Dvě TV napojeny na jednu parabalu

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod UniFly 13. 3. 2008 12:28

rustikal píše:
vikin8 píše:Ok, tak si koupim
Kód: Vybrat vše
http://www.omko.cz/?kod=KOTECHTWIN

a jeste by to chtelo nejaky prijimac z tehle stranky, mohli byste mi nejakej kolem 3,4 tisic doporucit ? jen bych chtel aby to melo nejaky ty funkce a hlavne ceske menu :-)

V současné době určitě nejlepší cena/výkon (v tebou uvedené cenové relaci) už zmiňovaný OpenBox 820 - 2x CI slot (který bezproblému pracuje s jakýmkoliv Cam modulem), UNI čtečka karet, výborný citlivý tuner, výtečná podpora neoficiálního softu (EMU), bezproblémová diakritika, sdílení karet atd. - za ty prachy dostaneš hodně muziky. Pokud chceš místo dvou CI slotů dvě UNI čtečky tak jdi do modelu OpenBox 810, ale podle mého je lepší mít zálohu v CI slotech, protože když náhodou přestane podpora neoficiálního softu tak tam můžeš strčit modul Diablo. Rozhodně nedoporučuji ten Golden Interstar !!!i/quote]

co je jako na Goldnech špatně?
máš pravdu, přes saťouchy nejsu, ale co máš proti Golden Interstaru fakt nechápu... pokud se vyjadřuješ takhle, tak nevěřím tomu, žes tu mašinu vůbec měl v ruce
Nevadí, když se míchají jablka s hruškami. Je ale potřeba umět rozpoznat Jablka od jablek a Hrušky od hrušek.
UniFly
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bilardos 13. 3. 2008 17:19

Příjímač jsem psal už dávno ten Openbox a myslím si, že si jej dáš k hlavní TV a současný odsuneš jinam.
Co se týká konvertoru Megasat Diavolo tak ten bohužel neznám. Většinou používám Golden Interstar. Ale ještě častěji používám nějaký monoblock na dvě družice (Astra 19,2E + Astra 3A 23,5E) i ty se dají koupit s dvěma nebo i 4-mi výstupy. Nahánět šumové číslo až tak není potřeba, takže 0,1 a 0,2 je úplně jedno a o samotné kvalitě to nic neříká, ale 0,2 je dnes běžné, proto jsem psal raději těch pár kaček připlatit.
takže bud toto:
http://www.eltasat.cz/konvertory-lnb/go ... platinum-x
nebo
http://www.eltasat.cz/konvertory-lnb/in ... block-twin
Fíla: vkládání odkazů do podpisu je v rozporu s pravidly fóra, a proto byl odstraněn
Bilardos
Junior

Odeslat příspěvekod Bilardos 13. 3. 2008 19:18

určitě to fungovat bude, jen to bude potřeba nastavit, ale když tak napiš.
čtečka je uni a musí se nastavit na cryptoworks a pak je potřeba nastavit DiSEqC v příjmači a přiřadit tak jednotlivým družicím polohu přepínače (ten je integrovaný v tom konveroru (monoblock). Ale nic složitého to není. Předpokládám, že máš nyní sat nastavený na Astru 3A (23,5E - CS Link). takže pak jen vyměníš za ten monoblock a to tak, že když stojíš za parabolou tak budeš mět v držáku od paraboly ten pravý konvertor a Astru 19,2 bys tak měl chytit bez složitého nastavování. Astra 19,2E pak bude nastavená na DiSEqC - 1 a Astra 3A 23,5E DiSEqC - 2. Snad jsem to nepoletl :-)
Jinak já dávám raději T-T karty, ale popravě ani nevím proč, asi holt zvyk :mrgreen:
Fíla: vkládání odkazů do podpisu je v rozporu s pravidly fóra, a proto byl odstraněn
Bilardos
Junior

Odeslat příspěvekod vikin8 13. 3. 2008 21:45

ok diky moc. Jak poridim, tak se ozvu jestli sou nebo nejsou nejaky komplikace x)
vikin8
Junior

Odeslat příspěvekod rustikal 13. 3. 2008 23:25

Bilardos píše:

určitě to fungovat bude, jen to bude potřeba nastavit, ale když tak napiš.
čtečka je uni a musí se nastavit na cryptoworks a pak je potřeba nastavit DiSEqC v příjmači a přiřadit tak jednotlivým družicím polohu přepínače (ten je integrovaný v tom konveroru (monoblock). Ale nic složitého to není. Předpokládám, že máš nyní sat nastavený na Astru 3A (23,5E - CS Link). takže pak jen vyměníš za ten monoblock a to tak, že když stojíš za parabolou tak budeš mět v držáku od paraboly ten pravý konvertor a Astru 19,2 bys tak měl chytit bez složitého nastavování. Astra 19,2E pak bude nastavená na DiSEqC - 1 a Astra 3A 23,5E DiSEqC - 2. Snad jsem to nepoletl :-)
Jinak já dávám raději T-T karty, ale popravě ani nevím proč, asi holt zvyk :mrgreen:f/quote]

Já monoblocky moc nedoporučuji - sice je to relativně snadná instalace, ale nikdy nedosáhneš tak kvalitního nastavení jako u dvou samostatných LNB.

Jinak si myslím, že bude lepší když bude mít v držáku "na tyčce" levé LNB nasměrováno na 19,2 a šilhat bude pravý LNB na 23,5

Já také raději kartu Trade and Technology než Gital

Obrázek
Naposledy upravil rustikal dne 13. 3. 2008 23:42, celkově upraveno 1
rustikal
Junior

Odeslat příspěvekod rustikal 13. 3. 2008 23:35

Být tebou tak si to udělám podle výše uvedeného obrázku - koupil bych raději 3 samostatné LNB a jeden DiseqC přepínač na 3 LNB.

Na 13 E jdou totiž momentálně "odkódovat" zajímavé pakety (TPS, Polsat atd.)

Ale pokud ti budou stačit pozice 23,5 a 19,2 tak jdi do toho co už máš vybráno
rustikal
Junior

Odeslat příspěvekod Bilardos 14. 3. 2008 08:36

Jen k té radě s tím, co dát na střed (do držáku). Astra 3A 23,5E má o něco slabší signál a je pro nás to hlavní. Proto rozhodně doporučuji dát na střed právě 23,5E a šilhat 19,2E (v případě použití dvou LNB nebo monoblocku.
A výhoda monoblocku? - cena a snadná instalace
Bilardos
Junior

Předchozí stránka