Nemoc zvaná reprosoustavy.

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod trempik 2. 3. 2019 12:41

Denně si prohlížím recenze reprosoustav, na které bych měl i když vím, že si je stejně nekoupím. Protože to by mne musely zvukově posadit na zadek, proti tomu, co teď mám. Což se stejně nedá vyčíst. Nejvíc mne nahlodávají chvály na různé regály do cca 8000 Kč, což snad ani nemůže být věrohodné. Takže pořád koumám, čím bych si udělal radost.......Pozn: 8000 Kč ve světě repro je směšný peníz, ale za to se dá taky koupit lednička....Jo, je to nemoc.
trempik
Junior

Odeslat příspěvekod Lybuna 2. 3. 2019 13:54

tak vychvalování a super hodnocení repro ale i jiných komponent by se mělo vždy vztahovat ke své třídě, tak je potřeba ho brát s rezervou a brát v potaz, že super hodnocená bedna za 8-9 tisíc bude i tak hrát o něco hůře než v hodnocení průměrná bedna za 20
Lybuna
Junior

Odeslat příspěvekod Leony5 2. 3. 2019 13:58

Každý není tak náročný a stačí mu levnější aparáty. Horší je když náročnější posluchač hledá zázrak v základní produkci.
Leony5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod satanas1 3. 3. 2019 11:04

Nevedel som ze reproduktory sa počúvajú podľa cenovky, Leony a Lybuna zrejme len pozrú na cenovky v obchode a majú jasno
Yamaha RX-V573 ♫ Yamaha HPH-MT220 ♫ TANNOY MERCURY M3 ♫ AQ Toba center ♫ AQ Tango 84
satanas1
Junior

Odeslat příspěvekod Lybuna 3. 3. 2019 13:28

satanas1, nerozumím tvé narážce,trempík píše, že ho nahlodává chvála na levné repro, tak ho chci upozornit, že je to chvála k té dané kategorii a ne, že to bude hrát lépe jak 2x dražší průměrná bedna (když se nedegraduje ostatními komponenty) i když samozřejmě ten rozdíl nebude, že padneš na zadek
Lybuna
Junior

Odeslat příspěvekod satanas1 3. 3. 2019 16:46

A prečo by nehrala lepšie? To, že je repro 2x drahšie neznamená že musí to lacnejšie automaticky hrať horšie.
Yamaha RX-V573 ♫ Yamaha HPH-MT220 ♫ TANNOY MERCURY M3 ♫ AQ Toba center ♫ AQ Tango 84
satanas1
Junior

Odeslat příspěvekod Lybuna 3. 3. 2019 18:47

automaticky ne ale až na nějakou výjimku to tak je
Lybuna
Junior

Odeslat příspěvekod MarekKE 3. 3. 2019 23:57

Satanáš si asi pletie reprobedne s IEM.
MarekKE
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod trempik 4. 3. 2019 20:40

Vezměte chvály na q acoustics 2020i za 5000 Kč. A další typy až do pořád směšných 10 000 prostě top produkty. Zřejmě to dopadne tak, že obětuju poštovné ,koupím a poslechnu. Pokud z toho vyleze průměr,nebudu si dělat výčitky s vrácením. Jak říkám,je to moje psycho. Dal bych pak vědět. Proto postrádám skupinové recenze,přímé srovnání v kategorii do 10000,do 25000 apod.
trempik
Junior

Odeslat příspěvekod Lybuna 4. 3. 2019 21:35

a na čem posloucháš teď?
Lybuna
Junior

Odeslat příspěvekod Daly90 4. 3. 2019 22:35

Teď doufám, že nedostanu kázání za blbý názory :D ale v tomhle budgetu bych se mrknul na hifi bazar a zkusil štěstí tam. Reprobedny, který jsou rozehraný a za fajn ceny jsou sympatickou volbou. Navíc bych měl větší radost z vlastnictví většího jména, jako je Bowers&Wilkins, Castle acoustic nebo Dali.
Daly90
Junior

Odeslat příspěvekod trempik 5. 3. 2019 15:43

Mám Magnat 673, v tomto ranku cen. Dokáží zahrát skvěle,když jim sedne žánr,skladba. Hledám tedy možnost B za směšný peníz. Ano,třeba Dalizensor 3 ,samá chvála za 8500. A dalších mnoho.
trempik
Junior

Odeslat příspěvekod BigglesO27 5. 3. 2019 16:03

Mám Dali Concept2, troufnu si tvrdit, že minimálně pro moje uši jsou lepší jak Zensor3 (a vzhledem k nákupu sloupků jsou volný).
BigglesO27
Junior

Odeslat příspěvekod Lybuna 5. 3. 2019 17:25

z téhle kategorie by to chtělo asi jít výš aby to mělo smysl, změníš asi jen charakter přednesu, takže něco bude hrát lépe a něco hůř, rozhodně ale proti tvým magnatům půjdeš dolů s basy a dynamikou, určitě bych se taky spíš zaměřil na něco bazarového z vyšší třídy jak píše Daly90
Lybuna
Junior

Odeslat příspěvekod zino333 5. 3. 2019 18:08

Z toho čo tu padlo v diskusii len pridám niečo z môjho pohľadu.

- Spomenuté Q Acoustics sú stavka na istotu. Za ceny, za ktoré sa predávajú ide naozaj o veľmi vydarené repro.
- Pridávam sa k odporúčaniu hladať v bazároch. Repro nie je extra rizikový tovar a často je možné v bazároch nájsť kusy v super stave za super ceny.
- Čo sa týka tých cenoviek, žiaľ zázraky sa nedejú. Ak si niekto myslí opak, je naivný alebo nič dobré ešte nepočul. Jednoducho naozaj kvalitné a dobré bedne niečo stoja. To je fakt, nie výmysel.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Další stránka