Tady je porovnání, které jsem před časem dělal.
viewtopic.php?f=1712&t=1161384Mám HD800 i K702 a upřímně na AKG pomalu sedá prach (jsou v krabici). Nějak jsem si na HD800 zvyknul a už se mi nechce jít zpět.

Možná si udělám časem nějakou interní recenzi znovu na nové sestavě, kterou plánuji. Nebo spíš už mám, ale chci tam některé věci lépe vyřešit a dát to do nějaké krabice, lepší konektory, kabely

(jedná se o kabeláž uvnitř zařízení) atd.
Doporučuji si HD800 poslechnout a pak se rozhodnout. Rozhodně v takovém upgradu spatřuji větší přínos než v nějakém kabelu. Jestli se upgrade vyplatí na to si musí každý odpovědět sám. Já svého rozhodnutí nelituji. Měl jsem možnost je vrátit, ale nikdy jsem této možnosti nevyužil.
S odstupem času zjišťuji, že Sennheisery mají tendenci více člověka vtáhnout do hudby. K702 mají jako devízu lepší poměr cena/výkon. V basové složce jsou ty sluchátka téměř vyrovnané. Rozdíl spatřuji hlavně v prostoru. Tady Senny dominují. Už si moc nepamatuji na ty rozdíly. Jak už jsem zmínil chtělo by to asi si je znovu poslechnout.
Nechtěl jsem tě navnadit ke koupi nových sluchátek, pouze jsem chtěl poukázat na to, že řešit kabely v případě jistých rezerv v sestavě nemá smysl. Na tvém místě bych se zaměřil na tu oblast transportu (DACu). Tam vidím jisté rezervy. Co se týče sluchátek tak rozhodně bych doporučil si je nejprve poslechnout.
Co se týče kabeláže tak patřím mezi ty lidi, kteří nevěří těm prodejním blábolům. Vím moc dobře jak např. USB přenos funguje a kde jsou problematická místa. A stejné je to u optiky. Rozhodně to není kabel (pokud nehovoříme o vysloveném šuntu), který by způsoboval nějaké zhoršení kvality zvuku apod. Hovořím o digitálním přenosu. Pokud ano, tak je špatně navržené zařízení jako takové. Co se týče analogového přenosu tak tam vidím určité hranice za které neminím zajít.

Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.