Návštěva u Slayerse, part III

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod sloniprd 1. 7. 2013 17:00

Klasika na AV - debata uplne mimo, MODi nikde :mrgreen: Pozdravujem tlupu zelenocervenych neschopakov

Odar

PS: A nezabudnite mi dat BAN
sloniprd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Turek77 1. 7. 2013 17:34

Náhodou dobré čtení, :tleskani nějaký jen samotný popis kabelů by byla nuda.
Nevím že tu každý musí kritizovat takové kraviny...
Audio-gd NFB-12.1 >> Rotel RB-1050 >> Behringer B2031P
Turek77
Junior

Odeslat příspěvekod Zdenda.miky 1. 7. 2013 17:36

Teda chlapci,tohle jsem si o vás nemyslel.Měl jsem za to,že si zajedete v klidu poslechnout krásnou sestavu a co se z vás vyklubalo-Pyráťi.
Obzvlášť ty Bubaaku,určitě tvá Honda žere matky i jejich kočárky a do ostřikovačů si liješ dětskou krefff.
Nezapomeň že jste udělali tu největší chybu,takhle pohanět nejlepší Das werke na světě,tohle se tady v našem banánistánu neodpouští :D

Ale jinak samo pochvala,krásná sestava s nepochybně super zvukem,Slayersovi fandím,má můj obdiv.
Zdenda.miky
Junior

Odeslat příspěvekod hexxisek 1. 7. 2013 17:49

Díky za poznatky Koci, moc hezky sepsáno :) oba máte pro mě perfektní sestavy na kterých by si přál skončit nejeden hifista...ale je vidět, že Slayersovo hračičkování s akustikou se opravdu vyplací...
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 1. 7. 2013 20:29

Akustika je na jedničku :tleskani. Docela by mě zajímalo, jak na tom jsou ty páskové výškáče u Cantusů, co se směrovosti týče. Na Elacách mi ta jejich směrovost připadala až moc výrazná ... Tak by mě zajímalo, zdali je tato vlastnost pro tento typ výškáčů obecná, nebo je tomu v případě Cantusů jinak :hm Jinak co se sestavy a poslechovky týče, tak to teda docela slintám :potichu a Slayers má taktéž můj obdiv ...
Naposledy upravil Hoffi 75 dne 2. 7. 2013 06:58, celkově upraveno 1
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 1. 7. 2013 21:50

No mě by zajímalo něco více o vilvu kabelů (i od Guru) přišlo mi to trochu letem světem.

AD auto - nedaleko od nás jsou v obci takový krásný zatáčky na technickou jízdu jak dělaný serpentýny. Začíná to rozjezdem ze STOPky, 1-2 na 50 km/h, nejprve 30m rovně, ostrá 90°velvo, 30m rovně, utahovačka 100° okolo rohu domu vpravo, a pak rovinka (za 3) asi 150 m přímo proti dřevěným vratům, před nima 75°velvo, 30m rovně, 70° vpravo (plný plyn) a mírná 50° velvo (ale není do ní vidět) a k tomu a proplejtačka mezi kanálama (jsou tam dvě stopy). To fše v úctyhodné ryclosti 50 km/h je to tak na hraně. A dále se pokračuje do kopce asi 400m na horizont namířit na kruháč a proletět v mírném oblouku téměř rovně ! A za ním následuje následuje finále rozjezd na 70 km/h na kopeček, vyřadit a asi 1,5 km sjezd z mírného kopce až na STOPku. I když pneu nepískají, tak místní ďáblice vystrkují hlavy zpoza záclon. No ale kdo to tam nezná, tak jede jako prďola. A na úplný závěr už jen usednout do křesla a pustit si třeba EAGLES a volume zlehka doprava. Z nákupu se vracím nejradši 8-P

AD jízda proti vratům - pro toho, kdo jede za mnou to vypadá příšerně na jasnou nehodu. Auto jede přímo proti vratům, a mělo by brzdit, ale nebrzdím, a pak najednou zatočí ! Ale protože je tam zatáčka jen 75°, ačkoliv to tak nevypadá - optický klam, stačí normálně zatočit. To mám okoukáno od jednoho místního řidiče, který to dotáhl k dokonalosti a strhával volant.

AD emoce - budu si už konečně muset najít čas na dotažení tý NC 500.

AD finále cesty po poslechu - jo jo v rest. "Na růžku" je to taky o emocích a pořádný porci jídla +B. Doufám, že dostanu naBANčeno.
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slayers 2. 7. 2013 07:50

Kluci z Kabelguru, ten power kabel je moc dobrej :tleskani
Noble Audio Galaxys, Lumin D2, Pro-Ject Xtension 10, Pro-Ject Phono RS, Kinki Studio MX1+, Audiovector R3 Avantgarde a nějaký Heimdall 2.
slayers
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod šeďour 2. 7. 2013 09:07

Za mě ještě k poslechu Slayersovi aparatůry...
Abych si přiblížil podmínky poslechu k tomu, co mám naposloucháno z domova, připojil jsem si do vstupu zesilovače Odac a můj NTB.
Poslouchal jsem samozřejmě skladby, který velice dobře znám, pouštim si je furt dokolečka a pořád mě bavěj.První co člověka ohromí v Slayersově poslechovce, je téměř bezchybný podání prostoru nahrávky.Do šířky i do hloubky.S různejma nahrávkama se to mění, rozmístění hudebníků a zpěvačky nezůstává rozhodně na stejnym místě.Výrazně se od sebe lišej živý a studiový nahrávky.Tohle je opravdu perfektní.
Podání výšek je trochu zvláštní.U metalový hudby je skvělý, nic nevyčnívá.U akustický muziky jsem měl trochu problém, jsem zvyklej na jiný podání a větší jemnost, při stejnym množství vysokejch tónů.
Řekl jsem Slayersovi, že mám v bednách lepší vejškáč...nemůžu mu to pořád jenom chválit :hmm:

Asi se, ale jen trochu vytahuju...kdyby se moje bedny postavily vedle jeho beden, tak by se teprv vidělo.A pak by mi nejspíš sklaplo... :-l

Perfektní je u Slayersovejch beden dynamika, ta je fakt výbušná.A taky detailnost.
Kdo chce, může se nimrat v nejemnějších podrobnostech toho, co v které skladbě hudebníci zanechali.
Basy je těžký posuzovat.Za prvý je velkej rozdíl v místnostech, ve kterejch posloucháme a taky v hlasitosti.Jak píše Koc...akustika a sousedi nedovolej.
Slayersův aparát je perfektní a je skvěle sladěnej na muziku, kterou on poslouchá.A jak jsme všichni při setkání slyšeli, tak je zároveň velmi vhodnej na poslech klasický hudby.
Taneční a techno hudbu, bych si na tom nepouštěl :pozor
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 2. 7. 2013 14:17

Cim rychlejsie clovek ide, tym menej hnupov cestou stretne, tym mensia sanca, ze sa mu nieco stane :-))
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 2. 7. 2013 15:10

Hoffi 75: Páskáče a celkově AC M 102 jsou podle mě určitě směrovější než je řekněme "průměr". Je to dobře poznat ve Slayersově poslechovce. Repro má natočené do poslechového trojúhelníku s křeslem. Právě v křesle to hraje zdaleka nejlíp. O malý kousek vedle křesla, za křeslem nebo před ním, tedy mimo sweetspot, to není tak dobré. To je sice pochopitelné. Ale řekl bych, že tak výrazné rozdíly ve zvuku v závislosti na poměrně malé změně polohy posluchače jsem zatím nikde jinde neslyšel.

DinosarJr: O kabelech by se toho dalo napsat fakt hodně. Ale v tomhle tématu šlo spíš o Slayersovu sestavu. Asi bych to shrnul tak, že rozdíly jsou překvapivě velký. Dost ale záleží jak kde. Podle mě u lepších sestav s vyšším rozlišením, jako právě u Slayerse, jsou asi rozdíly slyšet víc. Vim, že ty jseš spíš skeptik a popravdě je to zdravej přístup. Jde o to, že všechno se dá nějak technicky odůvodnit. Pojmy jako kapacita, indukčnost u reprokabelů, úroveň stínění a čistota materiálu u signálových, to vše hraje roli a je tim pádem slyšet.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 2. 7. 2013 15:46

Kocmeister : mockrát díky, vše má hold své + a -
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 2. 7. 2013 16:39

Na kabely nejsem skeptik, spíše naopak. Vím, že mají vliv na zvuk. Ale na druhou stranu za ně nechci vynakládat přemrštěné prostředky. Právě proto jsem se ptal na GuruKabely. Důležité je mít sladěný komplet, tj. kvalitní zdroj, zesilovač, bedny, kabely, vhodný prostor, úprava poslechofky (to je hodně podceňované), no komplet sestava na míru => což se Slyersovi jak je vidět (a asi i slyšet) povedlo ! Velká pochvala a silná motivace (pro mě určitě). A hlavně mít radost z dobře vynaloženejch financí (než je nacpat zbytečně někam jinam) - to je NEJdůležitější.
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ico33 2. 7. 2013 18:10

-hej kocmeister -minule si my pisal, ze ten Venom ,moze byt podobny zvukovo (alebo lepsi) ako Cardas Golden Presence -,myslis ze je to pravda ? alebo ma s ty m dakto skusenost ?

http://www.audiodrom.cz/recenze/audio-zebrik.html
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Kocmeister 2. 7. 2013 18:17

Já to netvrdim, jen to zmiňoval na myslím highendfóru, jeden člověk, který měl možnost slyšet oba.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod slayers 2. 7. 2013 20:09

Jak už jsem psal power kabel Kabelguru (kluci doplní název) je gut.
Oproti Vinckovi takový malebnější bas (ne měkčí) a jistě došlo i na pročíštění přednesu. Basu neubylo a řekl bych že míň hučí. Tak tolik asi.
Doma jistě zůstane dělený USB tam je přínos bez diskuse.
Noble Audio Galaxys, Lumin D2, Pro-Ject Xtension 10, Pro-Ject Phono RS, Kinki Studio MX1+, Audiovector R3 Avantgarde a nějaký Heimdall 2.
slayers
Aristokrat klubu D2

Předchozí stránkaDalší stránka