Tidal vs Apple Music HiFi vs Spofity HiFi

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Kankys_CZ 25. 5. 2021 20:17

Myslíte že to vše Tidal ustojí? Amazon music snížil HiFi na polovinu, Apple Music HiFi bude mít za 149Kč, Spofity a Hifi se teprve uvidí, ale zas má vynikající základnu fanoušku. Deezer HiFi nevím jak na tom byl je a Qubuz u nás moc nefrčí.
Jak jste na tom stávající zákazníci Tidal HiFi přejdete na Apple? Jsem dost v ekosystému Apple, ale hudbu jsem doposud jel mimo apple (dab, domácí hifi, cd + TIDAL). A teď začínám byt na váškách AirPlay mám všude tak jestli jít do Apple.
Kankys_CZ
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 25. 5. 2021 20:23

Tak počkej, teď to ještě nemusíš řešit
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kankys_CZ 25. 5. 2021 20:33

Máš pravdu!!! Zatím počkám jen doufám že to Tidal ustojí už jsem si tak ňák zvykl :-)
Kankys_CZ
Junior

Odeslat příspěvekod leroj 25. 5. 2021 20:34

a proč to řešit teď? až (jestli) Tidal skončí, nebo se objeví něco lepšího, tak si potom stačí vybrat a přejít jinam

pokud to ale půjde, tak se budu snažit Applu vyhnout
leroj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 25. 5. 2021 20:34

Tidal a Qobuz pro mě mají výhodu v tom, že to podporuje můj DAP a stereoreceiver. Do DAPu bych možná Apple Music narval, do receiveru ne, pravda Airplay podporuje.
Otázka jak bude rozsáhlá knihovna Apple Music. Jestli je ovšem pravda, že Apple uvádí i původní neremasterované verze alb, třeba 25 let staré, loudness war nezasažené, začal bych o Apple Music streamu vážně uvažovat. Ovšem ač fanoušek Apple se solidní infrastrukturou od nich se bojím jednak malé rozsáhlosti sbírky v lossless a hlavně toho, že v tom zase bude nějaké ALE, jak je u Apple poslední dobou zvykem.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod merhaut 25. 5. 2021 21:24

U Apple Music putuje audio signál nejdříve přes mobil/tablet, z něhož se teprve posílá v rámci konkrétní wifi sítě do licencovaného hardware, vybaveného čipem pro Airplay. To je uživatelsky i zvukově nekomfortní.
elektrotechnik: specializace měření a regulace/automatizace, více jak půlstoletí též fanda do hi-fi a bigbítu
merhaut
Poslední varování

Odeslat příspěvekod marts 26. 5. 2021 09:59

To je uživatelsky i zvukově nekomfortní.

Na druhou stranu, ten kdo už od Apple vybavení má, tak pro něj to je docela pohoda.
Co se týče toho zvukového "nepohodlí" u AirPlay, jak je to myšleno? V AirPlay se zvuk zabalí bezztrátovým kodekem (ALAC) pošle příjemci, tam rozbalí a interpretuje.
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert

Odeslat příspěvekod zino333 26. 5. 2021 12:30

Neviem ako u Vás, ale u mňa znie AirPlay príšerne. Ak pustím hudbu cez AirPlay do Cambridge CXN alebo cez dedikovanú appku Spotify, tak rozdiel je brutálny v prospech Spotify. AirPlay znie fakt napikatchu.
my endgame: Mojo2 + 109 Pro <3
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod marts 26. 5. 2021 15:41

No je to každopádně zajímavé, takže zatím vidím zkušenosti spíš nepříznivé - kdyby se tak dalo přijít na to v čem to vězí, že to zní tak blbě.

Nemám Spotify, jenom Apple Music a u mne na Marantz AV7705 mi přijde, že tam není rozdíl ať už přes AirPlay z počítače, mobilu nebo přes externí DAC.
marts
Expert

Odeslat příspěvekod starší 26. 5. 2021 17:27

No momentálne /už 2-3 roky/ :-[ počúvam na povedzme ako sa hovorí low end zariadení, ale zase nejaké zvukové rozdiely počuť sú, ale ako píše Marts rozdiel medzi prehrávaním Tidalu /už ho nemám/ a Spotify cez airplay a prehrávaním Tidalu alebo Spotify streamerom kedy iphone /ipad/ slúži iba ako DO sú nulové, teda nie je počuť žiadny rozdiel ... alebo keď chcete JA teda žiadny rozdiel nepočujem ...
P.S.1 trochu som sa vyjadril kostrbato, keďže samozrejme v oboch prípadoch hudbu prehráva streamer, akurát pri airplay sa prehráva hudba v kvalite tak ako je to nastavené v tom zariadení, napr. keď si nastavím v Spotifoch v iphone mono zvuk, alebo nízku kvalitu (Data Saver vraj iba 24 kbit/s) tak sa to tak dostane do streamera a v tej kvalite to bude streamer prehrávať.
P.S.2 mňa by skôr zaujímalo ako skontrolovať v akej kvalite prehráva streamer hudbu ak neprehráva airplay a iphone služi iba ako DO, keďže aj pri Tidale aj Spotifoch neexistuje niečo ako nastavenie rovnakej kvality pre všetky používané zariadenia, pokial tomu dobre rozumiem vždy sa nastavuje kvalita len pre to ktoré zariadenie, iphon, ipad, počítač, android telefón atď.
V apke MusicCast /Yamaha/ sa viem pozrieť akurát na prehrávaný formát ale nie na dátový tok, pri airplay to píše DIGITAL

P.S.3 ja by som vás netopierov nahnal na testy do ZOM-ky /zvukové odborné miesto/ a testoval vás slepými testami až by vás uši boleli a mozog svrbel ... :D
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 26. 5. 2021 17:49

Mám podobnou zkušenost jak Zino. Když pošlu přes Airplay Tidal na receiver, je to horší, než když si ten Tidal pustím přímo na receiveru. Dřív jsem myslel, že obejdu to, že můj DAP (HiBy R3) neumí Tidal offline tím, že to tam pošlu přes wifi z iPhone. Kvalita zvuku naprosto šílená. Ale tady jsem podezíral spíš aplikaci Tidal na iPhone.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Igi StDf 27. 5. 2021 22:40

Zdravím, Apple Music HiFi by ma potešilo,ale vyvstane otázka či ho na tom čo mám momentálne doma, budem môcť využiť.Teraz počuvam cez DK s dokupenými regálovkami.
1, Bluetooth, DK má AAC podporuBT, najpohodlnejšie.
2, Cez apku v TV Sams. a ARC do DK. Keď chcem aj videá. Zaujmavé je, že TV mi ponú ka ako formát výstupu zvuku PCM aj DD. Zatiaľ som neskúmal čo hrá "lepšie". Otázka : prešlo by cez ARC to Hifi ? alebo by som musel isť do optiky.
3, Cez Airplay 2 cez ARC do DK. Stačí polovičný volume na DK oproti var2 na rovnakú hlasitosť. Vo formátoch dig.výstupu v TV je len možnosť PCM.
Išlo by to hifi cez Airplay2 dostať do zosíku cez optiku prip. do receivera cez ARC ?
Devices: iPhone, TV Sam Q85R ,teraz DK Panas sc BTT 405. Pri AM Hifi by som uvažoval o nejakom upgrade.
Igi StDf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marts 28. 5. 2021 09:21

Uvidíme až to Apple spustí, určitě se pak objeví spousta recenzí o tom, přes co a jak to funguje.
marts
Expert

Odeslat příspěvekod xMaster Seller 28. 5. 2021 12:29

Zatím co jsem narazil docela dobrý srovnání Tidal a Spotify ;) https://www.hifion.cz/srovnani-kvality- ... fy-a-tidal

Četl jsem právě někde tady, nebo v diskuzích celkem kritiku ohledně real kvality zpracování Tidal MQA. Avšak pro normálního smrtelníka zřejmě stále dokonalé :)
xMaster Seller
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 28. 5. 2021 12:45

Pokud má někdo Tidal, může si to vyzkoušet i na ne-MQA sestavě. Rozdíly mezi Spotify a Tidal tady již byly zmiňovány. Ovšem Tidal mnoho skladeb nabízí současně ve verzi HiFi i Master. Co jsem zatím zběžně vypozoroval, ty Master jsou tišší, a mají méně výraznou dynamiku, než HiFi verze téže skladby. Na MQA necertifikované sestavě.
introvert
Pokročilý

Další stránka