Cinch kabel Audioquest Diamondback - vaše názory?

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kocurik 16. 11. 2012 14:50

Duwenbleidd píše:Měl sem možnost srovnat Diamondback a King Cobru s hromádkou svých zbastlených kabelů. Ve zkratce - tyhle kabely jsou vyhozené peníze. Radši najdi někoho šikovného s pájkou a nech si něco udělat.

ok diamondblack chapem a vedel by si popisat nejaku skusenost medzi Kingcobrou a ???
dakujem...
kocurik
Junior

Odeslat příspěvekod Duwenbleidd 16. 11. 2012 15:10

Mezi těma audioquestama jsem neslyšel rozdíl, je mi líto... Detaily už v hlavě nemám, srovávali sme to před více než rokem. Největši dojem byla deka, ztráta detailů.
Ico - Kde má kabel větší vliv? U signálu s úrovní 2Vrms, nebo u 0,1Vrms? Tvůj názor taky má svojí logiku, ovšem pokud se vynechá použití sluchátek (která pro mě jsou jen doplňkem), tak je důležitější vliv na celkový zvuk aparatury. Jak psal Odar - každej si to musí vyzkoušet sám. Tak, akceptuj, že je víc pohledů na danou problematiku a neprosazuj za každou cenu ten, který má přibližně 50% pravděpodobnost, že je špatný - dokud se neobjeví třetí názor ;-).
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Duwenbleidd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod icotech852 16. 11. 2012 16:50

medzi DiamondBackom a CobraKingom pocutelny rozdiel ani nebude - rozdiel je totiz iba v povrchovej uprave medeneho vodica proti oxidacii.Ale keby si spravil test kablov po 10tich rokov rozdiel by tu mozno bol.
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kocurik 16. 11. 2012 18:02

boze takze tie kable su riadne predrazene co sa tyka naseho ucelu!? akoze platit skoro dvojnasobok za nieco co hra rovnako??? mne je ukradnuta ich fylozofia o odolnosti - nechystam sa ich podrobit testom typu ''pod buldozer'' ani nic podobne! ja len chcem aby to hralo (prepustalo,vodilo) a kedze maju aj vyssiu radu tak od nej ocakavam vacsiu ''vodivost'' a nie nejaku ''odolnost'' !! vsak nevyrabaju tazne kable/lana na ukotvenie Golden Gate ale hifi kable nie? a z tohoto dovodu vystriedali audioquest Type 4 terajsie W&M audio LS-2 (cenovy rozdiel vyse 100% a zvukovy veskery ziadny pocutelny...
-alebo som tomu celemu zle pochopil?
kocurik
Junior

Odeslat příspěvekod icotech852 16. 11. 2012 19:26

kocurik - sam som chcel mat v tom jasno,nastudoval som si problematiku ako to udava vyrobca a podelil sa o to s vami lebo ste poradili aj vy mne.To pre aky typ kabla sa rozhodnes ty je uz na tebe.

-- 16. 11. 2012 18:39 --

Duwenbleidd - hadat sa nejdem.Osobne ak chces kabel porovnat na REPRO cez zosik - prepoj DAC-ZOSIK-REPRO.Kazdy tu ma nejaku skusenost a vedomost.Ja rozoberam veci viac konstruktivne a je mi prinosom ak niekto napise nieco co neviem.Odar hodnoti veci podla svojich skusenosti a podla svojich "usi"
Ak mas zaujem kludne napis ktore kable su "lepsie".Velmi rad sa poucim,clovek sa uci cely zivot.
Kocurik - viem ze mas zapojene Audioquest AlphaSnake.Sam som ti povedal raz ze dana kabelaz je uplne postacujuca,pamatas ;-) Cenova hladina hore bude uz len nelinearna prinosu posluchu.
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kocurik 16. 11. 2012 21:56

ano a preto ich mam a aj ked mi nieraz blislo hlavou ist ''vyssie'' teraz ako to tu mam v tomto poucnom vlakne vysvetlene (predvedene) tak viem ze cesta audioquest u mna tu aj skoncila... ked tak mozno v buducnosti sa nebranim inym znackam ale platit za obal sa mi uz naozaj nechce :pozor
kocurik
Junior

Odeslat příspěvekod icotech852 16. 11. 2012 22:31

a co ponuknu ine znacky? to ma velmi zaujima 8-)
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 16. 11. 2012 22:40

Kto udrzi v ruke letovacku (alebo je ochotny niekomu za sluzby zaplatit), moze si kupit kvalitnu metraz (povedmze 6N silver / copper), koncovky, cin a spravit si kabel "za hubicku". Zarucene to vyjde menej, ako original od vyrobcu. Je mozne kupit metraz napr. od Furutech, Neotech, Oyaide, Acrolink . . . a kvalitny kabel je na svete. Sice bez opletu a marketingovych kecov, ale material je zarucene kvalitny.

Obmedzovat sa na RGcosi, Tasker, VBPAM je hlupost. Moznosti je tisic, zalezi len od penazenky. Dokonca si dovolim tvrdit, ze keby to niekto zacne robit na objednavku, tak si tym aj slusne zarobi. Pretoze zohnat kvalitny kabel za rozumnu cenu je naozaj problem. Na oplet ludia vacsinou kaslu. A dat povedzme 30 - 50 EUR za m kabla + koncovky + robota . . . to cloveka nezruinuje a kludne to moze byt konecna.

Aj v hifi studiach bezne pouzivaju kable z metraze. Sami predajcovia su si vedomi toho, ze original kabel od vyrobcu je znacne predrazeny.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Misoo9005 16. 11. 2012 22:56

Odar, ved oplet nie je problem. Stoji predsa par korun :-)
JRiver (Wasapi)-->JDS Labs ODAC-->DIY AMP-->AKG K712 Pro + Oyaide HPC-X62
HTC One (Poweramp)-->Sony MH1C
-------------------------------------------------------------------------------------------
Lancia Kappa 20V Turbo
Lancia Thesis 2.4 JTD
Misoo9005
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod icotech852 17. 11. 2012 11:29

kocurik píše:ale platit za obal sa mi uz naozaj nechce :pozor

ten priplatok za obal je tu realny medzi AlphaSnake Cena: 510,00Kč a G-Snake Cena: 780,00Kč
Osobne kabelaz by som tu menil LEN z estetickych dovodov co samozrejme zmysel koli zmene zvuku nema.Pokial je tu ale zakaznik ktory sa obzera po novom kabli vyrobca mu ponuka dve varianty.

Co sa tyka teba ci ist "vyssie" - zvacsa su prinosy uz len v izolacii,pocte vodicov a povrchovej uprave voci oxidacii.Prevedenie CopperHead RCA-RCA tu je pre mna uplne postacujuce ale menit to koli zvuku ak uz zakupene kable mas by som ja nerobil.
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 17. 11. 2012 16:36

Odar píše:Obmedzovat sa na RGcosi, Tasker, VBPAM je hlupost.

:?: zaujimave ze hcrevize si vystaci aj s RG 62 a RG 214.
Cim to bude zostavou alebo lakomostou ci nedoverou v daco nove ? :hm
ak by dakto nevedel o koho ide tak viac tu
http://hifi.slovanet.sk/bb/profile.php? ... ile&u=1775
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod icotech852 23. 11. 2012 21:30

zaujimave vysvetlenie toho o com sme sa tu bavili z ineho fora:

Looking for opinions on the Audioquest King Cobra interconnect. Have you tried this cable? What kind of results did you get?

04-10-10: Darkkeys
Compared to the Diamondbacks the King Cobras present better definition/clarity of each instrument. Especially the bass lines are well defined compared to the Diamondbacks. The Diamondbacks seem to throw a slightly larger sound stage.

I use the King Cobras between my sources and NAD amplification. I also replaced the pre/power amp metal jumpers with a short King Cobra. I am satisfied with the results.

...tak pri tychto slovach opisujem dane rozdiely este triezvo.Sedour a Armaman by radi privitali tohto clena na tomto fore.
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 23. 11. 2012 21:54

Pre mna za mna si dajte do zostavy hoc aj snurky od topanok miesto tych predrazenych hadic....
Ved koniec koncov aj ten "ryzak" co to vyrobi musi z dacoho vyzit.... Hlavne ,ze to vynasa...
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod icotech852 23. 11. 2012 22:12

keby bol DiamondBack za 10e a KingCobra za 25e priamo z ciny co by sme potom kupovali? zeby toto? http://www.studiospalicek.cz/audionet-c100 8-D

Ohladom toho cinana mas pravdu,njn aspon ma clovek pocit ze ma nieco extra :nenapadne
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 23. 11. 2012 22:21

icotech852 píše:a co ponuknu ine znacky? to ma velmi zaujima 8-)

...no a čo takto XLO káble. Mne fungujú doma perfektne už vyše 10 rokov (na RCA používam starý model Reference a na repro Ultra) :D
http://www.ketos.eu/index.php/component ... nacka,200/
bacil2
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka