TV drzak do zdi a nosnost, stara cihla, riziko padu?

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod eviljack 6. 3. 2024 15:22

Když už to sami odmítli dělat, tak bych taky řekl, že věděli, proč.
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 6. 3. 2024 15:53

To ano ale, toto bude bude jen vysunute a nebude se s tim natacet. Odbornici, jak se to vezme. Mel jsem driv tu firmu, co ma i fotky na netu a prezentaci. Dela TV a drzaky za 1200czk komplet. Jenze do chvilke, nez se ozve ukacko, posle dva, ty to nejak idelaj a za 30min mizi a ani nereknou ze to provrtali. Dali slevu 200 a mizeli hodne rychle :(

Alza to je zase ukacko, je jim spatne rozumet, nabouchaj do zdi mozdinky a jedou. Tedy jak me rekli, nemaj cas a ceka dalsi zakazka. Vetsinu veci udelaj na houby, to je ten problem.
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JarinV 6. 3. 2024 16:51

A drolí se skutečně cihly nebo jen malta ve spárách?
JarinV
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 7. 3. 2024 09:19

Tak byl u me, vytahl laser, meri to mistnost, ukaze i elektriku, to ani ty lidi z alza nemaj.
Vysvetlil ze je to plna cihla, ze duvod toho je, ze vrtali ale blbe a trefili sparu mezi cihlama :(
Taky ze uz puvodni firma installtv.cz (zas UA experti) si neumela ani zmerit zed, takze provrtali se a poskodili omitku na druhe strane.

A tyhle z Alza tez, ze si neumi ani zmerit zed, ze je to jen predstaveni pro zakaznika.
Vrtal uplne v pohode, udelali jsme to spolecne. Poradne to drzi a ani 50cm od zdi, se to nehne.
Chemicka kotva, tam je taky rozdil v kvalite, ukazal me to na kartonu jak to tvrdne.
Je to poradne v rovine a dal na to zaruku 2 roky.
Jen samozrejme cas, trvalo to 2 hodiny, jinde u lidi to stravi kdyz to dela poradne i 3 hodiny. Alza a tyhle to maji vetsinou za 30 az 60minut a jedou rychle na dalsi zakazku.
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JarinV 7. 3. 2024 12:16

Jaký držák jste nakonec použili?
JarinV
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 1. 1. 2025 20:30

Snad to nekomu pomuze.

Drzak jsem sel vratit, protoze hrozna Cina, kde musi clovek kontrolovat maticky, aby to treba za tri mesice nespadlo.
Tady jsem to prohlidl a vzal radsi drahej Vogel, kde to resit nemusim.
Druhej duvod byla jina a mensi zakladna, takze se pak neresilo ze budeme muset davat drzak uplne jinde kvuli novemu vrtani, proto jsem usoudil i sam, ze proste kdyz to chci na danem miste, bude lepsi koupit drzak s jinou jeho zakladnou.
Takze mam tento:
Držák TV Vogel’s TVM 5855 XXL pro úhlopříčky 55" až 100", nosnost 75 kg (TVM 5855)

A je pokoj a kdyz budu nekdy chtet, muzu tam dat klidne i 75 palcu TV a i kdyby vazila 40kg hadam ze to jeste v pohode unese :)
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod smrky87 6. 1. 2025 21:14

Koupil jsem taky Vogel's TVM 5855. Zejména proto, že má ložiska a oproti těm levnějším (např. AlzaErgo) jde polohovat skutečně snadno (nehrozí riziko zlomení tenkého panelu TV). Jinak situace stejná: dutá cihla 11cm, televize 77" (23kg).

Psal jsem @ripper6, aby předal kontakt na pána, co mu ho nakonec montoval. I já jsem využil jeho služeb a maximální spokojenost! Držák přišel na chemickou kotvu (4x 8mm závitová tyč). Vše precizně odměřeno, televize na milimetr tam, kde jsem ji chtěl a ve vodní váze. Děkuji za doporučení :-)
smrky87
Kolemjdoucí

Předchozí stránka