Tak, dnes som "absolovoval" posluch v KohutAudio studio. A to v ramci toho tyzdnovej specialnej akcie nazvanej "Tyzden pokusania zmyslov..." Nazov je viac ako vystizny. Ved posudte. K posluchu boli pripravene...
1.
DYNAUDIO EVIDENCE TEMPTATION.
CD prehrávač : Meridian 808.2
Predzosilňovač : Audio Research Reference 5
Výkonové monobloky: Audio Research Reference 210
Kabeláž: XLO Limited Edition
2.
PrimaLuna : ProLogue, ProLogue Premium a DiaLogue. Spoločnosť im budú v slovenskej reprosústavy: DALI Helicon 400mkII.
Pripraveny bol aj gramofon Pro-ject Xtension
Najprv sa vypocula (na zahriatie usi
) zostava c.2 a bezprostredne na to s rovnakou slkladbou (Gladiator ost - track #3) zostava c.1. Uz zo zostavou c.2 bol vysledok vynikajuci. Skvely priestor, dynamika a detaily a dokonca aj razancia. Zostava c.1 vsak vsetky tieto vlastnosti posunula o slusny krok dalej a v momente ked som zavrel oci bola predo mnou obrovska sala plna nastrojov tvoriacich orchester. Proste prednes s vierohodnostou ako sa patri na tej najvyssej urovni.
Dalej sa uz pochopitelne pocuvalo len na zostave c.1
Nasledovalo par skladieb z repertoaru DreamTheater (6DOIT) Tu sa ale neprijemne prejavila akustika miestnosti, ked pri urcitej basovej frekvencii sa objavovalo klasicke dunenie (hned v uvodnej skladbe Glass Prison). To bola asi jedina vec ktora trosku znehodnocovala posluchacsky dojem. Nebolo to zas az take hrozne. Vedel by som si na to zvyknut...
Nalsedoval zlaty klinec programu. Patricia Barber CD vs LP (rovnake vydavatelstvo)... a vysledok? Kto este nahodou neuhadol, tak ano, CD nemalo absolutne sancu! Kaslat na to ze to trosku viac sumi a sem tam prijemne pukne. Zvuk bol prosto odzbrojujuci. Po prvych zaspievanych tonoch sa mi doslova otvorili usta a zabudal som prehltat. Nasledovalo este zopar skladieb na LP. Perlickou bola skladba z LP ktoru kupil majitel studia za smiesnych 80Sk (z bazaru). Zaznam na nej mal neuveritelnu dynamiku a spicky ktore ziadne CD pocas posluchu nedalo. Myslim ze je to na zamyslenie
viac foto na facebook page