Vyskúšal som stereo ffmpstereo1.mka a ffmpstereo2.mka v porovnaní s originálnou stopou tam nevidím rozdiel. Hlasitosť a dynamický rozsah(DR) je na nerozoznanie od originálu. Konečne si môžem byť istý že TV zvláda správne prehrať 6ch na 2ch výstup. Budem si audio upravovať v každom novom filme ktorý trpí na neduh šialeného DR.
Prah: -15 dB alebo -20 dB
Dno šumu: -40 dB
Pomer: 10:1
Čas nábehu:0,10
Čas uvoľnenia:1,0
Vylepšenie zisku pre 0 dB po kompresii: NIE
Kompresia založená na špičkách: NIE
Toto nastavenie som si ešte raz vypočul a okrem hodnoty "Prah" tam netreba nič meniť. -15dB je moja voľba pretože to krásne zatlačí špičky a totálne hlasné zvuky sú preč. Kontroloval som to v Audacity a táto hodnota nemení zvuky dabingu. S nastavením -15dB to aplikuje zmeny takmer výhradne na efekty ale nie na dabing. Zvuk je ale stále dosť dynamický a nie každému to musí vyhovovať. Preto je možnosť posunúť to až na -20dB. Tam je ten zvuk už výrazne menej dynamický a už sa ovplyvňuje aj zvuk dabingu ktorý je stlačený a teda je mierne menej hlasitý. Pri hodnote -20dB už počujem že je zvuk menej detailný, presný a dynamika minimálna. V Audacity je to zreteľne vidieť že ten zvuk je prakticky jedna vlna. Niekomu to bude ale vyhovovať viac takto. -20dB nastavenie mi pripomína kompresiu ktorú používajú pre TV vysielanie. Takto to ale znieť predsa nemá. Film musí mať dynamický zvuk a -15dB považujem za zlatú strednú cestu

Ešte doplním že hodnoty -15dB a -20dB som zatiaľ testoval len na trilógii Hobbit. Tieto filmy majú šialený DR. U iných filmov možno bude stačiť nižšia hodnota, napríklad predvolená v kompresore -12dB.