Čím nahrávat DVB-TV na PC

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod S-Tony 16. 3. 2007 16:31

Mám TV kartu ASUS P7131. Po třech dnech čachrování s anténou se mi podařilo chytit Digitální televizi. Hraje to výborně, ale teď nastává problém čím nahrávat filmy z digitální tv. Originální software umožňuje jen záznam do Mpeg2.

Jaký progámek (ulitku) použít pro nahrávání z digi tv. Mělo by to umět puazu při reklamě z navázáním videa při zapnutí po reklamě. Abych to pak nemusel spojovat.
S čím máte dobré zkušenosti?
Naposledy upravil S-Tony dne 1. 4. 2007 19:16, celkově upraveno 1
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Junior

Odeslat příspěvekod S-Tony 16. 3. 2007 17:02

Tak zase abych si to našel sám. Za poslední měsíc mi tu skoro nikdo z ničím neporadil. Asi tu nejsou takoví průkopníci jako já :-)
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Junior

Odeslat příspěvekod JendaLinda 17. 3. 2007 11:25

Digitální vysílání je kódováno v MPEG2, takže záznam je rovněž do MPEG2, nedochází tak k rekompresi, získáš streamy v původní podobě. Tento záznam lze bez rekomprese rovnou uložit na DVD, který také pracuje s MPEG2, samozřejmě je třeba záznam prohnat (provést mux) některým authoringovým programem..
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Madagio 17. 3. 2007 11:43

Já mám jinou kartu, tak nevím jakej soft pro tu tvoji, já používám DVB viewer pro. JendaLinda má pravdu, vysílá se v MPEG2, nahrávat lze bez ztráty kvality a rovněž jde vypalovat dvd, transport stream, který se vysílá se však musí pro dvd upravit, což jde více způsoby. Nahrávání bez reklamy, pokud vím, není možné. Nevysílá se žádný signál, označující reklamu, takže se to musí nahrát s reklamou a pak ji vystříhat. Na webu a potažmo fóru tvfreak.cz by ses toho dozvěděl mnohem víc než tady.
Madagio
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wojta 17. 3. 2007 11:59

No muselo by to nějak samo poznat, kdy reklama začíná, ze zvuku a obrazu. Třeba ten program naučit na rozpoznávání znělky reklamy nebo mě napadá, že Nova dělá to, že nechá zmizet logo. No byl by to zajímavý problém, vemte si to někdo třeba jako diplomku.. :lol:
C:\>ver
MS-DOS Version 5.00
wojta
Junior

Odeslat příspěvekod Madagio 17. 3. 2007 13:57

podle mě to automaticky rozeznat nejde. Nezapomeň, že za reklamou jsou skoro vždy ještě upoutávky na další pořady a tam už třeba logo zase je.

Jinak v tom ale nevidím zásadní problém, když nahrávám něco jen proto, že to nestihnu online, tak reklamy prostě překlikám a koukám dál. Když něco nahrávám, abych si to vypálil, tak si s tím dám stejně práci, reklamy vystříhám přesně na framy a k dvd udělám i menu.
Madagio
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JendaLinda 17. 3. 2007 14:03

Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Chupacabras 17. 3. 2007 14:13

S-Tony píše:Tak zase abych si to našel sám. Za poslední měsíc mi tu skoro nikdo z ničím neporadil. Asi tu nejsou takoví průkopníci jako já :-)-/quote]

Možno je to nepresným názvom, ktorý si zvolil.
"Digi TV" je totižto firma, ktorá poskytuje TV signál cez satelit. Lenže ty si mal na mysli terestriálne DVB-T. Takže je možné, že si tým zmiatol ľudí, ktorí by ti poradili už skôr.
Chupacabras
Junior