Ahojte, mám zostavu v popise, čiže 4 podobné subwoofery. Mám otázku ako ich správne zladiť, bude to cez audyssey aplikaciu a následne doladené cez UMIK-1 + REW.
Hlavne sa mi jedná či je lepšie ich level matchnut to znamená že suby budú na svojich miestach a na MLP budú dosahovať všetky suby cca 75db bez ohľadu na vplyv miestnosti.
Alebo gain matchnut to znamena že prvy sub sa nastaví na 75db na svojom mieste a meria sa rovnako na MLP potom odpoji a na jeho miesto postavý druhý aby dosahoval rovnakú hlasitost a tak dalej so všetkými štyrmi rovnako na jednom mieste a následne sa rozmiestnia na svoje miesta.
Co som čítal ovela častejšie sa robí level matching, avšak lepší je vraj gain matching lebo ak sú subwoofery podobne výkonné, tak sa pri gain matchingu nastavia tak aby hrali rovnakú hlasitost, teda aj ich limit je rovnaký bez ohladu na vplyv miestnosti, a nenastane clipping skôr na jednom ako druhom. Pri level matchingu sa často stava že sub ktorý je na "zlom" mieste musí hrať ovela tvrdšie aby dosiahol 75db na MLP ako ostatné a potom ked človek prida hlasitosť ten na najhoršom mieste príde na svoj limit najskôr.
Kedže basy nie sú smerové nemal by vadiť ani gain matching kedže po nom budú všetky suby hrať rovnakú hlasitosť avšak ten na "zlom" mieste sa bude zdať tichší, ako dá sa to do značnej miery vyladiť cez, fázy, delaye atd v REW.
Ktorú verziu zosuladenia subov by ste odporúčali? Vdaka