Nejlepší FM transmitter?

Autorádia, reproduktory, zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pota 3. 5. 2012 17:56

Zdravím,
mám v autě bohužel přehrávač jen na CD a nikoli MP3 na CD a taky vybírám nějaký FM transmitter. Měl jsem už dva čínské a vždy to byla bída, plochý zvuk, žádné basy a výšky, prostě hrůza. Nyní vybírám ten nejlepší, co by se dal sehnat.
Použití- V automobilu Toyota Land Cruiser s dohromady asi 7 reproduktory (vepředu tři na každé straně, vzadu jeden na každé a v kufru něco jako subwoofer). Bude buď zapojený normálně ve 12v zásuvce vepředu, ale dá se zapojit i dozadu do kufru. Anténu má toto auto řešeno "kabely" v oknech kufru.

Požadavky-
přehrávání všech MP3 souborů (128-320kb/s)
podpora složek a alespoň trochu přehledný displej
nepotřebuji aby uměl BT handsfree, přehrávání FullHD mkvéček a podobné zbytečné blbiny
přehrávání z SD (micro) karty, USB disku případně přes 3.5mm kablík (ideálně vše, stačí jedno z toho), nevadil by něco ve stylu držáku na iPhone, ale je to zbytečné
hlavní je kvalita zvuku tzn. alespoň úroveň klasického vysílání

Koukal jsem po Belkinech a vypadá to, že jsou TOP. Otázka je, jestli mají všechny taky TOP zvuk, nebo jestli se dost liší. Cena není teoreticky omezená, mám volné nějaké 3 tisíce.

Děkuji všem za nápady.
pota
Junior

Odeslat příspěvekod Majkyn 17. 5. 2012 22:26

Také bych se rád připojil k tomuto dotazu, jelikož mě zajímá stejná věc. Děkuji
Majkyn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bubaak 17. 5. 2012 22:54

co děla FM transmiter?
přes 3,5 jack vezme signál z přehrávače (z výstupu zpracovanýho, zkreslenýho zesilovačem a D/A převodníkem)
Ten to zpracuje do FM signálu, pomoci autoradia signál zas chytneme, vyfiltrujeme, zpracujeme, přepočítáme, zasílíme a pošleme do reproduktoru...
Cože chcete??? Po 4x zpracovaným signálu???
Kvalitní zvuk????? :mrgreen: :D :mrgreen: :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kupte nejdražší emgeton a pokud bude pořád špatnej... pak nic lepšího stejně nekoupíte... je to nerealný, ještě předpokládám že berete 128kb/s mp3 :hm

Jo a pro méně chapave, zahrajte si tichou poštu s 8 obyvatelama (klidně vemte i zvířata, ty Vám podaj stejnou informaci), vysledná věta bude stejně špatná jak reprodukovaný signál přes FM transmiter
Bu Bu Bu!
bubaak
Strašidlo

Odeslat příspěvekod pota 17. 5. 2012 23:44

Nakonec jsem se plácnul přes kapsu (a asi i hubu) a koupil toto- http://www.alza.cz/belkin-belkin-tuneba ... 234871.htm

Pohybuji se na hraně chytitelného/vysílatelného spektra a téměř není problém. Používám to pouze s iPhone. Trochu nechápu, proč musím ještě připojovat 3.5mm kabel, když iPhone sedí ve velkém konektoru, který si umí brát zvuk. Každopádně, pokud nastavím v iPhone ekvalizér na "Více výšek" zvuk je slušný, dá se říct, že lepší než běžně vysílané rádio.
Jo a dá se s tím i volat, ale druhá strana prý slyší samu sebe.
pota
Junior

Odeslat příspěvekod Marpa11 2. 8. 2023 12:40

Jaký FM transmiter do auta byste doporučili ze současné nabídky do 1000 Kč.
Mám jen tyto požadavky:
- co nejméně rušený signál mezi transmiterem a rádiem
- přehrávání hudby, volání mě nezajímá, když bude ok, ale nestavím na tom
- AUX vstup
- AUX výstup (když bude ok, ale není podmínkou)
- pamatovat si místo v posledně přehrávané skladbě
- přehrávání z micro sd
- přehrávání z USB
- pokud možno schopnost rychle procházet složky, abych tisíce skladeb nemusel skákat po jedné
Díky moc za tipy
Marpa11
Mírně pokročilý