik, bud budem pocut rozdiel, alebo nie. Ak to bude z baterie lepsie, bude ma zaujimat, ako to chces riesit ty.
bogino
Mírně pokročilý

Další stránka