Defenzíva praktiky č.1, poďme na to, skôr, či neskôr som to očakával, no nečakaj, že si veci len cucám z prsta a nevedel som, že toto skôr, či neskôr nepríde.
V spektre digitálneho audia, videa a vyššie (respektíve sa bavíme o frekvenciách ďaleko nad spektrom analógového audia) je obojstranné zemnenie nutnosťou, v audiu sa táto lajna dosť gumuje, zahmlieva a je to už o drobných rozdieloch každej praktiky.
Prečo jednostranné? V skratke, pre tento účel hodím výstrižok z publikácie Henry W. Ott-a
"At low frequency, shields on multiconductor cables where the shield is not
the signal return conductor are often grounded at only one end. If the shield is
grounded at more than one end, then noise current may flow in the shield
because of a difference in ground potential at the two ends of the cable.".
Je to len jeden zo zdrojov, vieš, tu je ten problém, slepá viera, že ten, kto príde ako neznámy nevie nič ale sklamem ťa, sakra ver tomu, že som nezačal bez toho, aby som si pokryl všetko, čo potrebujem a aby som vedel, čo stavia na logike, elektrických základoch (btw, mám za sebou elektrotechniku a i keď nie som elektroinženýr, tak viem o tom vec alebo dve).
Skús poučovať toho, kto by napríklad robil balancovaný kábel z dvojvodiča (nie štvorvodiča, star quadu) alebo robil nebalancovaný kábel z iného ako koaxiálneho (konštrukčne myslené) kábla (napríklad sa často stretávam s nevzdelanými a často obľúbenými strednými a menšími výrobcami, ktorí by použili napríklad kábel ako ja pre to XLR ale pre nebalancovaný signál, teda s RCA a spravili by to tak, že jeden vodič zo štvorice by bol ako signál (hot) a ostatné + tienenie ako zemnenie - teória dobrá ale samotné prevedenie neefektívne a neekonomické).
A tiež toho, kto by použil tienený kábel pre reproduktorový kábel bez uzemnenia. Chrániš reproduktorový kábel pred rušeniami? Tak to máš, čo dobiehať, potom by si vedel, že vzhľadom na elektrický charakter reproduktorových káblov sú práve že oni emitormi, nie náchylnými neviniatkami, takže teória tienenia reproduktorových káblov je redukcia emitovaných polí, avšak to môžeš robiť akurát minimálne s oceľovým tienením (v pre nás relevantných oblastiach nepoužiteľným) a tienením z ďalších "ťažkých" kovov (mám niekde zahrabaný práve článok venujúci sa efektivite rôznych kovových tienení na celé spektrá frekvencií, no z neho som si práve pre takýto prípad ponechal v pamäti len to oceľové tienenie).
Jeden z kolegov na predchádzajúcej strane dodal, že to uzemní na strane zosilňovača, to beriem, len škoda, že to v podstate nepomôže, kedže aby sme dosiahli efektívne tienenie daných rušení by sme potrebovali veľký počet hrubých "vrstiev" medených opletov.
Takže k poslednej vete, ľahko sarkasticky komponovanej vete "Pamela má pravdu...jsi profík v tom co děláš

".
Čo robí profíka profíkom? Som profík? Videl som priveľa príkladov práce profíkov aby som vedel, že o titul "profíka" (či doslovného alebo ironického) nemám záujem.
Nie, ďakujem. V tom inzeráte je to vystihnuté:
"v znamení "Back to roots" - jednoduché krédo držania sa kvalitných komponentov bez "fancy" omáčok, s dôrazom na tlačenie ceny na minimum pre zachovnie dostupnosti pre každého."
Máš s tým problém? Máš pocit, že neviem, o čom hovorím? Tak maj.

P.S.: tu je správne linknutý link z tvojho príspevku
viewtopic.php?f=1872&t=1264922