Odkud brat filmy? Na co je nahravat?

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod waaaw 15. 2. 2015 23:01

Jsem v tomto uplne mimo, tak prosim o radu a shovivavost. Moje DVD dosluhuje a kdyz jsem zacal pokukovat po BR, zaznamenavam vice a vice nazory, ze fyzicka media (DVD nebo BR) jsou prezitkem a BR prehravace se prestavaji vyrabet. Dokazu si predstavit, ze budu mit filmy ulozene nekde na externim disku/NASu, ale kde je vezmu? Kde se daji ziskat filmy v HD kvalite, se slusnym zvukem a cesky dabovane, aniz by je clovek stahoval nelegalne? Rad za ne zaplatim, ale chci je mit koupene, ne si je nekde pujcovat na netu. Nebo se daji koupit na DVD/BR a pak ulozit nekam na disk?
Kdyz nebudu mit DVD recorder, jak budu nahravat z TV? Co je na to dnes nejlepsi? Moje TV to zatim neumi. Chce to nejake MMC nebo neco do USB k televizi?
Diky moc za kazdou radu

Upozorňuju všecky přispívající, že jak se tady začnou objevovat odkazy na nelegální stahování nebo dokonce warez, poletí celý vlákno JEJICH vinou do Koše - pokud budete chtít šířit nelegální odkazy, najděte si na to jinej, pokud možno NEVEŘEJNEJ kanál.
Tazatel JASNĚ DEKLARUJE, že shání informace o možnostech LEGÁLNÍ KOUPĚ mediálních děl - tak se toho laskavě držte.

Ekkar
waaaw
Junior

Odeslat příspěvekod Breby 16. 2. 2015 09:17

pro vlastní potřebu si můžes udělat záložní kopii, když vlastníš originální medium (doufam ze to porad plati .o)) ). To je stejne i s original DVD/BR disky, můžes si je ozálohovat. Jsou na to prográmky, free, můžes si udelat i obraz 1:1, který bude uložen na pevnem disku. Pokud by jsi ripoval BR disky a dobře si to nastavíš, budes mit FullHD filmy v super kvalite. Pak se vyplati koupit MMC a mit k tomu pripojeny disk s tvou zalozni databazi filmu v elektronicke podobe.
Druha varianta je, pokud mas spoustu uz originalnich DVD a chces pouzivat placky dal, jsi ochoten kupovat BR disky kup si BR prehravac. Ted jeste zalezi jesti mas 3D TV. Co by ti mohlo stacit jako nahrada za dosluhujici DVD prehravac https://www.mall.cz/blu-ray/panasonic-d ... g?v=663903 , je to jen příklad.
Treti varianta je koupit MMC s BR mechanikou, kde muzes kombinovat obe dve varianty, ale tezko se schani. To uz je lepsi si koupit BR prehravac a MMC zvlast.
Breby
Junior

Odeslat příspěvekod PCDaemon 16. 2. 2015 09:18

Ak si to predstavujes tak, ze vsetko to, co je na Bluray diskoch v obchode, sa da aj niekde v takej istej kvalite a navyse s dabingom legalne stiahnut, tak na to zabudni. Jedina moznost je kupovat Bluray disky a ten si potom skopirovat.
PCDaemon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod waaaw 16. 2. 2015 10:03

Takze jestli chapu, tak kupovani BR disku je jedina cesta, pokud clovek chce mit sve oblibene filmy legalne v HD kvalite s ceskym dabingem a alespon 5.1 zvukem. Na to abych je zkopiroval pro svoji potrebu a mohl je poustet musim mit BR prehravac? Nejsou nijak chranene proti kopirovani? Jak je nejlepe zkopiruju v dostatecne kvalite?
waaaw
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 16. 2. 2015 14:48

Breby píše:...
Treti varianta je koupit MMC s BR mechanikou, kde muzes kombinovat obe dve varianty, ale tezko se schani. To uz je lepsi si koupit BR prehravac a MMC zvlast.
Pokud si koupíš do počítače mechaniku CD/DVD/BR, můžeš si kopie dělat přímo na něm. Mechanika nestojí moc a jak už tady padlo, kopie z tebou vlastněnýho disku určená pouze pro vlastní potřebu je legální.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod waaaw 16. 2. 2015 22:41

Ok, zdroj filmu bych tedy mel, t.j BR disk. Asi bych sel i do BR prehravace. Koukal jsem, ze existuji BR prehravace i s HDD. Da se na ne nahravat z televize? Da se na to HDD BR disk rovnou nakopirovat? Ja si udelam pro sebe kopii z BR na prehravaci? Musim ho propijit s PC a mit nejaky specialni SW?
Diky za trpelivost
waaaw
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 17. 2. 2015 03:27

Pokud si koupíš "BR/HDD rekordér", pak si můžeš stáhnout film z BR na HDD a tam ho nechat jako "koukací kopii" - ale už ho nikam nepřeneseš, protože většina těchhle rekordérů používá jinej formát dat pro uložení souborů na HDD než je v PC. Kdežto když si koupíš PC a data filmu stáhneš nějakým ripovadlem na NAS (k domácí síti připojitelnej samostatnej disk jako úložiště), budeš k nim mít přístup po celý svojí LAN, na kterou ten NAS připojíš... To samý platí i o programech nahranejch na rekordérovej HDD z TV vysílání - jsou zakódovaný tak, že je můžeš přehrát zas jen na tom jednom stroji, kdežto s TV kartou určenou do PC a příslušným záznamovým softem si uděláš svůj záznam na HDD - a ten přehraješ na libovolným jiným PC, kam ho přetáhneš...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod waaaw 17. 2. 2015 17:29

A jaky soft na vyrobu domaci kopie doporucite?
waaaw
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 17. 2. 2015 20:40

Já používám už poněkud věkovitější Ashampoo Burning Studio 8 - má i novější verze, akorát má pro někoho tu vadu, že je placenej... Rozhodně bych zavrhnul Nera v libovolný verzi - ten se odprásknul už dávno...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod waaaw 8. 3. 2015 11:39

Diky za trpelivost. Ted jeste potrebuju vyresit jak a na co nahravat v dobre kvalite z TV a to ve formatu, ktery bude pouzitelny. Zatim jsem nahraval na DVD recorder. Chapu, ze BR recordery jsou uz dost exoticke a ze je univerzalnejsi mit externi disk nebo rovnou NAS. Moje televize zatim nahravani nema. Na DVD bylo alespon prijemne, ze mel sveho programoveho pruvodce, kde se snadno naslo co chce clovek nahrat a jednoduse se to naprogramovalo. Jake jsou moznosti jak nahravat, kdyz bych mel NAS, aby to bylo uzivatelsky prijemne?
waaaw
Junior

Odeslat příspěvekod Jimm98y 8. 3. 2015 15:25

Ja na nahravani poradu z TV ve FullHD pouzivam stary dobry Windows Media Center. Na HTPC mam Windows 7 a DD Cine S2 DVB-S2 kartu ktera je 100% kompatibilni s WMC. Nahrane porady lze konvertovat do mkv, ale jinak jsou bez jakekoli konverze prehratelne na kazdych Windows, navic jsou automaticky dostupne pres DLNA v cele domaci siti. Od Windows 8 je bohuzel nutne si WMC dokoupit samostatne, protoze jiz neni soucasti Windows.
Jimm98y
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod waaaw 9. 3. 2015 09:08

Nevim, zrovna pc a nahravani neni uzivatelsky nejjednodussi. Ale je variabilni. Tudy ale asi ne
waaaw
Junior

Odeslat příspěvekod farnell 9. 3. 2015 09:21

Ak nahravat z eteru tak jednoznacne sat prijimac s dvoma tunermi. Tak aby si jeden program mohol pozerat a dalsi iny nahravat.
Pocitac s dvb s tunerom pre neznaleho je skor katastrofa. Samozrejme nikoho tym nepodcenuje.
--- lekár sa pýta pacienta "Vy ste sprostý, alebo sa robíte?"--- pacient odpovedá "Nie ,nie som sprostý , prečo by som sa robil?"--- Pravda prenosná a aplikovateľná na kohokoľvek.
farnell
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod waaaw 9. 3. 2015 13:55

A co nejake mmc na nahravani?
waaaw
Junior

Odeslat příspěvekod zino333 29. 3. 2015 22:56

Brániš sa online nákupu HD formátov? Ak chceš totiž filmy ripovať, potom postrádam zmysel, prečo chceš kupovať BR nosič aby si ho následne ripol. Myslím že horúce novinky sa napr. na Amazone alebo na iTunes pohybujú v cenách okolo 15€. Ja som si filmy začal požičiavať. Obyčajne to stojí cca 3.5€ a máš ho k dispozícii 48 hodín od prvého spustenia. Ja v tom problém nevidím. V kine zaplatím aj s nejakým občerstvením a cestou oveľa viac. Aj keď to asi nemá zmysel provnávať. Kino je kino. Ale aj tak... Prečo sa tomu brániš?
my endgame: Mojo2 + 109 Pro <3
zino333
Pokročilý

Další stránka