Ulomený výstup 3,5mm u přehrávače - prosba o pomoc

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 9. 10. 2016 13:02

Celý zoufalý prosím místní experty, jestli by si někdo troufl na opravu ulomeného výstupu 3,5mm na Ak70. Byl bych moc vděčný a vyjádřil bych svou vděčnost i finančně, pokud by se nějaký dobrovolník našel. Dík
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 9. 10. 2016 22:03

Co pár fotek? Jinak v Práglu maká Šeďour a Thales, já sídlím o 100 majlí dál na východ, v dalších regionech by se určitě taky nějakej bastlíř našel ...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod lo-fi 9. 10. 2016 22:21

stav se u mně, kouknem na to....černice 10 - 17 h, tlf máš...
lo-fi
Junior

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 10. 10. 2016 07:20

No fotky by asi v tomto případě k ničemu nebyly. Prostě jsem dal přehrávač se zasunutýma sluchátkama do kapsy a šel se obouvat. No a bylo to. Jack jde normálně zastrčit, ale mele se tam. Když s ním opatrně hledám polohu, tak tu se ozve levý kanál, tu pravý. JInak je ticho. Je to moje blbost, normálně jsem strašně opatrnej, ale v včera jsem šel ráno do práce a asi nebyl mozek ještě nastartovanej. Děkuju všem za ochotu, zkusím první páně lo-fiho, mám ho nejblíž. Dík kluci.
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 10. 10. 2016 09:12

Myslím, že s tímhle nemá tvůj mozek co dělat.Podle mě, jde o zcela běžnou závadu u zařízení tohohle typu.

Sluchátkovej konektor je normálně naletovanej na povrchu desky plošnejch spojů, ale protože jde o bezolovnatý letování, nemá to žádnou mechanickou pevnost.Takže bych řekl, že se nožičky konektoru prostě jen odtrhnuly od plošek na spoji.Proto při pohybu konektorem dochází místy zase ke spojení signálu.
Oprava samotnýho odtrženýho konektoru je jednoduchá...stačí ho zase přiletovat na jeho místo.Jen je k tomu potřeba použít normální lidskej cín 60/40, ne tu bezolovnatou sra@ku :-!
Nejtěžší na týhle opravě možná bude spíš rozebrání samotnýho přístroje.

A ještě jedna věc...pro toho, kdo ti bude přístroj opravovat.Když už to rozebereš a přiletuješ sluchátkovej konektor zpět, nezapomeň pro jistotu přiletovat i nožičky USB konektoru.Ten je jinak další na řadě... :pozor
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 10. 10. 2016 09:23

No já se do toho určitě pouštět nebudu. Na takto jemnou práci nemám ruce a jak správně píšeš, ani bych nevěděl jak to otevřít. Zkoušel jsem něco hledat na webu, ale nic jsem nenašel. Ozvali se mi chlapi s Audiga, tak zkusím první kolo u nich. Tiše doufám, že to bude jak říkáš a přehrávač bude zase makat. Pro jistotu jsem objednal symetrickej kabel, ale vzhledem k mojí kabelové zásobě bych raději zůstal u 3,5mm řešení.
Ještě jedou všem děkuju.
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 14. 10. 2016 16:21

Tak příběh má poměrně nečekaný konec. Audigo ochotně nabídlo pokus o opravu, což jsem kvitoval s povděkem. Niméně se do toho vložil činitel poštovní a mnou zaslaný balíček se na trase Rokycany - Brno vypařil. Takže mne čeká dokazování co v balíčku bylo, jestli to stálo tolik peněz a když budou hvězdy v zákrytu, tak za měsíc mi možná pošta mou škodu uhradí. Ani nevím jak bych teď popsal své niterní pocity.
Zaplaťbůh, dnes mi došel Cowon PD, co se mi podařilo pořídit z UK v rámci clearence prodeje.
Jen ty dva symetrický kabely co jsem si objednal pro případ, že by ten výstup nešel spravít jsou mi k ničemu. Ach jo :-(
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod XYZMartinXYZ 15. 10. 2016 11:48

Schvalne dej vedet, jak dopadla historka s Ceskou postou. Ja (manzelka) s ni nemame moc dobrou zkusenost. Posta znicila balik, kterej byl u nich navic proti poskozeni pojistenej a nakonec stejne nic nezaplatili s oduvodnenim, ze si za to muzem sami, protoze sme to spatne zabalili ...
Ja osobne uz radsi posilam kurirem.
XYZMartinXYZ
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 15. 10. 2016 13:30

S nima se nemá cenu hádat - posílal jsem před pár lety přes půl republiky keramickou formu na velikonočního beránka - zabalenou v plátu 2,5cm silnýho molitanu do krabice obložený 2cm polystyrénu a vložený do další krabice. Samozřejmě adresátovi přišly střepy, přes nálepku KŘEHKÉ byl dokonce otisk jakýsi pracovní boty - a ani to nebylo uznaný jako důkaz nešetrnýho zacházení s balíkama a nárok na úhradu škody. Plus jejich dodávací chování, že ve 2 odpoledne ve schránce najdete avízo "datovaný" na 10:30, že si máte balík vyzvednout na poště, i když odesílatel zaplatil za balík "do ruky" - a vy jste byli celý dopoledne jak volové doma ... Ne, Českou Pyč(t)u pokud možno nikdy ... A sorry za OT, leč nedalo se mlčet ...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 20. 10. 2016 19:17

Věc má nový vývoj a vlastně už i koncovku.
Podal jsem reklamaci na poštu, oni jí přijali.
Chtěla po mě paní, že budu muset doložit co v balíčku bylo.
Zeptal jsem se proč? Balíček jsem řádně pojistil, zaplatil v poštovném odpovídající částku, tudíž nechápu co bych měl komu dokazovat.
Paní povídá, to se musí.
Já na to, na základě čeho?
Paní říká, máme to v předpisech.
Dobře, říkám já, jdu si je prostudovat
Paní volá, nic jsem tam nenašla
Já říkám, já taky ne, tak co s tím?
Paní, můžem sepsat čestné prohlášení?
Tak jo, říkám já.
Prohlášení sepsáno. Paní zkoušela, jestli bych tam nenapsal, že ho píšem proto, protože nechci dokazovat co tam bylo. Říkám paní, ani omylem.
Vše sepsáno, musím čekat
Dnes volal pán z Audiga, dobrý den, vy mi píšete, že přehrávač ztratila pošta, ale my ho už máme opravenej, chcete ho poslat zpátky?
Já mám chvilku šok, pak záchvat smíchu. Poděkoval jsem pánovi, poprosil o platební instrukce, abych čestně vyrovnal svůj dluh a teď se těším, že tentokrát to pošta dá a přehrávač mi z Brna doveze bez dalších dobrodružství.
Já tam za odměnu zítra skočím a zruším tu mou reklamaci.
Je to pohádka, všechno dobře dopadlo a všichni budou šťastni.
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod platprd 20. 10. 2016 19:38

Balík se nikdy neztratí, spíš se ho občas někdo šlohne. Ale málokdo si to je schpnej lajsnout. Mně takhle doručili po 14 dnech balík do ruky (deklarované doručení do jednoho dne), abych po nich požadoval nějakou kompenzaci, na to sem se vyprd.

Balík se může ztratit v rámci mezinárodní přepravy, když to jde přes půl světa, v rámci ČR se to nestává, oni mají vymakané sledování, takže se snadno přijde na to, kde to zmizelo.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
platprd
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 20. 10. 2016 19:45

No vzhledem k tomu, že i sama pošta řekla, že eviduje zásilku jako ztracenou, tak jsem nic dál neřešil. Já se jen ptal kde je, když není ani po 3 dnech doručená. Když řekli, že je ztracená, tak jsem to reklamoval no.
A to vymakaný sledování je asi vymakaný až moc, soudě podle výsledku.
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod platprd 20. 10. 2016 19:50

Ti to doručili rychle, jak jsem psal, já čekal mnohem déle.
platprd
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 20. 10. 2016 20:06

No nechal si se sebou orat. Balík do ruky má být do druhého dne. To jsem si zaplatil a to jsem chtěl. Pakliže nebylo dodáno, začal jsem se pídit. Nicméně pointa je, že pošta balík pohřešuje jako ztracený a přitom se zdá ho řádně doručili. Jen v tom jejich sofistikovaným systému o tom chybý záznam.
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod platprd 20. 10. 2016 20:16

Gak já už jsem byl taky v procesu reklamace, jako ty. A pak jsem se dozvěděl, že to po té době doručili.
platprd
Trvalý BAN

Další stránka