Jak se rodí audiofil

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod hulller 2. 1. 2008 18:56

preto pisem ze cez pm

moje zdroje su dost chudobne
hulller
Junior

Odeslat příspěvekod DC20 2. 1. 2008 18:56

Jersey II.
Takze pokial niekto stahuje napr. z p2p sieti, tak to nie je trestne?
DC20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hulller 2. 1. 2008 18:57

p2p su trestne pretoze zdielas dalej ale taky rapid nie
hulller
Junior

Odeslat příspěvekod Dzordano_Bruno 2. 1. 2008 23:05

Vždycky čtu místo: ,,Jak se rodí audiofil?" ,,Jak se rodí pedofil"
:D :D :D Hůř se přejmenovat nemohlo :D
Poslouchej, co to dá, protože pak už neuslyšíš nic :)
Audio: Iaudio X5L, Samsung YP T10, Ipod Shuffle, Ipod Nano.
Sluchátka: GRADO SR 60, Koss KSC 15/17/22/ Porta Pro.
Dzordano_Bruno
GRADOmaster

Odeslat příspěvekod nikdo 6. 1. 2008 11:42

Končí to "Jak se z audiofila stává magor". Já byl včera na koncertě a jeden sborista měl zvláštní sykavky, bylo to fakt úplně jako zkreslení a hodně slyšitelné. Znáte to, jak já trpěl! Jenže on na rozdíl od zařízení nešel vyměnit....
nikdo
Junior

Odeslat příspěvekod eraser_svk 8. 3. 2008 16:57

:D

mne sa dnes stala zaujimava vec. odkedy mi prisli HD 555, Logitechov Z-2300 som sa ani nedotkol. Dnes som ich zapojil na druhu zvukovku, ako sekundarny zdroj (ak nahodou bude treba nieco pustit nahlas).

Schvalne som bol zvedavy, ako budu zniet, ale az tak studenu sprchu som necakal :X Telefonny zvuk plus dunenie. Jedine, co mi na nich chybalo, bol priestor a tak trochu to hlboke subwooferove dunenie :oops:

na ich obranu mozem povedat, ze boli a su zapojene na integrovanej zvukovke a bez ekvalizera, no na druhej strane aj s EQ to bolo stale na nic ... ked budem mat cas, pokusim sa ich kompletne preladit na parametrickom EQ, aj ked zvuk HD 555 od nich zdaleka necakam :oops:
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod KillerZero 8. 3. 2008 18:41

eraser: A vsadim se, že předtim by ses hádal jaký jsou to skvělý a nepřekonatelný repráky. :)
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vanDave 8. 3. 2008 19:25

Jj. :)
eraser_svk píše:pocul som Z-4, aj Z-2300 a nikdy by som nepovedal, ze huhnaju. Myslim ze to u teba sposobovala zla akustika miestnosti, pretoze u mna doma produkuju Z-2300 pomerne cisty, sice mierne dunivy ale hlavne energicky a pevny bass. Da sa bez problemov rozlisit, ci hra bassgitara, DnB basa, alebo sinus... som si isty, ze do tej ceny tazko zozenies lepsi sub

Ale vůbec se eraserovi_svk nedivím, dokud člověk nemá srovnání s kvalitnější aparaturou, tak ty nedostatky většinou neslyší.
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod eraser_svk 8. 3. 2008 19:49

aj napriek okolnostiam si stale myslim, ze za tu cenu robia dost dobru sluzbu... :wink: skoda, ze zvuk je zelezna kosela :|
radsej nechcem pocut nejake K701, alebo nebodaj Staxy. To by som uz asi nerozdychal :D :oops:
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kuba4 9. 3. 2008 10:04

Jenže nejen eraser_svk postupuje příliš pomalu, už by myslím mohl dávno pochopit, že jednoduchý EQ zvuk zabije ještě víc. Samozřejmě se nechci nikoho dotknout. A hlavně netuším, kdo má kolik let.
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eraser_svk 9. 3. 2008 12:07

Tak toto nemam rad. Neviem, co myslis pod pojmom "jednoduchy EQ", ale ja by som si posluch bez 18 plus 31 pasmoveho, resp. parametrickeho EQ nevedel predstavit. Ani na HD 555.
Na vystupe limiter, tak neviem, co by to malo zabijat. Pokial by si mal absolutne totozne sluchadla a krivku usi, ako mal zvukar pri masteringu albumu, ktory prave pocuvas, potom by som tie reci chapal.
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod marts 9. 3. 2008 16:54

to potom musíš na živých koncertech trpět - tam asi frekvenční křivku doladit nejde :)
marts
Expert

Odeslat příspěvekod Fuck8r 21. 6. 2008 22:02

audiofil = člověk souložící s reproduktory do bassreflexu olizujíce výškovou kalotu se 6.3 jackem v řiti

Fuck8rův naučný slovník
A7R4 + 20/40/135 art a FE85.
Fuck8r
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cumel30 22. 6. 2008 06:07

Ja som sa narodil a hneď som si kúpil walkman+slúchadlá,takže som rodený audiofil a milujem aj ženské,takže som aj heterofil.
Je ťažké byť pako,konkurencia je veľká.
Nad alkoholom ešte nikto nevyhral,len ja som remizoval.
cumel30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Smikee 25. 6. 2008 18:01

Mno, moje éra zatím není nikterak slavná. Začalo to Sony Walkmanem FX-373 a k němu dodávanými sluchátky (znáte je, ještě dneska je hodně lidí nosí, černý pecky), který jsem dostal od dědy asi v osmi letech (možná kecám, je to už fakt dávno). No, na tom jsem ujížděl celkem dlouho. Na základce ze mě toto nějak vyprchalo a hudbu jsem poslouchal už jen z Hi-fi věže. Bude tomu asi rok a půl, kdy jsem si koupil novej telefon(viz podpis) a poslouchal jsem na dodávaných sluchátkách.
Poté jsem zatoužil po špuntech. Nebyl jsem si jistý, jestli mi to bude pohodlné, a tak jsem si koupil Canyon CNR-EP1. Stály asi 120 Kč :-D .Po půl roce odešlo jedno sluchátko :roll: . A tak jsem trošku povýšil, tentokrát na Creative EP-630 :nenapadne. Poté jsem zatoužil i po trošku kvalitnějším zdroji zvuku, a tak jsem si před 3 týdni koupil iRiver Clix 4GB. Player jedna báseň. A začal jsem znovu přemýšlet čím bych si ještě svou aparaturu vylepšil. Volba padla samozřejmě na sluchátka :-) . A tak teď rozmýšlím, kolik že to jsem ochoten dát za kvalitní špunty. Jen hlas mi říká maximálně 2 tisíce, vždyť jsou to jen blbá sluchátka. A druhý hlas (ten silnější, audiofilský) mě přemlouvá k nějakým lepším. Volba nejspíše padne na q-JAYS a jak to bude pokračovat dál, to opravdu netuším :lol: .
Asi jsem se rozepsal nějak moc, mno ikdyž jsem toho moc nevyzkoušel a za audiofila se nepokládám (audiofil je u mě někdo, kdo vlastní zařízení, včetně reprosoustavy atd. na té nejvyšší úrovní v nejvyšší cenové kategorii a má dobrý sluch, může se jednat o hudebníka, či člověka, který se o hudbu či zvuk skutečně zajímá buďto profesí či jako vážný koníček), mám hudbu moc rád ;-]
Smikee
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka