Tidal - sloučení tarifů Hifi a Hifi Plus

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 23. 6. 2024 19:17

Ale já jsem nic o digitálním signálu přes kabel nepsal. Psal jsem o digitálním signálu přes BT a analogovém přes drát.
Tvoje sluchátka budiž výjimkou, ale 90% sluchátek konverzi ADC-DSP-DAC nemá.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 23. 6. 2024 19:56

OK, tak to jsem si to špatně vyložil :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TheSubways 24. 6. 2024 21:47

4ceratops píše:Ohľadne degradácie zvuku BT prenosom je potrebné bezvýhradne podpísať čo píše martas38

-- 23. 6. 2024 17:47 --

TheSubways píše:Zkoušel jsem pohledat ve vývojářských možnostech na mobilu, mám nativně nastaven HD zvuk, aptX kodek, vzorkovací frekvenci 44,1 kHz, počet bitů na vzorek 16 bits/sample a stereo. Vždy tam mám tu nejvyšší možnost, kterou sluchátka podporují.

Nechcem do toho vnášať zmätok, ale tie BT nastavenia asi nemáš na maxime svojich slúchadiel. Podľa firemnej stránky podporujú AptX HD kodek, čo je až do 24bit/48kHz.

Mám nastavené na maximum, co mi telefon dovoluje, ostatní možnosti jsou zašedlé a je u nich poznámka "Zašedlé možnosti nejsou telefonem nebo náhlavní soupravou podporovány" :hm
TheSubways
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 24. 6. 2024 22:03

Kodek musí umět vysílač i přijímač. Pokud se nedomluví ani na jednom z lepších kodeků, použije se základní SBC, který umí každé zařízení, ale zvukově je to humus totálně degradující zvuk. Pro milovníky kvalitního zvuku je prostě BT špatně. Je to něco za něco. Pohodlí plynoucí z absence kabelu doprovázené celkem dost slyšitelnou degradací zvuku. Ve vlaku to třeba někomu vadit nemusí (mně ano), ale doma na soustředěný poslech v žádném případě. Jediná BT sluchátka co doma mám je náhlavní souprava k Xboxu, protože potřebuju volnost pohybu.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod muchacho 24. 7. 2024 13:08

TIDAL dnes cca. po 10h. definitivně odstřihl MQA. Před zmíněnou 10h. tam ještě bylo, po 11h. už NE! :-) Volejte SLÁVA!!!, už jen FLAC!!!
Naposledy upravil muchacho dne 24. 7. 2024 14:39, celkově upraveno 1
muchacho
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 24. 7. 2024 13:52

Co si jenom počneme ?! 8-D :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hifionania 24. 7. 2024 16:05

Konecne mi nemusi byt luto, ze Picoreplayer a Daphile tuto ficuru neumoznovali. :D
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 24. 7. 2024 19:00

Není proč volat sláva, je sice dobře, že podvod jménem MQA končí, ale teprve až skončí Loudness War tak bude důvod k oslavám. Navíc už se pracuje na nástupci MQA, takže.......
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod muchacho 24. 7. 2024 20:12

Tož to zase jo, Loudness War je větší problém, uznávám...! Sám si proti němu bojuji tím, že se postupně hrabu ve svém archívu CD, který vznikl v roce 1989 a víceméně do r. 1996 jsou některé kousky, radost poslechnout...! Postupně si vyrábím ripy do FLACu, abych nemusel být odkázaný jen na CD přehrávač v obýváku s mizernou akustikou a mohl si je poslechnout ve sklepní poslechovce, nebo do sluchátek... Teprve při srovnání verzí stejných alb na TIDALu s těmi, co mám v archivu, tak si těch svých CD začínám vážit! Nicméně, TIDAL bez MQA je jen vyhraná bitva...
muchacho
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 27. 7. 2024 00:39

Sorry, ale osobně si myslím, že Tidal s MQA a bez MQA je totéž. Ale chápu že lidi, co si skrz bublinu zvanou MQA nakoupili převodníky s podporou se nyní cítí zhrzeně. Ale i slepá ulička je uličkou....
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 10. 11. 2024 21:28

Jak informuje GoldenSound v tomto videu https://youtu.be/48IPHc43M1k , Tidal stále spoustu skladeb streamuje v MQA, aniž by na to jejich aplikace jakkoli upozornila. Zdá se, že s přechodem k plně bezeztrátovému zvuku si u Tidalu hlavu nikterak nelámou. :pozor :-\
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 11. 11. 2024 00:21

Něco je tam v MQA a něco tzv. Max Flac.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 11. 11. 2024 08:42

Takže tidal toho lhaní a podělávání zákazníků prostě nenechá. Paráda :tleskani
Kamasu
Mírně pokročilý

Předchozí stránka