Spotify HiFi

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Kamasu 27. 6. 2023 14:58

Ale kulový. Překrucuješ a vytrháváš z kontextu (ne že by mě to překvapovalo).
Neřekl jsem, že to nemá smysl ani že je to k ničemu, řekl jsem, že to není zásadní a podstatný a naopak to co skutečně je zásadní a podstatný, je něco jinýho a je to někde jinde.
Navíc nejsme vázaní a omezení jen na v současnej době ztrátový spotify, takže to není buď to nebo nic, klidně můžeme jít jinam kde tu bezztrátovost už dávno máme.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Yiakubou 27. 6. 2023 21:15

Kuba4 píše:Jen pro připomenutí, abychom věděli o jakých rozdílech se bavíme. https://www.audalgin.cz/a/srovnani-kval ... fy-a-tidal

Ten clanek obsahuje celkem dost technickych chyb, to bych uplne nedaval jako priklad.

Kamasu píše:Je to sice hezký, že spotify má bejt taky bezztrátový, ale ve výsledku to vlastně žádnou zásadní roli nehraje. Rozdíl mezi ztrátovým a bezztrátovým není nijak zásadní, většina lidí to stejně neslyší. To podstatný a důležitý pro kvalitu zvuku je něco úplně jinýho, to tu všichni víme. Proto co Já bych si přál je aby konečně odešla Loudness War, to je zásadní problém. Vyřešit všechny tyhle ostatní blbinky jako ztrátovost/bezztrátovost formáty, přenosy atd. je jednoduchý, protože to už většinou dávno vyřešený máme a řešit to umíme.

Cau LUKu :D
Velky hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 bi-amp > Mega V2 Plus Custom
Maly hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30
Yiakubou
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 28. 6. 2023 12:23

Kamasu píše:Ale kulový. Překrucuješ a vytrháváš z kontextu (ne že by mě to překvapovalo).
Neřekl jsem, že to nemá smysl ani že je to k ničemu, řekl jsem, že to není zásadní a podstatný a naopak to co skutečně je zásadní a podstatný, je něco jinýho a je to někde jinde.
Navíc nejsme vázaní a omezení jen na v současnej době ztrátový spotify, takže to není buď to nebo nic, klidně můžeme jít jinam kde tu bezztrátovost už dávno máme.

Bla bla bla... Rozdiel medzi stratovým a bezstratovým formátom počuje drvivá väčšina ľudí, ktorá sa tomuto hobby aspoň trochu venuje. Pokojne to môžeš nepočuť. Potom chápem, že pre teba to nemusí byť zásadné ani podstatné. Ja tiež už napríklad nevidím tak ako kedysi.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 28. 6. 2023 14:58

zino: za sebe ti třeba řeknu, že naprosto bezpečně stoprocentně poznat rozdíl mezi mp3 320 CBR a flac 16/44,1 je pro mě trochu problém a mám úspěšnost řekněme 80%. U neznámé hudby ještě hůř. A netrénované ucho, které neví nač se zaměřit, nevím nevím....
LUK aka Kamasu píše spíš o DR a v tomto s ním naprosto souhlasím. Rozdíl mezi DR5 a DR15 je daleko propastnější, než výše uvedené a tahá to v případě DR5 uši. A on naráží na to, že na streamovacích službách se většina obsahu blíží spíš tomu DR5.
Zkus si dát tady ten slepý test a dej sem výsedek, já jsem byl tuším kolem 70% a je to pro mě strašně těžké. Songy které neznáš, styly který neposloucháš, ale buď to v těch uších je a nebo není:
http://abx.digitalfeed.net
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dm602 28. 6. 2023 15:09

Ked si pustm to iste na Tidal a spotyfi tak je ram jasny rozdiel pochopitelne cim kvalitnejsi retazec tym rozdiel vinikne viac
Dm602
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 28. 6. 2023 23:42

Dm602 píše:Ked si pustm to iste na Tidal a spotyfi tak je ram jasny rozdiel pochopitelne cim kvalitnejsi retazec tym rozdiel vinikne viac

Domnívám se, že je rozdíl mezi “Tidal x Spotify” a mezi “nekomprimovaná x komprimovaná hudba”. To první pozná každý (protože Spotify asi nějak zvuk významně przní), to druhé už nemusí být tak zjevné (zejména, pokud jde o kompresi kvalitní).
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 29. 6. 2023 00:31

introvert: Ano, přesně tak to vnímám i já.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tobynešlo 29. 6. 2023 08:22

Měl jsem Spotify asi 5 - 6 let v jejich nejlepší kvalitě. Asi před dvěma lety jsem zkusil Tidal, na měsíc. A mám už to dva roky, i s MQA. Zpátky se vracet nebudu, je to slyšet i mým starým uchem. Musí být ovšem aspoň trochu kvalitnější zařízení. Ne nějaká sluchátka za 150,- Kč, či zesilovač s šumem -70dB, 60 Hz - 15 kHz...
tobynešlo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 29. 6. 2023 08:45

Spotify hraje blbě i na těch peckách za 150. Což je škoda vzhledem k velikosti katalogu a sofistikovanému nabízení hudby, co by se mohla líbit.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 29. 6. 2023 12:06

Priznávam, že ja vychádzam tiež práve z porovnania Spotify vs. Tidal. V minulosti som s príchodom PC éry začínal s CD. MP3 vtedy na mojej 486 sekali a dlho to štartovalo. Potom sa nejak roztrhlo vrece, zlepšil sa výpočtový výkon a MP3 hrali prim. Postupom času sa zvýšil môj záujem o hudbu a objavil sa FLAC. Pamätám si, že som mal snahu celú knižnicu dostať do FLAC. Je to roky dozadu, nemal som vtedy žiadnu extra zostavu a napriek tomu som chcel FLAC a nie MP3. V roku 2016 to ale zmenil Spotify. Zrazu som mal k dispozícii všetku hudbu na ktorú som si zmyslel a funkcia Discovery bola pre mňa Heuréka. Bol som kvôli tomu ochotný obetovať aj FLAC. Samozrejme, rozdiel bol jednoducho počuteľný, ale v aute mi to až tak nevadilo a doma som počúval menej. Lenže zasa ma hudba chytila viac a prišla slúchadlová mánia, kde tie rozdiely už boli výrazné. A tak prišiel Tidal, neskôr Roon. Oproti Spotify, veľmi výrazný rozdiel a na lepšej slúchadlovej zostave už Spotify nešlo počúvať. Teda išlo, ale nebolo to ono. Veď viete. Spotify by som zrušil dávno, ale za tie roky som si v ňom vybudoval playlisty s desiatkami hodín hudby a keďže sú to aj stovky skladieb, tak preklopiť to do Tidal som mal chvíľu snahu, ale po pár dňoch ma to prešlo a tak Spotify stále držím a počúvam ho v aute alebo cez TWS špunty pri športe. Doma ale hrá prim Tidal cez Roon.

U mňa je rozdiel medzi komprimovaným a bezstratovým formátom počuteľný celkom zreteľne. Dokonca aj tie rôzne testy mi vychádzali celkom jednoznačne. A to sa nepovažujem za človeka s extrémne dobrým sluchom. Mám odjazdené veľké množstvá kilometrov v aute, lietadlách a takmer 20 rokov trávim veľa času na strelniciach. Predpokladám teda, že sa to už na mojom sluchu muselo podpísať. No rozdiel medzi mp3 a lossless mi nerobí problém počuť.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 29. 6. 2023 15:02

Seš Zino jeden z mála, tedy není to až tak časté. Třeba můj otec to pozná taky naprosto bezpečně ve svých 69 letech na peckách k mobilu prakticky jednoznačně. Já s tím mám trošku problém, zejména u neznámé hudby.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 10. 10. 2023 21:26

Zdá se, že Spotify bezeztrátová kvalita pod názvem Supremium se už blíží, viz. https://www.theverge.com/2023/9/21/2388 ... -tier-code . Ovšem za 20 USD .. 8-D Tak kdo se již nemůžete dočkat ? :-P
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod boldricus 11. 10. 2023 15:07

20$ ?
Tak to asi skončím u konkurence.
Jsem BASShead a zvuk prasím ekvalizérem :D

Venku: Cowon Plenue D + Sennheiser IE80, FatFreq Maestro Mini
Doma: Sony Walkman ZX300 + Audiosense T800
PC -> FiiO E10 + Beyerdynamic DT 990 Pro, Sennheiser HD 598, Superlux HD681 EVO, Fostex TH-X00
boldricus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod starší 10. 11. 2024 11:44

Spotify v kvalite CD zatiaľ nie, ale včera som si všimol, že už spustili možnosť prehrať si videoklip prehrávanej skladby /nemyslím CANVAS/, žiaľ majú tých videoklipov žalostne málo ...
napr. Fontaines D.C. album Romance
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 10. 11. 2024 12:06

Otázkou je, jakému procentu uživatelů Spotify toto vadí. Mně osobně je to kupříkladu úplně lhostejné, videoklipy jsou pro dospívající mládež. Hmm. :hm
introvert
Pokročilý

Předchozí stránka