Odhlučení ložnice

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Basquiat 22. 7. 2015 19:51

Ahoj,
bydlím v paneláku kousek od Zooparku, kde je několik dementních pávů a osel. Vydávají nepříjemné zvuky a občas mě v noci vzbudí. Poraďte, prosím, jak odhlučnit místnost, aby se tyto zvuky co nejvíce eliminovaly.V ložnici jsou cca 10 let stará Eurookna a zateplení fasády. Okna jsou celkem velká.
Přemýšlel jsem nad akustickými závěsy. Má někdo nějakou zkušenost či uvítám účinnější opatření.

Děkuji
Basquiat
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod detto 22. 7. 2015 19:56

Zožeň si flintu :)
detto
Junior

Odeslat příspěvekod opasino 22. 7. 2015 20:16

Basquiat píše:Ahoj, bydlím v paneláku kousek od Zooparku, kde je několik dementních pávů a osel. Vydávají nepříjemné zvuky.

:D :D :D

No nezávidim, také mám radši na spaní klid. Vyměnit skla za kvalitnější by šlo? Jinak mě napadá snad jen polstrování na zdi, ale nebylo by to levné.
opasino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 22. 7. 2015 20:28

Vemenit okna za protihlukove(alebo aspon ciastocne), kvalita ramu je tiez dolezita.
Zaves tiez pomoze(asi ako ked si das cez hlavu perinu), cenovo naj vychadza asi Ikea.
Alebo stuple do usi :-)
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sashafckinggrey 22. 7. 2015 23:56

I na stavajici okna se da poridit protihlukova folie nebo se da taky poridit tohle.

Obrázek

A vyjde to levnejc nez novy okna.
sashafckinggrey
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 23. 7. 2015 05:55

Jak zaznělo výše. Opravdu účinné by bylo vyměnit okna za protihluková (včetně jejich precizní stavební instalace) plus protihlukové závěsy. Bohužel v létě, když se větrá, budou zbývat akorát tak nějaký ty špunty do uší.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ico33 23. 7. 2015 07:41

...kde je několik dementních pávů a osel.
-nakazit osla a pavov nejakym virusom, teraz je teplo a bakterie sa mnozia :hmm: , a nikto ti nic nedokaze :mrgreen:

alebo navstivit zoo a dat oslovy nieco do mrkvy, a pavovi nieco do zrna (namocit) :twisted:

toto su nelegelne cesty ,

legalna je dohodnut sa so ZOO (to asi nepojde...)

alebo to tesnenie .
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod waaaw 23. 7. 2015 08:18

To mne zaujalo. Dohodnout se se ZOO na cem? Ze zakaze zviratum vydavat zvuky? Nebo jim da roubik? Nebo je utrati?
waaaw
Junior

Odeslat příspěvekod Ico33 23. 7. 2015 08:28

...vymysli si.. :D (bolo to brane ako vtip, takze... )
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod krmelec 23. 7. 2015 08:44

Zkus z okna zařvat jako tygr, to by mohlo pomoct :-)
CW DAC 1 + Yamaha A-S501 + Wharfedale Linton Heritage
krmelec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 23. 7. 2015 12:57

Problém je že tohle nemá v letním období krom špuntů do uší ekonomické řešení. Pak je tu ještě jedna možnost - odstěhovat se. Přeci jen takové zvuky ne každému vadí (třeba mě ne, ale mě by zase vadilo bydlet v paneláku). Na první pohled se to zdá jako extrémní řešení, ale pokud je někdo na takové věci citlivý a vzhledem k tomu, že se nejedná o dočasnou záležitost, tak i to přestěhování může být dlouhodobě dobrou volbou.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Basquiat 23. 7. 2015 16:34

Peněz mám dost, takže prioritou je efektivní řešení bez stěhování.

-- 23. 7. 2015 17:39 --

Díky za náměty, beru si z toho následující:
- prioritou je výměna ona (speciální, protihlukové) + důkladná instalace (větrat se dá přes den nebo před spaním)
- akustické / protihlukové závěsy + možnost protihlukové rolety
- custom in ear špunty - neví někdo srovnání účinnosti s obyčejnými špunty?

Díky
Basquiat
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod waaaw 23. 7. 2015 16:46

Jeste bych zvazil predokenni zaluzie ci rolety nebo okenice. I jen ta plastova venkovni roleta udela sve
waaaw
Junior

Odeslat příspěvekod karminkotak 23. 7. 2015 17:15

Značka Alpine Pro má solídne špunty. Volajú sa Sleep Soft sa volajú. Mal som problémy spať kvôli hlúpym susedom hore. A pomohol. Odporúčam :)

-- 23. 7. 2015 18:32 --

Tak ešte raz značka... Alpine :)
karminkotak
Mírně pokročilý