Jaký USB kabel k Dr.DAC Prime?

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod x4ever 25. 7. 2011 15:30

Dobrý den,chtěl jsem poprosit o pomoc s výběrem kabelů.Protože o dané problematice vůbec nic nevím tak moje otázka z ní je nějaký rozdíl V USB kabelu PC do DAC? Prosím poraďte mi vhodný USB kabel z PC do Dr.DAC prime. Dále prosím z převodníku do reproduktorů. Tedy na straně výstupu z převodníku CINCH a na starně reproduktorů JACK 3.5(Bose companion 3 ) Mohu investovat MAX 3500 kč.

//xxxdvorixxx: oddělen flame na smetiště. Radíme kabel, je zbytečný tu řešit, jestli má význam nebo ne, to si snad může tazatel vyhledat sám.
PC
NuForce U192S
Dr.DAC prime
CANOR SH-1
AKG K702
BOSE Companion 3 II
x4ever
Junior

Odeslat příspěvekod x4ever 25. 7. 2011 19:09

Koukal jsem po netu a našel tohle http://www.whathifi.com/review/qed-j2p
http://www.futureshop.co.uk/chord-ichor ... -4205.html ale nevím o nich vůbec nic proto bych byl rád za nějaký komentář.
PC
NuForce U192S
Dr.DAC prime
CANOR SH-1
AKG K702
BOSE Companion 3 II
x4ever
Junior

Odeslat příspěvekod clostermann 25. 7. 2011 19:49

Ahoj , obecně se dá použít jakýkoliv USB kabel , který má rozumnou konstrukci ( stínění , ferit na výstupu, pozlaceneé konektory) třeba i s určením např. pro tiskárny . Pokud si nejsi jistý múžeš zkusit něco "lepšího" třeba toto - http://www.hifistore.cz/1.415.eshop.zbo ... tegorie=41 .
Audeze LCD X , TEAC USB DAC UD 501 , SPL Phonitor .
clostermann
Junior

Odeslat příspěvekod armaman 25. 7. 2011 20:07

Ten usb chces pre pocit alebo ucel??
Bohate staci aj toto
http://www.autoomega.sk/index.php?id_se ... aradenie=6
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod x4ever 25. 7. 2011 20:22

No nevím začetl jsem se do popisu tohoto výrobku http://www.futureshop.co.uk/wireworld-u ... sort_order a tam se píše něco ve smyslu že i USB kabel ovlivňuje kvalitu zvuku. Tak si nemyslím že by to bylo pro pocit ale spíš pro ten účel když už v tom mám tolik peněz nasypáno tak by byla škoda degradovat třeba jen USB kabelem.Dokonce tam je i odceněný nějakým Hi-Fi časopisem tak si myslím že to asi význam mít bude.Ale jistej si nejsem.

-- 25. 7. 2011 21:34 --

Chci poděkovat uživateli CLOSTERMANN za TIP na českej e-shop docela dlouhou jsem se trápil z googlem ale tenhle se mi objevit nepodařilo a obecně je mi milejší nakupovat v čechách než v cizině z důvodů komunikace, případné reklamace nebo jiných nepříjemností.
PC
NuForce U192S
Dr.DAC prime
CANOR SH-1
AKG K702
BOSE Companion 3 II
x4ever
Junior

Odeslat příspěvekod Hergarok 25. 7. 2011 20:42

To, co píšou v tom shopu o USB kabelech je podle mě kravina. Důležité je jen, aby byl ten kabel stíněný a neměl obří přechodové odpory (viz tohle vlákno: viewtopic.php?f=1874&t=1144512). Zbytek jsou podle mě jen vyhozené peníze.
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 25. 7. 2011 20:49

Konecne rozumne slovo.
Dat za kabel 3 litre je pekna kravina.
Neviem zeby v pripade postnuteho Kimber po tom striebre tie 1 a 0 sli lepsie.... :hm
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod x4ever 25. 7. 2011 21:04

A jak tedy poznám jestli USB kabel , který byl dodaný společně s DAC (Dr.DAC prime) je stíněný ma ferit a všechno o čem jste tu mluvili nebo je to jen obyčejný USB kabel.Jak to jako laik , který není v dané problematice orientovaný mám poznat?? Vím že zlacený konektory nemá a je celej průhlednej uvnitř z nějakého kovu. Víc tomu nerozumím.A ještě jsem chtěl poprosit o doporučení kabelu z DAC RCA CINCH leví pravý a na opačném konci JACK 3.5.
PC
NuForce U192S
Dr.DAC prime
CANOR SH-1
AKG K702
BOSE Companion 3 II
x4ever
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 25. 7. 2011 21:14

Nikdo tady ještě nezkoušel nějaký dražší USB kabel, jsou to tedy jen teoretické řeči co nemusí znamenat vůbec nic.

Jedinej s dražším kabelem jsem tu asi já(Wireworld starlight) a zatím čekám na dac, tedy jsem ho ještě vůbec nevyzkoušel. Koupil jsem ho ze zvědavosti.

Být tebou bych se zkusil dohodnout s Hifistore na zapůjčení, radši se sám přesvědč, než aby jsi dal na názory někoho kdo to neslyšel.

Ohledně feritů, jediný výrobce co je používá je kimber a taky jen na levnějším modelu. Na dražším se zkoušely a prý s nimi hraje hůř.

Pokud si tedy ale myslíš že dražší kabely jsou jen woodoo, tak běž do něčeho rozumného od belkinu, ať to není nějaká tkanička z číny za 3 Kč.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Duwenbleidd 25. 7. 2011 21:51

Tak názor na USB kabely můžu napsat za sebe - mám tu po ruce Belkin Gold, Blue a hromádku OEM kabelů. Jdou poznat rozdíly jen mezi poškozeným a funkčním kabelem, nic víc. Řetězec asi moc zpochybnit nelze - Kingrex UC192, HS-DAC, HYPA300SE, DPA330 mkIV + DIY bedny. Za mě jsou drahé USB kabely vítězstvím psychoakustiky a marketingu. Stejnou službu udělá Premium řada Belkinu, Blue ani Gold už nejdou sehnat.
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Duwenbleidd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod clostermann 25. 7. 2011 21:54

Asi bude lepší pořídit dva klasické cinch kabely a k tomu redukci 2x cinch-3.5 jack , ohledně typu je těžké něco doporučit , já používám od DACu XLR Homegrown audio Silver DNA (cca 15000 Kč) jsou ovšem i levnější a stále relativně dobře hrající kabely - například Neotech NA-12260 , Krautwire konkrétně Guru a další .
clostermann
Junior

Odeslat příspěvekod Hergarok 25. 7. 2011 22:12

Bína píše:Jsme holt na foru kde se odsuzují věci ikdyž je nikdo nevyzkoušel. Nepřijde mi to jako ideální přístup.
Tady nejde až tak o tohle, ale o to, že u USB kabelu není žádné rozumné vysvětlení proč by to mělo hrát jinak. U optiky se dá o něco opřít, navíc USB posílá data po velkých "kusech" ...
Celé woodoo okolo kabelů podle mě poněkud utrpělo článkem "Wired Wisdom" :/

x4ever: stíněný má být každý USB2.0 kabel (Čína to ale občas neřeší), poznáš to jedině tak, že nožem nařízneš kus vnější izolace. Ferity poznáš na první pohled jakožto "váleček" na konci kabelu.
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod x4ever 25. 7. 2011 22:38

MOhl bych ještě porposit někoho kdo se vyzná o doporučení nějaké rozumné redukce RCA CINCH na JACK3,5 mebo je to jedno a může být jakákoliv?
PC
NuForce U192S
Dr.DAC prime
CANOR SH-1
AKG K702
BOSE Companion 3 II
x4ever
Junior

Odeslat příspěvekod clostermann 26. 7. 2011 06:06

Myslím , že to vyrábí firma Monster , je to celé z kovu a pozlacené (narozdíl od velmi levných plastových a poniklovaných), dá se to určitě koupit třeba v Datartu , jinak v mém prvním příspěvku jsem doporučoval zcela normální levný USB kabel solidní konstrukce , myslím , že si ho zcela bez obav můžeš pořídit , rozhodně nic nezkazíš . Ono , jsou dvě cesty jak zjistit jestli má smysl koupit o mnoho dražší a sofistikovanější USB kabel - v přímém porovnání (subjektivně poslechem) anebo (objektivně) měřením a také i obojím , pokud tedy již existuje metodika jak měřit . Například tolik diskutované sítové kabely lze porovnat měřením , ale jsou pak k tomu potřebné vědomosti a také odpovídající technické vybavení .
clostermann
Junior

Odeslat příspěvekod x4ever 26. 7. 2011 07:34

clostermann:Díky za radu ohledně těch RCA CINCH na JACK 3.5 vyřešil jsem to pbjednáním tohoto produktu http://www.hifistore.cz/1.422.eshop.zbo ... tegorie=14 v současnosti mám no name kabely za 80kč tak věřím že rozdíl bude znát. K USB kabelům se vyjadřovat nebudu ale chtěl bych někdy sám zkusit a porovnat případný rozdíl.
PC
NuForce U192S
Dr.DAC prime
CANOR SH-1
AKG K702
BOSE Companion 3 II
x4ever
Junior