Jak se rodí audiofil

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Dzordano_Bruno 30. 12. 2007 16:29

Abych řekl pravdu, mně je to totálně fuk :D mám 30 gb místa, tak to neřeším, ale zajímalo by mě, co máš pořád s tím ape :D
Poslouchej, co to dá, protože pak už neuslyšíš nic :)
Audio: Iaudio X5L, Samsung YP T10, Ipod Shuffle, Ipod Nano.
Sluchátka: GRADO SR 60, Koss KSC 15/17/22/ Porta Pro.
Dzordano_Bruno
GRADOmaster

Odeslat příspěvekod ShanDo 30. 12. 2007 16:46

co ja viem :D proste mi je take sympatickejsie ako flac, cisto subjektivny dovod...
Veritatem dicam, quam nemo audebit prohibere.
ShanDo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eraser_svk 30. 12. 2007 17:18

je to o par percent mensie... to je vsetko :)

vyhoda FLACu zase spociva v sirsej podpore... pokialv vsak archivujes pre vlastne potreby, je to uplne jedno
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Dzordano_Bruno 30. 12. 2007 17:23

Já vlastně ani nevím, jesli mi X5tka přehraje Ape a je mi to i jedno. FLAC se dá sehnat všude a vím, že mi to přehrávač přehraje a ušetřit minum procent na místě se mi nevyplatí.
Dzordano_Bruno
GRADOmaster

Odeslat příspěvekod The Wolverine 30. 12. 2007 19:58

A poznas rozdil Mp3 320kbps Lame 3,97 stereo od FLAC v nejlepsi kvalite stereo?
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod eraser_svk 30. 12. 2007 20:03

predpokladam, ze nepozna, takisto, ako to nepoznam ani ja... ale ak to chce na archivne ucely, tak je bezstratova kompresia na mieste.

pokial MP3 320kbps pre-enkodujes este raz, napriklad do 220 VBR, ver tomu, ze bude citelne nekvalitnejsia, ako keby ju kodujes z FLACu.

aj ked to mozno nepocut, tak uz len ten pocit, ze sa z tadial nieco stratilo... myslim ze pri velkostiach dnesnych diskov nie je problem archivovat bezstratovo
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Dzordano_Bruno 30. 12. 2007 20:04

A to je taky dobrá otázka, taky mě to napadlo. Jelikož všechny CD, co jsem měl, tak šla do FLAC a Lame co jsem měl v audiograbberu na mp3 byl z roku 2002, tak jsem to nezkoušel:)
Ale myslím, že by se to poznalo:)
Dzordano_Bruno
GRADOmaster

Odeslat příspěvekod eraser_svk 30. 12. 2007 20:15

cital som o tom mraky threadov... najzaujimavejsi bol asi test na audiofiloch so sennheiser orpheus a vysledky este zaujimavejsie... drviva vacsina hifistov mp3 nepoznala.

ale ako som vravel, uz aj ten pocit robi vela. staci mi mrknut na analyzer a hned vidim, ze je to MP3... pri niektorych skladbach rozpoznam 210-220 VBR od FLAC aj audialne :) .

su aj lepsie z-enkodovane 320tky, kde to v analyzeri nepoznam a na pocutie uz duplom nie. kazdopadne na archivaciu by som si MP3 nevybral.v dnesnej dobe uz nie.

inak niesme uz trosku mimo temy ?
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Dzordano_Bruno 30. 12. 2007 20:27

Pokud je dobrej lame, tak je to pak jiné :)) zažíl jsem mp3 na 250KB/s a bylo to něco neskutečného, taková prasárna :D

Jinak jsme totálně mimo téma ::D:D
Dzordano_Bruno
GRADOmaster

Odeslat příspěvekod ShanDo 30. 12. 2007 21:27

eraser_svk píše:cital som o tom mraky threadov... najzaujimavejsi bol asi test na audiofiloch so sennheiser orpheus a vysledky este zaujimavejsie... drviva vacsina hifistov mp3 nepoznala.

o tom teste som cital, ale velmi mu neverim, kolko tam bolo audiofilov?
300? zrealizovat taky test by bolo podla mna problem, a kym by si vsetci vymenili orpheusy, ci si myslis ze ich tam mali 20? niezeby som obhajoval rozdiely, ja skor rozpoznam ze ci je nahravka dobra alebo zla, ako ci ma 160 alebo 320 kbps...
ShanDo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ja-kub 31. 12. 2007 12:30

eraser_svk píše:no neviem, mozno to bude tym, ze moje vystupne zariadenia tieto nedostatky nevedia odhalit, alebo som hluchy (dufam ze to prve :)

a mozno tym, ze pocuvame nieco uplne odlisne... co sa mi ale 2 x nechce verit

kazdopadne, mohli by ste spomenut nejake nahravky, ktore su podla vas zvukovo najhorsie ?

skôr by som otočil otázku, že ktoré nahrávky sú super, lebo mám pocit že ich je ako šafránu... Ale sú výnimky, zatiaľ všetko čo som počul od Telarcu bolo zvukovo super, potom JVC XRCD, výborný zvuk má aj vydavatelstvo Opus 3 ale čo sa týka hudby tak to moc nemusím, ale výnimky sa nájdu. Naproti tomu telarc vydáva aj hudobne velmi dobré CD respektíve SACD... Inak tip na skvelé nahrávky: Bruce Katz Band :Crescent Crawl-Audioquest; Benny Waters "Live at the Pawnshop" Opus 3 SACD;PAQUITO D RIVERA : Portraits Of Cuba-Chesky records; McCoy Tyner And The Latin All Stars-Telarc....
ja-kub
Junior

Odeslat příspěvekod ShanDo 31. 12. 2007 13:52

dobru kvalitu ma aj EMI classics, niekedy je ale skor problem najst tu spravnu interpretaciu v tej spravnej kvalite:)
ShanDo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hulller 2. 1. 2008 18:48

nechcem propagovat nieco nelegalne, ale poprosil by som niekoho kto pozna zdroje flac nahravok nech mi napise do pm
dakujem

stahovanie hudby na slovensku nie je trestne(pre vlastnu potrebu of course), platby autorskemu zvazu a tak :wink:
hulller
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 2. 1. 2008 18:53

Stahování v ČR také není trestné. Problém je ale v poskytování. Takže tady Ti to bohužel nikdo neposkytne a ani Ti nepoví, kde to najdeš. ;-)

// S výjimkou těch volně šířitelných. :-D
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Předchozí stránkaDalší stránka