AKG 702 + ASUS Xonar D2X + ????

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod worech 16. 9. 2008 20:40

prej je dobrý novejma sluchátkama project tohle cd
Kód: Vybrat vše
http://rapidshare.com/files/114180121/STEREO___VIDEO.part1.rar
http://rapidshare.com/files/114189384/STEREO___VIDEO.part2.rar
http://rapidshare.com/files/114198879/STEREO___VIDEO.part3.rar
Koss Porta Pro s iRiver T60 4GB black
Sansa Clip 4GB + 8GB silver, Altec Lansing UHP306
worech
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod x4ever 16. 9. 2008 21:06

Mám k dyspizici ještě jednu zvukovou kartu (to když jsem na těchle myšlenkách naposledy ujel) jedná se o tenhle produkt je už trošku staršího data vydání http://www.esi-audio.com/products/wt192x/ nepoužil jsem ji protože mi připadá zastaralá pořídil jsem jí koncem roku 2004. Pro Xonar od Asusu jsem se rozhodl proto že jsem na nějakých forech vyčetl že převodníky na té kartě jsou od firem Cirrus Logic a Burr Brown no a o těchto převodnících jsem se někde dočetlčetl že mají být dobrý nevím sice přesně o co a v jakým smyslu jde ale budiž.Další předností jsou ovladače v 64bit Vistě což bývá u některých karet kámen úrazu.Ještě k tomu chci říct že o kartách od firmy ESI vím už od roku 2004 když jsem se o to zajímal. Karty typu MAYA44 nebo Juli nebo Některé karty od firmy AUDIOTRACK jsou osazeny čipemVIAEnvy 24h. Tento čip byl novinkou v roce 2003 je rok 2008 a pořád je nabízejí v obchodech tak nevím nic proti tomu čipu nemám v podání a zpracování zvuku strkal sounblastery od creativu do kapsy. Ale přeci jenom je rok 2008 a kupovat 5 let starou i když dobrou technologii se mi nechtělo tak jsem šel do toho asusu.
PC
NuForce U192S
Dr.DAC prime
CANOR SH-1
AKG K702
BOSE Companion 3 II
x4ever
Junior

Odeslat příspěvekod x4ever 16. 9. 2008 21:17

Když jsme u těch Demo CD můžu upnout demo DVD od DOLBY kde je předváděna technologie DOLBY HEADPHONE a DOLBY VIRTUAL SPEAKER to DEMO je ve verzi 3.0 to jen kdyby o to měl někdo zájem bylo to dodaný k tý zvukovce jakože ukázka.
PC
NuForce U192S
Dr.DAC prime
CANOR SH-1
AKG K702
BOSE Companion 3 II
x4ever
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 16. 9. 2008 21:19

To výše není DEMO CD, ale CD "zahořovací" resp. testovací.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod x4ever 16. 9. 2008 21:44

Chci říct že po projetí zahořovacím CD ze STEREA už neslyším v detailech u jednoltivých nastrojů a jejich tonů takovou razanci a brutaliní ostrost. Můj subjektivní dojem je ten že vše slyšet s maximální přesností a precizností kažý nástroj každý ton těžko hledám slova jak to správně popsat. Jako by někdo zabrousil hrany, nástroje a tony slyšet jsou ale už to není tak nepříjemné.
Naposledy upravil x4ever dne 16. 9. 2008 23:12, celkově upraveno 3
PC
NuForce U192S
Dr.DAC prime
CANOR SH-1
AKG K702
BOSE Companion 3 II
x4ever
Junior

Odeslat příspěvekod x4ever 16. 9. 2008 21:58

Ještě se chci vyjádřit nebo spíše otevřít diskuzi na často používaný termín zde na tomto foru nebo i jiných forech zybýbajících se zvukovou a hudební temátikou "zahoření" ať už se jedná o zahoření zesilovače nebo sluchátek n prostě nevím co si pod tím termínem mám prostě představit a jak to pochopit co se tím zahořením jako myslí. Dnes když jsem kupoval ten zesilovač tak jsem se ptal prodejce ze stránek http://www.headphones.cz/ (mimochodem působil na mě dobrým dojmem člověka který o tom opravdu něco ví domnívám se že je snad vzdělaný v tomto oboru nebo oboru souvisejícím) na takzvané zahoření co to je a co mám jako dělat aby se mi přístroj zahořel. On mi vysvětlil že si mám uvědomit že elektronika přístroje má nějakou dobu životnosti a tím tak zvaným zahořováním značně zkracuju životnost součástek přístroje tak nevím asi to dělat nebudu. Co si o tom myslíte vy?
PC
NuForce U192S
Dr.DAC prime
CANOR SH-1
AKG K702
BOSE Companion 3 II
x4ever
Junior

Odeslat příspěvekod pHp 16. 9. 2008 23:04

Tady se "spotřebovává" jen jedna lampa a ta zase nestojí až tak moc.
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod x4ever 17. 9. 2008 01:22

Myslím že začínám být spokojený,všechnu muziku kterou mám si můžu přehrát znovu a vím že bude jiná (takže se těším na noví zažitky) i přesto že ty skladby důvěrně znám tak je teď uslyším v novém kabátě uslyším je jinak než předtím.
PC
NuForce U192S
Dr.DAC prime
CANOR SH-1
AKG K702
BOSE Companion 3 II
x4ever
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 17. 9. 2008 10:29

prave to je ta nadhera, diky ktere stoji za to do toho cpat penize. objevovani novych detailu...
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod x4ever 17. 9. 2008 13:08

Je to tak, každej má něco kam cpe peníze něco kam utíká od reality všeedních dnů ať už je to motorka,auto, ryby, myslivost, cokoliv a jak se říká každá sranda něco stojí.
PC
NuForce U192S
Dr.DAC prime
CANOR SH-1
AKG K702
BOSE Companion 3 II
x4ever
Junior

Odeslat příspěvekod x4ever 20. 9. 2008 13:54

Můj další poznatek při laborování se zvukem na PC je ten že při používání tzv.ASIO ovladačů pro zvukovou kartu a ASIO plugin pro winamp je celkový dojem z poslechu hudby lepší.
PC
NuForce U192S
Dr.DAC prime
CANOR SH-1
AKG K702
BOSE Companion 3 II
x4ever
Junior

Odeslat příspěvekod Fyla 12. 11. 2008 23:23

V cem je lepsi?
Fyla
Junior

Odeslat příspěvekod To-Chu 13. 11. 2008 00:00

Co chcete rozehrávat, a lampovej amp ke PC? Ta tuba má určitou životnost, to nemůžeš žhavit několik hodin denně po celej rok...
To-Chu
Junior

Odeslat příspěvekod To-Chu 13. 11. 2008 00:05

x4ever píše:Můj další poznatek při laborování se zvukem na PC je ten že při používání tzv.ASIO ovladačů pro zvukovou kartu a ASIO plugin pro winamp je celkový dojem z poslechu hudby lepší.

Blbost, asi jako, že Foobar2000 hraje líp jak WinAmp :-D Jsou to jen drivery pro snížení latence mezi I/O, jen to funguje trochu jinak, ale jinak to nehraje.
To-Chu
Junior

Odeslat příspěvekod Kocmeister 13. 11. 2008 16:45

To-Chu píše: Ta tuba má určitou životnost, to nemůžeš žhavit několik hodin denně po celej rok...

Proč by nemohl? Může poslouchat kolik hodin denně chce. Samozřejmě pokud to nebude třeba 10 hodin v kuse. Elektronka je normální spotřebák, když odejde tak se koupí nová. Není to nic nedostupnýho. Navíc tuším, že běžná životnost je okolo 2000 hodin (záleží samozřejme na víc faktorech).
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka