od Duwenbleidd 16. 11. 2012 13:26
Aby nedošlo k mýlce - mezi kabely jsou rozdíly, někdy i překvapivě velké. V té době jsem měl ještě symasyma (ekvivalent komerce kolem 50k), hypu300 a HSDAC. Kabely byly zkoušené mezi předzesilovačem a koncákem - tam se nachází nejnižší úroveň signálu. Testované byly právě ty dva audioquesty, kabel z VBPAMu a Trubka - obdoba Andrew Heliax. Ve zkratce - audiquesty dopadly nejhůř i podle jejich majitele, který srovnával se mnou. Nejlepší byla Trubka, ale její mechanické vlastnosti byly takové, že jí nepoužívám. Takže od té doby spokojeně používám VBPAM.
Že takový kabel nemůžu prezentovat na výstavě? No, obrečím to, ale zvuku dávám přednost. Nezapojím si do řetězce *****ítko jen kvůli vzhledu.
O provedení se bát nemusím, taky si kabel spáchám sám - a po několika desítkách spájených obvodů mám pocit, že kabely není problém udělat.
Icotechu, tobě nedochází jedna zásadní věc. Pro výrobce jsou náklady na nejdražší i na nejlevnější kabel v podstatě stejné. Ale jejich kvalita je rozvrstvená do mnoha cenových hladin - levné kabely jsou ojebané, aby zákazník měl důvod si koupit ten dražší, lepší. Tuhle hru já odmítám hrát.
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz