Co se týče převodníků, nechci Chord s baterií, dá se říct, že vůbec nechci Chord. Hugo 2 jsem měl půjčené x-krát. Funkce, kterými disponuje RME aktivně využívám a ty Chord nemá.
Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
pavel1756 píše:Tak samozřejmě, pokud stejně jako @Kamasu a @martas38 nedisponujete špičkovým převodníkem (a zbytkem řetězce), nemá možná cenu řešit kvalitní USB kabel. V opačném případě je to jiná.![]()
martas38 píše:Ale přišel jsem na jinou věc u které člověk slyší rozdíly na první dobrou i na podstatně levnějších zařízení. Je prostě špatně hrát z PC, jedno jestli přes USB, nebo coax a vlastně i optiku. Ta bedna je plná rušení a poměrně dost to degraduje signál. A je úplně jedno, jestli je to bastl dělanej na koleně za pět tisíc a nebo nabušený Mac za dvacetinásobek. A nespasí to ani blbosti typu AQ Jitterbug a podobný hadí olej. Prostě je tam spínaný zdroj, x zdrojů vysokofrekvenčního rušení, desítky procesů na pozadí atd. atd. Když si člověk udělá malý experiment a pustí do svého převodníku signál z hloupého CD přehrávače, už tak je slyšet poměrně velký rozdíl. Pokud je to SACD, je to někde úplně jinde..........
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Cestou kterou půjdu já je nějaký ten streamer, který časem pořídím a z něj do externího převodníku. Prostě hrát z PC je špatně a nespasí to ani kabel za čtvrt milionu.
martas38 píše:Pokud je to SACD, je to někde úplně jinde i přes to omezení bitrate skrz práva a považuju to v současnosti za vůbec nejlepší zdroj zvukového signálu.
Cest je tedy několik. Jak už jsem řekl nejlepší je SACD, ale člověk je pak odkázaný na relativně malý výběr poměrně drahých nosičů a na nějaký stream a podobně může zapomenout.
martas38 píše:Ano napájení v audiu je jedna z nejdůležitějších věcí a tady věřím přínosu podstatně víc, než u těch jedniček a nulKaždopádně pračka by asi byla přínosnější..
martas38 píše:introvert: Já tak učinil několikrát a pravda rozdíl jsem vůbec neslyšel, ale jak bylo řečeno, může to být levným převodníkem.
martas38 píše:Pokud je před tím pračka, má takový kabel smysl.
martas38 píše:Pravda, kvalitní zdroj by to měl řešit přímo v zařízení. Jenže zdroj je obvykle v těchto hračkách vůbec ta nejdražší součást.
martas38 píše:Jak to je či není znát neposoudím, předpokládám, že TT2 má externí zdroj??? Pokud ano, pak není nejmenší problém zkusit nějaký lineární zdroj se stejným napětím a výkonem.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků