sieťové káble(220V) - kabeláž i hotové

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod icotech852 28. 11. 2012 10:35

Nikto ta nesprdol.Sedoura beriem ako kritika - i ked som ho dost na zaciatku nemusel,musim priznat ze on sa drzi pri zemi a dohliada na nazory inych ktory zacinaju lietat kdesi v oblakoch.V tom si ho vazim.
Je to mudry clovek a drzi sa veci a poznatkov ktore ponuka tato doba.
Navyse Sedour neni ziadny kablovy boh - napisal som to len zo srandy aby som ho trosku polechtal.On to ma rad.

Ohladne teba,kludne mi napis kolko stal ten Helikabel lebo som ho tam hladal na tej ich stranke a nenasiel ani oznacenie CYKY ci ako.

-- 28. 11. 2012 09:38 --

Odar píše:Mozes tu teoretizovat nad materialmi, konstrukciou, tienenim - je ti na na nic platne, pretoze nemas predstavu, ako sa to bude spravat na tvojej zostave

No ved to,mal som prinos oproti Tesco kablu aj to je med a pvc.Snazim sa preto aspon zistit ci nieco zmysel ma.Na zaklade poznatkov.(Nekupim startovacie kable za 300e a budem sa cudovat preco sa mi zvuk nezvysil o 2 triedy).Zase taky idiot niesom ;-)
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 28. 11. 2012 10:41

to odar.
Toto je rozumna odpoved. Menej kecat viac konat a skusat. Univerzalna zostava neexistuje. Co sedi mne nemusi druhemu...

Cenu kabla tak ako som ho kupil nemozem vycislit pretoze som ho kupoval tu na fore a nie z obchodu. Zakoncovky som dal 3.50 eur a ak rozratam metraz tak celkove naklady na jeden kabel neboli viac ako 10 eur

-- 28. 11. 2012 09:44 --

Ico
Podla mna tu rozdiel medzi low cost a lepsim doma vyrobenym kablom vzdy bude. No nik uz neovplivni zvysok zostavy v danu chvilu
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod icotech852 28. 11. 2012 11:02

Vies co - ja ti poviem tak - neverim uz dnes nicomu - vsetko radsej rozoberiem a uistim sa sam ci zato zaco platim splna to co som ocakaval.Preco? 8rokov som mal prepatovu specialnu zasuvku ktoru som kupil za vacsi peniaz - MGE UPS SYSTEMS Pulsar CL5
http://images.icecat.biz/img/norm/high/24083-3272.jpg
vsimol som si po dlhej dobe ze mi tam nesvieti svetielko OK (cize nejaka ochrana).Rozobral som ju - vies co tam bolo,aka ochrana? ZIADNA - prve svetielko ze siet je odpor+ledka a druhe svetielko OK je odpor+ledka+kondenzatorik+nejaka krpata suciastka,mozno zenerka alebo neviem.INAK NIC - aka to je ochrana? ZIADNA
Preto uz kaslem na tieto sladke blaboly a design - kazdu vec radsej predtym nez kupim technicky rozoberiem.
Ked si zoberiem ze dana prepatovka s neviem akym blabolom ze ochrani veci do neviem kolko eur su bullshit.Stala 50e? za co - za plast a 2diodky s vypinacom.To co robia vyrobcovia uz je drzost najvyssieho radu.

-- 28. 11. 2012 10:05 --

naposledy som kupil zasuvku s RFI/EMI filtrom chcem sa do nej dostat aby som videl dany filter co je to za zazrak ale skrutky su uz jednorazovky - nedaju sa odkrutit.RFI/EMI filter je preto zahada zahalena ruskom tajomstva....
Naposledy upravil icotech852 dne 28. 11. 2012 11:14, celkově upraveno 1
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 28. 11. 2012 11:11

Můj předešlej příspěvek nereagoval na předcházející, kterej napsal Army.Nemám důvod zpochybňovat jeho Helukabel, ani kvalitu jeho aparátu.A když napíšu ze srandy, že Helu je kus drátu, tak tím nesnižuju jeho přínos.Ale kus drátu to prostě je.
Jen jsem reagoval na totéž, co popsal Odar, nechci teoretizovat.Po mý zkušenosti s védéháčkem to chci slyšet na vlastní slechy.

Ale nic to nemění na tom, že nevím proč to funguje, proč je slyšet rozdíl.

-- 28. 11. 2012 10:15 --

Ico-> ten RFI filter je kondenzátor 100nF/630V.A seriózní výrobce tam ještě přidá varistor na 390V za 12 korun.
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 28. 11. 2012 11:17

MGE UPS mam i ja ale nerozoberal som ju. Od APC mam napatovku a mal som ju rozobranu a az taky ***** to nie je..

Ano sedour ci odar v tomto sa zhodujeme..... viac nemam co dodat
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod icotech852 28. 11. 2012 11:17

este k tej ochrane - ano mozno to bolo myslene tak ze ochrana mala fungovat nasledovne - pri prepati mala krpata suciastka za neviemkolko centov odpalit poistku.Zial ju ale neodpalila a odpalila sa suciastka sama - BINGO,VUALA.Made in China

-- 28. 11. 2012 10:18 --

šeďour píše:Ico-> ten RFI filter je kondenzátor 100nF/630V.A seriózní výrobce tam ještě přidá varistor na 390V za 12 korun.

cievka s feritovym jadrom nic?
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomashr 28. 11. 2012 11:23

Mimochodem ta fotka kabelu od icotecha je přesně ten, který mám teď pro svou DIY výrobu, akorát já mám ten tenčí 3x1,5mm (chtěl jsem rozumnou ohebnost atd., proto jsem nevzal 3x2,5).
A dělám to přesně z toho důvodu, který napsal šeďour: "Jinak logika říká, že za síťovym filtrem, nebo oddělovacim trafem, by měl bejt do přístroje rozhodně zapojenej kabel stíněnej, aby se na něj následně nenamlnilo rušení, který filtr nebo trafo odstranilo." - s tímhle absolutně souhlasím...
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 28. 11. 2012 11:24

Ico-> Kam by výrobce přišel, kdyby měl do každýho filtru cpát ještě cívku ?
To by moc nevydělal, strkat tam ještě součástku za 40 korun.

Proto si filtry stavím sám.Pět tlumivek, sedm kondenzátorů, čtyři varistory.Jen tu kontrolku jsem tam nedal.
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod icotech852 28. 11. 2012 11:29

nemas link na schemu? take nieco by sa zislo aj mne.Clovek vyhodi kopec eur a nakoniec musi chytit este aj letovacku do ruky.
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 28. 11. 2012 11:34

Na tohle link nemám.
Je to z technický literatury, knih a z mejch zkušeností, z doby práce v laboratoři.Tam se tyhle věci měřily.Doma na to vybavení samozřejmě nemám.Ale to asi nikdo.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod icotech852 28. 11. 2012 13:25

forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 28. 11. 2012 14:00

VDH na nemeckom EBay. Upozornujem, ze mensie dlzky, ako 2 m sa nedoporuca pouzivat.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod icotech852 28. 11. 2012 19:30

Sedour,ako ohladom kvality prevedenia je na tom tento filter?
http://www.sos.sk/?str=371&artnum=50193 ... 600-zf-000
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 28. 11. 2012 20:29

Kupované filtry samostatně nemají moc smysl - když koupíš takovýto zakrytovaný, tak stejně musíš dokoupit minimálně další dvě tlumivky a to už můžeš rovnou udělat celé sám.
Navíc ten, na který odkazuješ je na 40A (což je zbytečné), díky tomu má malou indukčnost (jen 0.23mH). Radši kup 16A verzi - ta má 1mH. Nebo se podívej po filtrech TOKIN, ty jsou kvalitní (ten jsem použil jako část svého filtru - je to 2x23mH + 3uF + Y2 kondíky).
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 28. 11. 2012 22:45

S tím se dá souhlasit.Těch šestnáct ampér je maximum, ještě lepší hodnoty by vykazoval filtr na nižší zatížení.Ale rozhodně to dvojitý provedení, teda kompenzovaná tlumivka 1 až 2mH (víc ne, pak už rapidně stoupá vnitřní odpor a zbytečně rychle roste sycení) a jednoduchá tlumivka v serii v každý větvi.
Kapacity mají odpovídající hodnotu.Jen to neobsahuje žádný přepěťový ochrany, ty je potřeba dodat.Ale to už je jednoduchý.
Domácí výrobu tlumivek nedoporučuju, vzniknou tak nanejvejš cívky těžkodefinovatelnejch vlastností.
Pokud chceš Ico, používat stíněný přívodní kabely, tak ten filtr budeš muset zastavět do nějaký plechový, přístrojový krabice, aby to stínění mělo smysl, a získalo nějakej potenciál, o kterej se opře.Podívej se na obrázky vnitřku přístrojů Killbru.
šeďour
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka