Odozva HDMI kablov

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod TheTomas910 8. 4. 2012 12:54

Mam v plane pripojit k PC ako sekundarny monitor svoju televiziu...
Problem je v tom, ze na to potrebujem minimalne 10m kabel.
Budem pocitovat prilisnu odozvu od monitora ktory je pripojeny 1.5m dvi kablom k pc.
Zaujima ma to, hlavne kvoli tomu,zeby som z toho chcel spravit nieco ako hernu konzolu a na telke hrat s bezdrotovym gamepadom.
Je tam markantny rozdiel v odozve medzi 1.5m hdmi kablom a 10m kablom, alebo to bude pre mna nepostrehnutelne ?
TheTomas910
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Odar 8. 4. 2012 13:12

Pokial signal nevypadava, nema fragmenty, tak je to v poriadku. Urcite sa nebude diat nieco take, ze budes cakat 2 sekundy, kym signal z PC do TV "dolezie". Kedysi sa tu HDMI kable riesili - prehladaj forum. Boli tam konkretne typy na 10m kable, ktore bez problemov tuto vzdialenost zvladaju (naopak boli tam aj konkretne kable, ktore mali s touto vzdialenostou problemy). Bacha - neplati, cim drahsi kabel, tym lepsi.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod lemmy1978 8. 4. 2012 15:10

Podla mojich skusenosti-mam uz dlhsie takto zapojene PC--plazma(LG60"250p) , 10m hdmi kablom, signal je cisty, bez vypadkov absolutne ziadne lagy ci oneskorenie, rozlisenie pouzivam fullHD, nvidia (275gtx)ovladace pekne zdetekuju Tv.
Ked som to skusal prvy krat dat signal hdmi kablom z Pc do AV-reciveru a z neho nasledne do tv--chyba pretoze AV upscaluje a vysli mi tam len akesi farebne ciarky.
Takze ak signal z pc tak rovno do TV, zvuk mozes prehnat cez AV, ;-) Tiez mam Zvuk zvedeny z PC do TV cez AV (pioneer vsx-LX 53), 10 metrovy opticky kabel, sice len zvukovka na doske, ale tiez bez lagov ci vypadkov.
Takze podla mojich skusenosti ked kupis 15 m verziu hdmi kabla bude to este v norme. Pri dlhsom by som si uz nebol isty. Ja Nemam nejaky extra znackovy kabel, je ale dost hruby a ma akoze pozlatene konce. 10 m a cena tesne pod 50EU.
Co sa tyka toho ovladaca na hranie--ak sa ten herny ovladac spaja z pc povedzme cez bluetooth/wi-fi usb-dongel, tak musis "potiahnut" aspon 10 m usb predlzovacieho kablu aby si mal Dongel na par metrov v dosahu herneho ovladaca ;-) na koniec zasunies ten usb -dongel :-D
Ja tak mam pripojenu bluetooth klavesnicu a mys- logitech K360 a performance MX-super mys jazdi po vsetkom v obyvaku bez sekania.
Ani pocas hrania online hier nieje vidno oneskorenie , napr betu diabla 3 , len grafika ma dost uz .
ps> plazma nieje vhodna na PC pouzivanie-vsimam si totiz urcite docasne vypalovanie statickych obrazov, tak treba ponastavovat rychle vypinanie obrazovky a setric -cierna obrazovka a podobne, rozpisal som sa ale snad to niekomu pomoze ;-)
Peknu nedelu prajem.
AMD2990WX,x399Taichi,Corsairvengeance64GB2133mhz,crucialCT2050GB.SSD,NV1080TI.FE,PhilipsBDM4350,logitechG910+MXmaster,
ASUS RT-AC87U
lemmy1978
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TheTomas910 8. 4. 2012 17:19

Ten dongle od gamepadu tahat nemusim. Pocitac je naproti televizie (skoro naproti)... Ta dlzka je preto taka, lebo hdmi budem tahat po obvode miestnosti, pretoze vrtat do podlahy alebo riesit listu po strope sa mi nechce...

S tou odozvou ste ma potesili ;) mam 3m hdmi a na tom to ide super.
Este by ste mi poradili neaky konkretny kabel alebo tu temu kde sa to riesilo ?
TheTomas910
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Igor010 8. 4. 2012 17:46

Mam prepojenu plazmu s obycajnym 10, HDMI kablom a pri hrani hier nieje s odozvou ziaden problem :)
Igor010
Junior

Odeslat příspěvekod El_Diabl0 24. 4. 2012 12:42

Ja mam bohuzel opacnou zkusenost.. Kabel mam nejaky obyc, pozlaceny konce, zakoupen na czc. tusim nejaky 10m premiumcord.. obraz mam na telce tmavsi nez na PC ale hlavni problem je s input lagem. esli to je plazmovou LG telkou nebo kabelem nebo cim, jsem do dneska nezjistil ...
El_Diabl0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod artam 24. 4. 2012 13:17

"odozva" HDMI kablov... ?1?

Tu otazku skutocne myslite vazne, alebo zas niekto "mudry" nieco povedal? ;-) Pre odpoved si staci trochu oprasit teoriu prenosu elektrickych signalov po vedeni, literatury na internete je o tom urcite mega-hafo.

Elektricky signal v kabii sa siri rychlostou zhruba medzi 200tis. ~ 300tis. km/s v zavislosti od vlastnosti kabla. Takze v tom najhorsom pripade vam signal z jedneho konca 10m kabla na druhy prejde za cca 50 ns (nanosekund). To vazne chcete riesit tuto "odozvu" 10 m kabla? :shock:

Vsetky viditelne input lagy a odozvy su len vysledkom dlzky trvania spracovania digitalneho signalu obvodmi vnutri zobrazovacieho zariadenia, v ziadnom pripade nie kablom.

To, ci nejaky dlhy HDMI kabel spolahlivo funguje alebo nefunguje je dane hlavne mierou utlmu vf signalu a presluchmi - co je dane volbou materialu a konstrukciou kabla. Pokial ma kabel vysoky utlm, tak na jeho druhom konci vylezie signal s amplitudou nizsou, nez dokaze zobrazovacie zariadenie (TV alebo projektor) spolahlivo rozlisovat a obraz sa bude rozpadat alebo nebude ziadny. Ale na nejake input lagy to skutocne vplyv nema.
artam
Mírně pokročilý