Chyba se stala tady:-
- jsou v tom brovské prachy !!
Jednak za prodej medií DVD i CD (čás jde filmařům a umělcům)
Jednak je více peněz z půjčovaní DVD (klasické půjčovny, když vím že si to můžu skopčit za 16 Kč tak má ochota si něco půjčit je větší)
Jednak obrovské zisky za prodej vypalovaček a stolních přehrávačů, díky možnosti kopírování DVD je poptávka po nich větší.
A filmaři?
Dostane se mi pod ruku první díl nějakého filmu V DivX, já si to pustím a řeknu si to je dobré na dvoujku půjdu určitě do kina, nebo si řeku je to o ničem a do kina na dvojku nepůjdu.
Když je film kvalitní tak mu nelegální kopie zvýší návštevnost a pomůže ke zjískaní peněz na další pokračování.
Když je to konina tak zbohem, a filmař má smůlu.
To platí i o hudbě. Díky nelegálním kopiím se mi dostanou pod ruku skupiny, které jsou hodně dobré a v médiích o nich není ani zmínka.
Některé alba dané skupiny si stáhnu a některé sehant nejdou tak si je půjdu koupit.
Nelegální kopie hudby je fajn, protože si to můžu nejdřív v klidu doma poslechnout , nechat si to v hlavě rozležet a pak se teprve rozhodnout jeslti si to půjdu koupit. Nestane se mi, že bych koupil nějakou kravinu a podporval skupinu, která je o ničem (to se mi často stával v době před érou MP3 a pak mě to to dost štvalo.
V době kdy jsem byl student, jsem samozřejmě žádné CD nekupoval a všechno si pálil. ale časem jsem zmoudřel a řekl jsem si že by bylo dobré skupiny které se mi líbí podpořit koupí alespoň jendoho jeich alba. V průměru si těch CDkoupím více , protože po poslechu MP3 vím, že to stojí za ty peníze.
Nekupuji zájice v pytly.
Takež asi tak.......