od Yiakubou 11. 5. 2020 13:23
Ahoj,
Nasel jsem inzerat na jeden pristroj, ktery shanim, za skvelou (az trochu podezrele) cenu belgickem/holandskem serveru 2dehands. Marantz PM7000N za 500 EUR, to by bylo super, ale... Pred tydnem jsem podobny inzerat nasel na ebay, kde byl seller ze Spanelska. Inzerat mel stejne foto a popis a bylo to za 800-900 EUR. Ted uz to na ebay neni. Holandan je ochoten poslat to do CZ, poslat mi dalsi foto, fotku serioveho cisla a faktury, atd... Pokud do toho ale pujdu, bude to riziko, protoze kdyz mu poslu penize, nemusi poslat nic, nebo neco uplne jineho / nefuncniho. Mate nejake tipy, jak v teto situaci pripadne minimalizovat rizika? Platbe predem se asi nevyhnu, ale existuje treba jeste nejaka moznost, jak si aspon trochu overit, ze to neni scam? Ten uzivatel ma na tom bazaru profil zalozeny pred 5 lety, ale zadne jine inzeraty ani reference... Pripadne, jake jsou nastroje, jak v takovem pripade resit problemy? Ten bazar server asi za nic neruci, tak by mi pak asi zbyvalo resit to jen s Holandskou policii? Mate nekdo zkusenost?
Velky hifi: 2xNUC (Euphony Stylus/Endpoint) > Singxer SU6 > Trinnov Nova > RIHA LINE-4-DAC > 2x B200 bi-amp > Mega V2 Plus Custom
Maly hifi / produkce: RME Fireface UCX II > Neumann KH120 II + 750 DSP + NDH30