Van den hul triaxial a ostane 75 ohm digitali...

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod xmarek 24. 12. 2012 16:34

@Ico33:
hiface 2 = nemám s ním zkušenost, ale co vím z jiných fór z kterých čerpám důležité informace pro stavbu DIY DACu má své slabiny. A vím minimálně o jednom USB transportu za 100 éček, který ho v pohodě setře. :-)
casea usb transport - nemůžu tento převodník hodnotit. Celý návrh je na můj vkus dost zmatený, ale je i docela možné, že to spíš vyplývá z mé neznalosti. Přece jen rozhovor s vývojářem by mě asi uvedl v obraz.
Samotná Casea má své kvality (o tom se s nikým nepřu), ale rozhodně bych to nějak nehrotil. ;-)

Note: Všiml jsem si, že máš HD650. Doporučuji si poslechnout HD800. ;-) Přece jen ten zvukový rozdíl znatelnější než u kabelu za bůhví kolik peněz. :-P
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 24. 12. 2012 23:53

xmarek píše:Řešit materiál optického kabelu při délce cca 2m? :shock: Jitter? Podívejte se jaké máte v zařízeních krystaly (nebo nedéjbože PLL závěs) a pak řeště podobné hlouposti. Nekvalitní zařízení nezáchráníte sebedrahším kabelem.
Jenže tohle hifistům nevysvětlíš. Kabel má nějaký mizivý vliv, blbě udělané zařízení to nezachrání, ale rozdíl je třeba slyšet. Hifista je spokojen, prodejce taky! Co víc si přát?
Osobně na signálovou kabeláž kašlu - prostě koupím nějakou slušně vypadající metráž, nějaký konektor, co se jentak nerozsype a jsem happy! o<:)
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ico33 25. 12. 2012 00:19

xmarek: -aj ja mam akg k 702 ,avsak vidim, ze mas aj hd800 ,chcem sa spytat -je tam rozdiel velky akg a senn. 800 ? lebo co spm, cital, tak akg su skoro take ciste ako 800-vky ,iba maju menej basov ,spravne ?? -napis ,ak chces...., popripade ,mi povedz ,ci sa podla teba oplati upgrade z 702 akg na hd800 ,(za tu ciastku...) lebo caseu mam verziu monitor ...., a ta ma celkom kvalitny zosik.... aj dac :mrgreen:
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod xmarek 25. 12. 2012 01:08

Tady je porovnání, které jsem před časem dělal.
viewtopic.php?f=1712&t=1161384

Mám HD800 i K702 a upřímně na AKG pomalu sedá prach (jsou v krabici). Nějak jsem si na HD800 zvyknul a už se mi nechce jít zpět. :-[ Možná si udělám časem nějakou interní recenzi znovu na nové sestavě, kterou plánuji. Nebo spíš už mám, ale chci tam některé věci lépe vyřešit a dát to do nějaké krabice, lepší konektory, kabely :mrgreen: (jedná se o kabeláž uvnitř zařízení) atd.
Doporučuji si HD800 poslechnout a pak se rozhodnout. Rozhodně v takovém upgradu spatřuji větší přínos než v nějakém kabelu. Jestli se upgrade vyplatí na to si musí každý odpovědět sám. Já svého rozhodnutí nelituji. Měl jsem možnost je vrátit, ale nikdy jsem této možnosti nevyužil.

S odstupem času zjišťuji, že Sennheisery mají tendenci více člověka vtáhnout do hudby. K702 mají jako devízu lepší poměr cena/výkon. V basové složce jsou ty sluchátka téměř vyrovnané. Rozdíl spatřuji hlavně v prostoru. Tady Senny dominují. Už si moc nepamatuji na ty rozdíly. Jak už jsem zmínil chtělo by to asi si je znovu poslechnout.

Nechtěl jsem tě navnadit ke koupi nových sluchátek, pouze jsem chtěl poukázat na to, že řešit kabely v případě jistých rezerv v sestavě nemá smysl. Na tvém místě bych se zaměřil na tu oblast transportu (DACu). Tam vidím jisté rezervy. Co se týče sluchátek tak rozhodně bych doporučil si je nejprve poslechnout.
Co se týče kabeláže tak patřím mezi ty lidi, kteří nevěří těm prodejním blábolům. Vím moc dobře jak např. USB přenos funguje a kde jsou problematická místa. A stejné je to u optiky. Rozhodně to není kabel (pokud nehovoříme o vysloveném šuntu), který by způsoboval nějaké zhoršení kvality zvuku apod. Hovořím o digitálním přenosu. Pokud ano, tak je špatně navržené zařízení jako takové. Co se týče analogového přenosu tak tam vidím určité hranice za které neminím zajít. :-[
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 25. 12. 2012 09:35

xmarek Co se týče kabeláže tak patřím mezi ty lidi, kteří nevěří těm prodejním blábolům.

Myslim si, ze o vplive kablov toho bolo napisane pomerne dost. Naco rozduchavat vasne. Nechajte vieru v prinose kabla pre tych ktori v to veria a maju to vyskusane a ti ktori neveria nech si spokojne ziju vo svojej viere dalej. Toleranciu prosim o<:) .
palinoch
Mírně pokročilý

Předchozí stránka