Cinch kabel Audioquest Diamondback - vaše názory?

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod zochat 16. 9. 2012 22:14

Dobrý den jak byste po zvukové stránce ohodnotili cinch kabel Audioquest Diamondback, pokud s ním někdo měl zkušenost. Děkuji
zochat
Junior

Odeslat příspěvekod icotech852 15. 11. 2012 09:26

po zvukovej stranke ti ho nehodnoti nik - na kazdom zariadeni bude hrat "inak"
Po konstrukcnej stranke sa ale ohodnotit da.
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Duwenbleidd 15. 11. 2012 20:06

Měl sem možnost srovnat Diamondback a King Cobru s hromádkou svých zbastlených kabelů. Ve zkratce - tyhle kabely jsou vyhozené peníze. Radši najdi někoho šikovného s pájkou a nech si něco udělat.
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Duwenbleidd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod icotech852 16. 11. 2012 08:09

Duwenbleidd - je podstatne na akej zostave si dane porovnanie robil.Je mozne ze niekomu domaci "bastl" postaci.Neviem si ale predstavit ze vystavovatel ktory chce nieco na urovni napr na vystave prezentovat zacne hovorit nieco o tom ze mu kable spravil kamarat na kolene a ze hraju "perfektne" a ze sa posluchac nemusi obavat ziadnej degradacie zvuku.

Preto vznikli (ako vo vsetkom) urcite standardy ktore si zaviedli samotny vyrobcovia.Rozdiel tu je aj medzi DiamontBackom a Kobrou.

Je mozne a nepopieram ze ti dane kable nepriniesli ziadny uzitok ci zmenu.Nieje problem ani pre mna chytit najlepsi koaxial a dany kabel si zbuchat.Je tu ale toho viac a nieje to len o estetickom prevedeni Kobry ci Diamontbacku.

Zober si napr ze by Bogino nikdy dany konektor nerozobral a spoliehal sa ze je vsetko tak ako ma byt - v zivote by si ani nepredstavil ze ma nejaky "studeny" spoj.Je totizto smutne ze si kupujuci musi este aj overit ci zato zaco dal peniaze aj v skutocnosti odpoveda kvalite ktoru zaplatil.Ak si chce clovek ktory nepozera na peniaze zadovazit kabel na ktory sa moze spolahnut ze bude v retazci jednym so silnych clenov siahne po King Cobre ci DiamontBacku.
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 16. 11. 2012 09:03

Duwenbleidd, dakujem za skusenost, moju som popisal tu:
viewtopic.php?f=1713&t=1178744&p=9154287#p9154287
Zistil som, ze voci lacnemu kablu, co bol dodany spolu spolu so 40€ DVD playerom, kabel za cca 20€ zvuku vyrazne pomoze a na mojej zostave by rozdiel musel pocut kazdy, kto nema jasnu sluchovu vadu. Neviem sa vyjadrit ku rozdielom medzi roznymi kvalitnejsimi kablami, lebo som nic take netestovat, ale urcite rozdiely vo zvuku predpokladam. Niekomu to moze byt jedno a vyhlasi, ze vsetky hraju rovnako a niekto je ochotny investovat stovky EUR aj do mensej kvalitativnej zmeny vo zvuku, nez aku mozu priniest kable.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 16. 11. 2012 09:15

no vidis a dalsi dovod na to to skusit ,no akosi ste aj s kocurom rychlo na to zabudli..... ale nutit nikoho nebudem......
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod bogino 16. 11. 2012 09:19

Nezabudol, ale mam pozicanu spustu zeleza od Ohm711, testujem spunty a od pondelka zahorujem stvoricu pozicanych circumauralnych, testovat ich budem cez vikend. Kedze test spuntov a dalsieho zeleza som neskoncil, budem v nom pokracovat buduci tyzden. Az potom moze z mojej strany prist ku pokusu, na ktorom sme sa dohodli. Inak pytal som sa v Mediatech a DAC mi nepozicaju, da sa spytat inde, ale to budem riesit, az ked budem mat sucasne testy ukoncene a vsetko zelezo, co mam pozicane, vratene.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 16. 11. 2012 09:26

tiez z hiface zislo a doprosovat sa nemienim. sipim za tym daco ine " zeby bozia prozretelnost? " :D
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Duwenbleidd 16. 11. 2012 13:26

Aby nedošlo k mýlce - mezi kabely jsou rozdíly, někdy i překvapivě velké. V té době jsem měl ještě symasyma (ekvivalent komerce kolem 50k), hypu300 a HSDAC. Kabely byly zkoušené mezi předzesilovačem a koncákem - tam se nachází nejnižší úroveň signálu. Testované byly právě ty dva audioquesty, kabel z VBPAMu a Trubka - obdoba Andrew Heliax. Ve zkratce - audiquesty dopadly nejhůř i podle jejich majitele, který srovnával se mnou. Nejlepší byla Trubka, ale její mechanické vlastnosti byly takové, že jí nepoužívám. Takže od té doby spokojeně používám VBPAM.
Že takový kabel nemůžu prezentovat na výstavě? No, obrečím to, ale zvuku dávám přednost. Nezapojím si do řetězce *****ítko jen kvůli vzhledu.
O provedení se bát nemusím, taky si kabel spáchám sám - a po několika desítkách spájených obvodů mám pocit, že kabely není problém udělat.
Icotechu, tobě nedochází jedna zásadní věc. Pro výrobce jsou náklady na nejdražší i na nejlevnější kabel v podstatě stejné. Ale jejich kvalita je rozvrstvená do mnoha cenových hladin - levné kabely jsou ojebané, aby zákazník měl důvod si koupit ten dražší, lepší. Tuhle hru já odmítám hrát.
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Duwenbleidd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 16. 11. 2012 13:39

co tasker ako nahrada za VBPAM.
apropo su aj ine vbpam ako tie co pouzivali customworks do svojich pristrojov a ponukali ich volne v metrazi na predaj? ci je to prave on....
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Duwenbleidd 16. 11. 2012 13:44

VBPAM 50-1,5, je to ten stejný. Ale třeba RG62 je taky dobrá, nejsou tam zásadní kvalitativní rozdíly ve zvuku - respektive pokud jsou, tak jsou tak malé, že jsem línej je hledat :-). Ne jako u těch hadů, kde vyloženě praštily přes uši.
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Duwenbleidd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod icotech852 16. 11. 2012 14:27

Duwenbleidd píše:Kabely byly zkoušené mezi předzesilovačem a koncákem,tam se nachází nejnižší úroveň signálu - Tuhle hru já odmítám hrát.

no to mozes lebo byt tebou odskusam kable medzi Dacom a predzosilovacom ^^
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kocurik 16. 11. 2012 14:35

armaman píše:no vidis a dalsi dovod na to to skusit ,no akosi ste aj s kocurom rychlo na to zabudli..... ale nutit nikoho nebudem......

ja som nezabudol ja som vzdy pripraveny!!! :D ale vazne staci mi napisat a som za ''kazdy'' test!
kocurik
Junior

Odeslat příspěvekod Duwenbleidd 16. 11. 2012 14:39

Tak zdůvodni proč, jsem na to zvědavý :-)
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Duwenbleidd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod icotech852 16. 11. 2012 14:48

forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Další stránka