od _daRK 24. 7. 2022 10:44
Z mobilu to nemá význam, samozrejme treba cez sluchátka, aj na ušnom to počúvam cez sluchátka. Čo sa týka hlasitosti - človek nemá frekvencie urezané naraz, ale postupne. Ja mám napríklad malý pokles už od nejakých 4khz, na normálnej hlasitosti 13kHz nepočujem, ale ak pridám hlasitosť, počujem to zreteľne, ale napr. takých 14+ kHz už nedávam ani na maxime (preto som nútený používať EQ). Podľa lekára je môj stav úplne primeraný veku, čaká to každého, je to len otázka času, je to však samozrejme individuálne. Strata sluchu sa nedá vrátiť, ale dá sa výrazne spomaliť. Ja som napr. popri práci prešiel plne na repro. Sluchátka sú pre mňa skôr pár krát do týždňa ako taký malý sviatok

A to som ešte nespomenul osobitnú kategóriu tinnitus, ktorý však postihuje bohužiaľ aj mladšie ročníky.
Chcem tým povedať, že táto aplikácia má je len akýsi indikatívny význam, na seriózne meranie treba jednotnú metodiku (u lekára), ako spomína introvert.
Naposledy upravil
_daRK dne 24. 7. 2022 10:52, celkově upraveno 1
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara
Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7