Tidal - sloučení tarifů Hifi a Hifi Plus

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod introvert 20. 6. 2024 19:49

Že by šlo o upravené MQA se mi zdá nepravděpodobné. To skončilo fiaskem, a s podobným formátem by to zřejmě vzalo stejný konec. Krom toho nepředpokládám, že by třeba Tidal riskoval něco podobného znova. Pokud by mělo jít o nový formát, dle mého by musel být nějaký úplně odlišný, něco, co tu ještě nebylo. Nebo naopak formát známý, ale jiný - třeba DSD over PCM.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 20. 6. 2024 20:31

Tidal ne, vyvíjejí si to pro svou vlastní novou streamovací službu. A nedělej si iluze, přebalit to co už dávno máme do novýho hávu a prodat znova se právě v hudbě děje dnes denně, takže proč by se to nemohlo udělat s MQA taky. A když to zas nevyjde, tak za pár let cyklus zase zopakujeme a jedeme dál. Už teď se ví, že se budou prodávat licence stejně jako na MQA, takže.......
A zrovna DoP je spíš škrábání se levou rukou za pravým uchem. A tak jako tak, formáty nám zvuk nezkvalitní.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 4ceratops 20. 6. 2024 20:51

Už to cítim, už sa to blíži. Ešte 2 - 3 príspevky a spustí sa tu opäť nárek nad zmršenou a nepočúvateľnou kvalitou 99 % vydávanej hudby (DR), ako vlastne nemá zmysel počúvať, čo bolo vydané po roku 1885 a že radšej nič, ako čokoľvek z akejkoľvek streamovacej služby. Berte to samozrejme ako hyperbolu, ale aj tak som rád, že viac riešim "čo" ako "ako" (pri zachovaní určitých štandardov kvality).
4ceratops
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 20. 6. 2024 20:56

Taky odpověď. :tleskani
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 20. 6. 2024 20:57

4ceratops: vím kam míříš, ale je bohužel smutné, že má pravdu. Z Porsche tady všichni vzhlížíme k Ferrari, někdo k Bugatti Veyron a budeme v tom vozit hnůj.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek.medved 23. 6. 2024 00:39

Ako vypnem v TIDALe tie 30sekundove pesničky v playliste? My collection > tracks
Nechcem aby prehravalo 30sekudove,ale len cele pesničky. Predtym to nerobilo.
RME ADI2 DAC FS / TOPPING D10s & DX7 pro+ / E1DA 9038S / AQ DR Red
Woo Audio WA2 / Violectric V280FE / Beyerdynamic A20
E1DA Cosmos adc

V280FE na opravu p.Vrana.
S20FE /S24+
Marek.medved
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 23. 6. 2024 01:10

Máš zaplaceno? Tohle dělá když vyprší předplatné.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TheSubways 23. 6. 2024 11:43

Testuji Tidal pro případný přechod ze Spotify a když poslouchám na notebooku, je znát kvalitnější poslech na Tidalu. Když však poslouchám na mobilu (Samsung galaxy s22+), nepoznám rozdíl v kvalitě. Poslouchám přes BT sluchátka SOUNDMAGIC P23BT, mám tarif s možností poslechu na max (up to 24-bit, 192 kHz). Když poslouchám na mobilu, hlásí mi to po kliknutí na kvalitu skladby "Audio is compressed when listenting via Bluetooth", což chápu, že by mělo být ale i na notebooku (kde to tedy nehlásí).

Máte to tak taky? Je nějaká možnost zlepšit kvalitu poslechu i na mobilu, nějaké kodeky apod.?

Děkuji za sdílení zkušeností.
TheSubways
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 23. 6. 2024 12:15

Hlavní možnost je nepoužívat BT sluchátka, protože tím Tidal pozbývá naprosto smysl. BT přenos nedokáže bezztrátově přenést ani CD kvalitu. Takže Tidal na rozdíl od Spotify sice umí CD kvalitu a lepší, ale zabije ti to ten BT přenos.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 4ceratops 23. 6. 2024 12:23

TheSubways píše:Testuji Tidal pro případný přechod ze Spotify a když poslouchám na notebooku, je znát kvalitnější poslech na Tidalu. Když však poslouchám na mobilu (Samsung galaxy s22+), nepoznám rozdíl v kvalitě. Poslouchám přes BT sluchátka SOUNDMAGIC P23BT, mám tarif s možností poslechu na max (up to 24-bit, 192 kHz). Když poslouchám na mobilu, hlásí mi to po kliknutí na kvalitu skladby "Audio is compressed when listenting via Bluetooth", což chápu, že by mělo být ale i na notebooku (kde to tedy nehlásí).

Máte to tak taky? Je nějaká možnost zlepšit kvalitu poslechu i na mobilu, nějaké kodeky apod.?

Děkuji za sdílení zkušeností.

Jediné, čo ma napadá je, aby si si skontroloval v nastaveniach bluetooth v telefóne, v akom kodeku sa uskutočňuje prenos medzi Tvojim telefónom a slúchadlami. Podľa popisu na stránke výrobcu by Tvoje slúchadlá mali ako maximum podporovať AptX HD. Ak máš z nejakého dôvodu nastavený nižší kodek, je potrebné vykonať zmenu. Tento kodek by Ti mal zabezpečiť vyššiu kvalitu zvuku, než (predpokladám) SBC cez Windows Tvojho notebooku.

Ešte ma napadlo, že by nebolo od veci skontrolovať v nastaveniach aplikácie Tidal v telefóne, v akej kvalite máš povolený stream pre mobilné dáta a Wifi, aby si kvalitu audia omylom nemal obmedzenú už na vstupe. Snáď niečo z toho zafunguje...
4ceratops
Junior

Odeslat příspěvekod TheSubways 23. 6. 2024 13:52

Děkuji oběma za rychlé odpovědi, zkusím alespoň připojit tedy sluchátka k notebooku kabelem, zda bude rozdíl také patrný a bude mi stát za to přechod z BT verze.

Zkoušel jsem pohledat ve vývojářských možnostech na mobilu, mám nativně nastaven HD zvuk, aptX kodek, vzorkovací frekvenci 44,1 kHz, počet bitů na vzorek 16 bits/sample a stereo. Vždy tam mám tu nejvyšší možnost, kterou sluchátka podporují. Kvalitu zvuku na mobilní data i wifi mám obou aplikacích na max.

Asi to tedy vypadá, že na mobilu se v současném setupu kvalitou zvuku neposunu:)
TheSubways
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hifionania 23. 6. 2024 14:48

Posunies, ale iba s kablom.
Ja momemtalne pocuvam cokolvek z LG V30 a uz tak nepotrebujem riesit akekolvek USB DAC riesenie.
Samozrejme vyhradne kablom. Pokial som aj pocuval cez BT a a to aj v pripade, ze som pouzil USB DAC FiiO BTR5 tak vzdy kvalita sla vyrazne dolu.
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 23. 6. 2024 16:07

Asi lepší než kabel by bylo použít nějaký externí převodník připojený k USB a do něj sluchátka.
Jinak jestli tvoje BT sluchátka umožňují i připojení kabelem do klasického 3,5mm výstupu, musím tě upozornit na jednu věc. BT sluchátka, která tohle umožňují hrají v tomto režimu s kabelem obvykle podstatně hůř, než přes BT. Protože taková sluchátka obsahují DSP procesor, který žehlí konstrukční nedostatky sluchátek. Ale ten procesor umí pracovat pouze s digitálním signálem, který tam jde právě přes BT. Přes kabel tam jde analogový signál a tento DSP je obejit. Abych ušetřil slov, laboruj s drátovými sluchátky, na BT zapomeň. Klidně si je od někoho pujč. Pokud se BT nechceš vzdát, zapomeň na Tidal, je pro tebe zbytečný.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 4ceratops 23. 6. 2024 16:29

Ohľadne degradácie zvuku BT prenosom je potrebné bezvýhradne podpísať čo píše martas38

-- 23. 6. 2024 17:47 --

TheSubways píše:Zkoušel jsem pohledat ve vývojářských možnostech na mobilu, mám nativně nastaven HD zvuk, aptX kodek, vzorkovací frekvenci 44,1 kHz, počet bitů na vzorek 16 bits/sample a stereo. Vždy tam mám tu nejvyšší možnost, kterou sluchátka podporují.

Nechcem do toho vnášať zmätok, ale tie BT nastavenia asi nemáš na maxime svojich slúchadiel. Podľa firemnej stránky podporujú AptX HD kodek, čo je až do 24bit/48kHz.
4ceratops
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 23. 6. 2024 18:40

martas38: BT sluchátka Sony MDR-1000X lze připojit ke zdroji zvuku třemi způsoby. Vůbec nejhorší kvalitu zvuku obdržím, pokud je připojím kabelem 3,5 mm, pokud jsou sluchátka vypnuta - tedy kdy je pohání zesilovač ve zdroji signálu (tablet, DAP ..). Následuje připojení přes BT. Ovšem vůbec nejlepší zvuk poskytnou sluchátka, pokud jsou ke zdroji připojena kabelem 3,5 mm, a ZAPNUTA. V takovém případě je aktivován interní DSP, který ovšem obsahuje i ADC převodník. Tedy není pravda, že všechna sluchátka připojená přes kabel vyžadují digitální signál. Dokonce bych řekl, že MDR-1000X digitální vstupní signál po kabelu zpracovat vůbec nedokáží.
introvert
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka