od vis-mayor 2. 10. 2020 09:21
To muchacho:
Díky za reakci. Souhlasím, že že tahat zvuk z HDMI je úlet. U staré TV jsem zuk pro "rodinu" tahal ze sluchátkového výstupu, aby to bylo pochopitelné (prostě se zesiluje/zeslabuje na DO). Pro sebe pak fixně z "digitálu" a ovládal přes zesilovač. Problém většiny nových výrobků je, že opouštějí jednoduchá řešení a nabízejí "nálepky-blikátka-metalízu". Takže nová televize sluchátkový výstup nemá (a to jsem nekupoval žádný low-end) a nezbývá než HDMI-arc nebo Bluetooth. Prví jsem nerozchodil. Modrozub funguje dobře (kupoval jsem s aptx, takže také žádná láce), jen se při vypnutí TV odpáruje...
Ale dost vykecávání - to, co jsi mi navrhoval, je převodník z optiky. Nejspíš bude dobrý, jde jen o to, zda je optický výstup na TV fixní nebo je vázán na DO. Je-li fixní, je to pro laiky nepoužitelné bez druhého DO k zesilovači (pokud ho má - pak musí člověk stát a otočit knoflíkem. Což je dnes díky vyhuleným reklamám dost opruz). A je-li optika fixní nebo vázaná na DO, prostě nevím. Návody se dnes k TV nedávají a konkrétně k té mojí je k dispozici pouze na webu a nelze vytisknout nebo zkopírovat. O vyhledávání ani nemluvím - kdyby to dali aspoň do pdf, volové...
Ještě jednou díky.