Zdar pánové,
AV mánii prohlížím aktivně teprve chvíli. Jsem ročník 1985 a jak to tak bývá, už jako malej kluk jsem k Vánocům dostal svůj první walkman značky FIRST

K tomu obyčejné pecky, pár origo kazet, včetně Spejbla a Hurvínka. Doma jsme měli dvojče s oddělitelnými repro, takže časem o nahrávání kazet z radia nebyla nouze. Pak jsem si začal šetřit na walkman Panasonic, tenkrát to byl stroj panečku! Nicméně jsem ušetřil pouze na obyčejnou Aiwu

Ale mělo to Bass Boost ! A já byl spokojenej, cítil jsem se jak KING. Tahal jsem tu Avii uplně všude, v tu dobu jsme doma neměli žádný počítač, co to je CD jsem skoro nevěděl. Čas šel dál a s ním i první PC a první discman, opět Aiwa. S počítačem přišlo i povědomí o mp3. Časem přibyla i CD vypalovačka a už to jelo, spolu s internetem jsme s kamarádama pálili mp3 o kvalitě 128 kpbs na audio CD. Nikdo jsme kvalitu tenkrát neřešili. Pak jsem si řekl, že by to chtělo domů nějakou hifi věž, namísto dosluhujícího dvojčete. Překecal jsem rodiče a pořídili jsme to nejlevnější, co bylo, konkrétně Aiwu NSX-S111 na 3 CD s výkonem 2x12W RMS

Po půl roce mě zvuk té věže přestal bavit a vyměnil jsem s babičkou bedny od věže za teslácké reprobedny, které měla k radiu Moderato. Ona poslouchala jenom kecání v radiu, hudbu ne, čili ji to nevadilo, ale já jsem poznal dost velký rozdíl. Takhle jsem poslouchal skoro celé mládí, když se Avie porouchala na CD přehrávači, byla i v opravě, ale dlouho to nevydrželo, čili jsem ji používal jako zesilovač k PC. To už jsme měli vylepšený počítač, lepší internet a krom dosti originálních CD ček, vyhraných v soutěžích v různých rádiich, se zvyšovala sbírka mp3 z netu. Pořád v prachmizerné kvalitě. Na věži pak začal blbnout i knoflík hlasitosti, odešel ovladač, takže šla z domu a pořídili jsme věž Sony MHC RG 444S, 3x 120W RMS, měla totiž i subwoofer. Na této věži už jsem začal řešit kvalitu písniček a bylo znát rozdíl v kvalitě mp3. Jenže jak už to bývá, věž po několika letech odešla, vynechával levý výstup repro, zesilovač subwooferu byl najednou hrozně tichej, takže věž šla také z domu a zůstalo po ní repro. Nyní už jsme v době, kdy byly 5.1 filmy a začaly se rozmáhat levné 5.1 systémy k PC.. K Vánocům jsem si pořídil Genius S HF 6000 za necelých 3000 korun. Doma zapojil a prvně jsem byl unešen, ale jen do té doby, než jsem je rozmístil v obýváku a poslechl první písničku. Přední satelity hrály na nic, tak jsem vyštrachal ty repráky od Sony věže. Zvuk se mnohonásobně zlepšil a spolu s celkem solidním wooferem jsem si hudbu vychutnával prakticky dodnes. Jenomže: pozval mě k sobě kamarád, který si pořídil stereozesilovač Vincent, sloupovky Aurum Cantus a tím mě nahlodal k tomu, začít trochu přemýšlet o něčem lepším, aspon trochu lepším. Tak jsem si řekl, že našetřím na nějaký stereozesilovač. Jenže jsem to nevydržel a začal jsem koukat na bazarovky a padl mi do oka Onkyo TX 8511 2x100W, s rádiem za 1700,- S pánem byla super dohoda, zesilovač mi počta doručila, doma jsem ho rozbalil a nechal, aby se vypořádal s rozdílnou teplotou. Mezitím jsem šel ke kamarádovi poslouchat Aurum Cantus. Dali jsme víno a já mu řekl, že sem k němu neměl chodit, že jsem ted u něj poslechl pro mě Hi-End a že doma budu zklamanej

Přišel jsem domů, nastavil v PC svoji oblíbenou hudbu, kterou mám dobře naposlouchanou, tentokrát už ve FLACu, s celkem dobrou zvukovkou. Repro mi zůstalo to od Sony. Čekal jsem, že to nebude nic extra, ale byl jsem mile překvapen, ty detaily v hudbě, nástroje, to jsem na Geniusech v životě neslyšel, dostalo to prostě grády, muzika se poslouchá příjemně, woofer od Geniusu není vůbec potřeba, basů je dostatek a teď šetřím na nějaké lepší regálovky, nedovedu si ani představit, jak to bude hrát potom.. Akustika je u nás v obýváku velmi slušná, proto možná ten zvuk, nebo nevytrénované uši, ale jsem spokojenej, a díky AVmanii i bohatší o nějaká ta alba v HD audio

) A je to rozdíl neskutečnej a JE slyšet. Kdo dočetl až sem, to je borec

Rád bych si přečetl začátky i jiných uživatelů tady na foru, snad toto téma tady někde není, kdyžtak poprosím o přesunutí. Mám v sobě litr vína, tak mi to kecá a snad jsem tím nikoho neotrávil

Váš Bošu.