Přehrávání AVI z PC na TV - máte doma takový HW?

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bronicka 10. 12. 2005 11:05

Nejde mi o to, jak propojit počítač s televizí, to mi už manžílek udělal. Ale protože mě počítač věčně neposlouchá :) tak by se mi hodil nějaký přehrávač, který by z HDD našeho počítače bral filmy AVI a přehrával mi je na televizi, aniž bych nějak musela uvažovat o kodekách a podobných věcech.
Vím že to umožňuje nějaký KiSS, ale já nepotřebuji s vestavěným HDD a mechanikou, stačila by pouhá "krabička".

Na Alzasoftu jsem našla dva, jeden Dlink http://www.alza.cz/DetailPage.asp?DPG=5 ... d=18842870 a jeden Hauppauge http://www.alza.cz/DetailPage.asp?DPG=5 ... d=18842870

Cena je docela rozumná a já bych chtěla se vás zeptat, zda je někdo už doma nemáte, zajímalo by mě, zda PC je v tu chvíli blokováno (přehrává?), nebo to přehrává ta krabička. A jestli ta krabička, tak jak je to s titulkama, zda jdou nějak nastavit a podobný "luxus". Díky za tipy....
I žena může být živě ;-)
bronicka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KillerZero 10. 12. 2005 11:39

Neuvažul o kodekách, nainstaluj ffdshow, to je kodek co přehraje všechno
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod doRm 10. 12. 2005 11:40

Hele, je to zajímavý :-D Já bych řekl že to přehrává počítač a ta "krabička" je jenom spojení mezi PC a TV... Ale nejsem odborník, takže tomu moc nevěř :-) A kdyby to teda přehrával počítač, tak by sis titulky musela spustit normálně na PC a oni by se zobrazovali na TV...
Žádný učený z nebe nespadl, ale blbce jako by shazovali.
doRm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KillerZero 10. 12. 2005 11:44

podle toho jak to chápu to je jen bezdrátovej přenos zvuku a videa, takže je ti to nanic
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JRD 10. 12. 2005 12:18

Ty krabičky to tahají z disku PC,je to jako další počítač na síti.Při pouřívání bude na PC využitý HDD a síťová karta.Jelikož toto všechno zvládne PC samo je to možná zbytečný luksus.
Ale při koupi samostatného síťového disku tak to by byla jiná.
JRD
Junior

Odeslat příspěvekod wojta 10. 12. 2005 14:10

Není třeba nic kupovat. Stačí mít nějakou modernější graf. kartu, která umí režim Divadlo. Stačí si pak pustit přehrávač a v něm film, na monitoru běží v okně, zatímco přes TV-OUT je na celou obrazovku. Stačí se přepnout do jiného programu a klidně v něm pracovat. Počítač tak není blokovaný, stačí jednou nastavit a už to jede.
wojta
Junior

Odeslat příspěvekod KillerZero 10. 12. 2005 18:09

wojta: znovu si přečti dotaz
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wojta 10. 12. 2005 21:49

Omlouvám se asi jsem ho přečetl špatně a tu odpověď napsal ještě hůř. Jen jsem chtěl podotknout, že si spousta uživatelů, kteří mají doma jen jeden počítač stěžuje, že nemohou pracovat, když si pustí video. Ale mohou.
wojta
Junior

Odeslat příspěvekod bronicka 11. 12. 2005 12:05

Jojo, díky. Ale jak už jsem psala, kodeky jsou "mrchy", prý tam už FFDshow je, ale nejde o to, že by to nešlo přehrát, ale že PC občas stávkuje (např. nejde nastartovat) a většinou přesně podle vztahu: čím víc se na film těšíte, tím déle trvá jeho spuštění :)

Proto bych chtěla něco pro "blbce", co se zapne, nalistuje se v seznamu filmů a spustí. Prostě to, co umí Kiss, ale aby to stále méně.

Jestli to za ty peníze je jenom přenos tak to je divný, protože máme PC v ložnici, a z něho to už máme bezdrátově přenášený do obýváku, ale stálo to nějakejch 1800, takže pokud je tohle to samý, tak nic...

Já prostě jen hledám alternativu k PC za průměrnou cenu.
Díky všem.
I žena může být živě ;-)
bronicka
Kolemjdoucí