DVD DL na obyčejné DVD

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Zive.cz 6. 4. 2005 20:46

Mám DVD Double Layer a potřebuji ho zkopírovat na obyčejné DVD médium. Lze to? Pokud ano, tak jakým programem?
Zive.cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ewing 9. 4. 2005 17:02

DVD shrink je free, je rychly, je dobry
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Junior

Odeslat příspěvekod Composite 11. 4. 2005 22:06

Jednoznačne Shrink.
Robí kvalitnú kompresiu a dá aj menu. Vyberieš si čo len chceš a je k tomu aj CZ.
Samo kopírovať filmy z požičovne je nelegálne :twisted: .
Composite
Junior

Odeslat příspěvekod Lukas Honek 12. 4. 2005 06:50

Zkopírovat si DVD půjčené ve videopůjčovně pro vlastní potřebu můžete, jelikož při této činnosti jste majitelem toho DVD. Nevím, jestli to interpretuji úplně správně, ale tak nějak jsem to vyčetl. Pravda, nedávám tímto nikomu žádnou právní záruku (nejsem právník), ale zkuste hledat... třeba to tak opravdu bude :)
Lukas Honek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Composite 12. 4. 2005 11:47

Ja by som to upresnil> bez suhlasu autora to nemozes ani kopirovat,
Ty si mozes spravit zaloznu kopiu, ktoru budes pouzivat, ale musis mat aj original.
Kontrola bude po tebe chciet original.
Kopie sa robia aby si si nenicil origos:)
Composite
Junior

Odeslat příspěvekod Axell 13. 4. 2005 17:02

No ono to tak jednoduché není.Brácha je právník a třeba vše co máte sosnuté z Webu a používáte pro vlastní potřebu je legální.I na Technetu se o tom psalo hodně.S tou DVD půjčovnou to vidím obdobně.
Axell
Axell
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 500 16. 4. 2005 23:56

Composite píše:Ja by som to upresnil> bez suhlasu autora to nemozes ani kopirovat,
Ty si mozes spravit zaloznu kopiu, ktoru budes pouzivat, ale musis mat aj original.
Kontrola bude po tebe chciet original.
Kopie sa robia aby si si nenicil origos:)

Vim ze takhle to je u Audio nosicu, ale u filmu a u her to takle neni. Jak uz tady nekdo zminil: nesmis bez souhlasu autora kopirovat vubec.
...byl jsem namyšlenej frajer a myslel jsem si, že jsem sežral svět. Zapracoval jsem na sobě....JSEM BŮH.
500
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wouk 17. 4. 2005 00:12

mýlíte se, autorská práva obsahují tak zvaná omezení, mezi něž patří i vytvoření kopie pro vlastní potřebu bez ohledu na to, zda vlastníte originál. výjimkou z tohoto jsou pouze počítačové programy (software) a architektonická díla (plány domů a podobně)
wouk
Junior

Odeslat příspěvekod X__ 18. 4. 2005 20:22

Pokud chceš DVD DL filmy zálohovat se zachováním kvality a všeho co obsahuje (1:1), pak velmi dobrý program pro zálohování z DVD DL na 2 DVD+-R je DVD Fab.
Naposledy upravil X__ dne 20. 5. 2007 09:42, celkově upraveno 1
年度新入社員入社式、社長あいさつの概要を掲載しました。
X__
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Tejvl 18. 4. 2005 20:49

500 píše:Vim ze takhle to je u Audio nosicu, ale u filmu a u her to takle neni. Jak uz tady nekdo zminil: nesmis bez souhlasu autora kopirovat vubec.

Filmy a hry bych do jednoho pytle nehazel... a taky jsem nekde cetl, ze udelat si kopii filmu z pujcovny ( z toho pujcovneho jde cast autorovi) je pro vlastni potrebu legalni.
Tejvl
Junior

Odeslat příspěvekod zbojnix 19. 4. 2005 06:25

Takisto odporucam shrink.

Nech mi niekto vysvetli preco je legalne predavat DVD napalovacky a software ktory absolutne bez problemov spravi kopiu akehokolvek DVD alebo audio.V dobach minulych to take jednoduche nebolo.Dnes si mozes kupit za facku napalovacku pripadne si stiahnes free soft a palis co chces.Je to trochu postavene na hlavu.Niekto da pred teba vychladene zarosene pivko a na stole mas napisane ze podla zakona ked to pivo vypijes dopustis sa zlocinu.Kde sa stala chyba.
Zbojnix
zbojnix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S-Tony 19. 4. 2005 12:13

Chyba se stala tady:-
- jsou v tom brovské prachy !!
Jednak za prodej medií DVD i CD (čás jde filmařům a umělcům)
Jednak je více peněz z půjčovaní DVD (klasické půjčovny, když vím že si to můžu skopčit za 16 Kč tak má ochota si něco půjčit je větší)
Jednak obrovské zisky za prodej vypalovaček a stolních přehrávačů, díky možnosti kopírování DVD je poptávka po nich větší.

A filmaři?
Dostane se mi pod ruku první díl nějakého filmu V DivX, já si to pustím a řeknu si to je dobré na dvoujku půjdu určitě do kina, nebo si řeku je to o ničem a do kina na dvojku nepůjdu.
Když je film kvalitní tak mu nelegální kopie zvýší návštevnost a pomůže ke zjískaní peněz na další pokračování.
Když je to konina tak zbohem, a filmař má smůlu.

To platí i o hudbě. Díky nelegálním kopiím se mi dostanou pod ruku skupiny, které jsou hodně dobré a v médiích o nich není ani zmínka.
Některé alba dané skupiny si stáhnu a některé sehant nejdou tak si je půjdu koupit.
Nelegální kopie hudby je fajn, protože si to můžu nejdřív v klidu doma poslechnout , nechat si to v hlavě rozležet a pak se teprve rozhodnout jeslti si to půjdu koupit. Nestane se mi, že bych koupil nějakou kravinu a podporval skupinu, která je o ničem (to se mi často stával v době před érou MP3 a pak mě to to dost štvalo.

V době kdy jsem byl student, jsem samozřejmě žádné CD nekupoval a všechno si pálil. ale časem jsem zmoudřel a řekl jsem si že by bylo dobré skupiny které se mi líbí podpořit koupí alespoň jendoho jeich alba. V průměru si těch CDkoupím více , protože po poslechu MP3 vím, že to stojí za ty peníze.
Nekupuji zájice v pytly.

Takež asi tak....... :wink:
S-Tony
Junior

Odeslat příspěvekod LaDDa 21. 4. 2005 21:06

SHRINK + menu a bonusy dat do haje a to vcetne spanelstin a italstin....
LaDDa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jan Benadik 21. 4. 2005 21:35

Odporucil by som DVD Shrink (http://www.doom9.org), mozes s jeho pomocou odstranit zbytocnosti (bonusy, jazykove a titulkove stopy a pod). Ak by ani to nestacilo, mozes pouzit aj kompresiu, ale neodporucam ist pod 85% - vtedy by to uz zacalo byt poznat na kvalite obrazu. Ak chces zachovat aj menu - ide aj to, ale chce sa s tym viac pohrat.
Jan Benadik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod funkyhugoboss 21. 4. 2005 22:24

ja jsem taky pouzivla shrink, ale vzdy se mi v jednom momente zasekl obraz, nekdy i zvuk pri kompresy, palim poze film bez meny a bonusu. Ted jsem zacal pouzivat DVD2one a je po problemu a navic dvd.box.sk tam testovali podobne programi do podrobne a dvd2one vysel nejlepe. bohuzel je za uplatu no ale ....
funkyhugoboss
Kolemjdoucí