Tidal - sloučení tarifů Hifi a Hifi Plus

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod r34ktor 6. 3. 2024 13:18

Možná jste to již zaznamenali, ale na internetu se začínají rojit články o změně tarifní struktury Tidalu, a to sloučení stávajících tarifů Hifi a Hifi Plus do jednoho, prostě označeného TIDAL. Viz https://support.tidal.com/hc/en-au/arti ... scriptions. Změna by měla globálně proběhnout 10. dubna 2024. Oficiálně mi o tom ale do emailu zatím žádné info nepřišlo.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 6. 3. 2024 14:08

Mně už to přišlo. Doposud jsem měl pouhou CD kvalitu, od 10. dubna se to změní na plně bezeztrátovou kvalitu, tedy i Hi-Res. Za stejnou cenu.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 6. 3. 2024 15:36

Máš to nějaký pomotaný, plně bezztrátovou kvalitu máš i teď s tou "pouhou CD kvalitou."
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod blackwhit 6. 3. 2024 16:21

ale pokud tomu teda ja dobre rozumim, tak pokud platim famili hifi plus plan za 447 (nebo tak nejak), tak na tom se mi nic nezmeni nebo?
Marantz PM7000N -> Bowers & Wilkins 606 Anniversary Edition

iPhone -> Apple Airpods Pro 2022
blackwhit
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 6. 3. 2024 16:52

Pokud by se něco změnilo, jistě Ti pošlou mail. Do 10. dubna zbývá ještě dost času.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JarinV 6. 3. 2024 17:30

blackwhit píše:ale pokud tomu teda ja dobre rozumim, tak pokud platim famili hifi plus plan za 447 (nebo tak nejak), tak na tom se mi nic nezmeni nebo?

Tak já bych očekával, že se změní cena na těch 259, co je teď na Hifi.
JarinV
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 6. 3. 2024 21:30

Tak už mi přišel email v následujícím změní (mám aktivní tarif Hifi; přeloženo z angličtiny):
Od 10. dubna 2024 získáte přístup k naší hudební knihovně v plně bezztrátovém formátu HiRes FLAC a zvuku Dolby Atmos za stejnou cenu, jakou platíte dnes, tedy 165 Kč/měsíc.
Důvodem je to, že sloučením našich úrovní HiFi a HiFi Plus do jediné úrovně předplatného s názvem TIDAL usnadňujeme každému, aby si mohl vychutnat nejlepší kvalitu zvuku ve své třídě.
Tyto změny se projeví na stránce předplatného na adrese account.tidal.com v den prvního vyúčtování 10. dubna 2024 nebo později. Děkujeme, že jste se rozhodli stát se předplatitelem služby TIDAL.

U těch, co mají Hifi Plus, tam předpokládám bude info o snížení ceny, protože nově by měli platit 165 Kč, respektive 259 Kč v případě Family.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 6. 3. 2024 21:36

Kamasu píše:Máš to nějaký pomotaný, plně bezztrátovou kvalitu máš i teď s tou "pouhou CD kvalitou."

Máš to nějaký pomotaný, pokud je vzorkovací frekvence nahrávky řekněme 96 kHz, nebo 192 kHz, tak mně to jede 44.1 kHz (ne, že by mi to trhalo žíly 8-) ). Tedy předpokládám, že je to resamplovaný dolů. A tento limit padne.

-- 6. 3. 2024 21:57 --

Když už jsme u toho Tidalu, taky vám posouvají fakturaci měsíc po měsíci o den kupředu ? Mně ano. Pokud správně počítám, touhle salámovou metodou mi po necelých třech letech budou moci naúčtovat jednu platbu navíc. Ne, že by mi to trhalo žíly 8-) , ale i tak je to docela ostudné .. :grr: Zlatý Spotify, nebo třeba Apple.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod r34ktor 6. 3. 2024 22:15

introvert píše:Když už jsme u toho Tidalu, taky vám posouvají den fakturace měsíc po měsíci o den kupředu ? Mně ano.

Posouvají, ale ne konzistentně. Posledních šest plateb - 25/25/24/24/23/22.

Jsem zvědavý, co tento krok udělá s bájným Spotify Hifi. Jestli se ho vůbec někdy dočkáme.
Knowledge is power
r34ktor
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 6. 3. 2024 22:40

introvert: tobě se všechno resampluje v Tidalu na 44,1?
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 6. 3. 2024 23:29

martas38: Jasně, s tím levnějším tarifem, co mám já, na Hi-Res (nebo MQA) nedosáhnu. Zatím.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 7. 3. 2024 00:19

Jo takhle, já jsem se lekl že ti to probíhá v komplu. MacOS to při špatným nastavení rád dělá.
Stejně mám podezření, že je to naopak a že to resamplují z 44,1 na 192 :)
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 7. 3. 2024 01:04

introvert píše:
Kamasu píše:Máš to nějaký pomotaný, plně bezztrátovou kvalitu máš i teď s tou "pouhou CD kvalitou."

Máš to nějaký pomotaný, pokud je vzorkovací frekvence nahrávky řekněme 96 kHz, nebo 192 kHz, tak mně to jede 44.1 kHz (ne, že by mi to trhalo žíly 8-) ). Tedy předpokládám, že je to resamplovaný dolů. A tento limit padne.

Ne, ty to máš pomotaný. I kdyby to bylo "resamplovaný dolů" (jakože to jsou právě jen tvoje předpoklady, ve skutečnosti o rasamplování vůbec jít nemusí), tak to nic nemění na tom, že je to pořád bezztrátový. Když se něco resampluje, tak to neznamená, že se při tom něco ztratí.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 7. 3. 2024 07:20

Kamasu píše:Ne, ty to máš pomotaný. I kdyby to bylo "resamplovaný dolů" (jakože to jsou právě jen tvoje předpoklady, ve skutečnosti o rasamplování vůbec jít nemusí), tak to nic nemění na tom, že je to pořád bezztrátový. Když se něco resampluje, tak to neznamená, že se při tom něco ztratí.

Takže když to resamplují na 1 bit za vteřinu, taky se nic neztratilo ? To jako fakt ? :shock: Tebe by taková “hudba” možná uspokojila, mě ne. Možná by sis to měl nechat patentovat, tyhle své poznatky. Všichni, co přenáší digitální data, by se k Tobě plazili po zemi, a škemrali o co nejnižší licenční poplatky. :D Jinak, duben začíná až za víc než tři týdny.

-- 7. 3. 2024 07:25 --

martas38 píše:Jo takhle, já jsem se lekl že ti to probíhá v komplu. MacOS to při špatným nastavení rád dělá.
Stejně mám podezření, že je to naopak a že to resamplují z 44,1 na 192 :)

Já nevím, co přesně dělají. Pouze to, že nejvyšší kvalitu Max nemůžu zvolit, Low samozřejmě ano.
Přílohy
IMG_1719.jpg
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bruco 7. 3. 2024 08:08

r34ktor píše:
introvert píše:Když už jsme u toho Tidalu, taky vám posouvají den fakturace měsíc po měsíci o den kupředu ? Mně ano.

Posouvají, ale ne konzistentně. Posledních šest plateb - 25/25/24/24/23/22.

To zodpoveda fakturacii vzdy za 30 dni. Dalsia by mala byt 23.
bruco
Junior

Další stránka