Náhodou jsem v Googlu narazil na tohle vlákno.
A protože zrovna mam na vyzkoušení zahořené AKG 701..

ASIO vždy a všude, podle mě osobně nejlépe zní Creative ASIO (lze samozřejmě použít i to normální, ale není tak dobré, je poněkud hodně přehnané).
Foobar 2k jako přehrávač kvůli univerzalitě.. equalizér nefunguje pokud máte slušnou zvukovku a bit-matched přehrávání (a automaticky se nastavující frekvenci výstupu shodně se skladbou). Tim chci říct, že dokud to jede na bit-matched a ASIO tak je to jedno..
Dobrou zvukovku pokud to někdo chce pouštět z PC.. (CD je vždy lepší, sorry). Taky sem prasík, takže to mam z PC.. nicméně mam Auzentech X-Fi Forte 7.1 (a dneska je k dispozici už i lepší). Můžu v klidu říct, že lepší zvukovka kromě její aktuální náhrady od Auzentechu neexistuje..
Měl sem na testy Xonar ST/STX .. díky špatné volbě OPAMP (nebo DAC, kdo ví..) to zní jak čistě hrající plechovka (hodně hodně strojový výstup). Možná by to šlo napravit jiným OPAMP (jsou vyměnitelné jako u Auzentechu). X-Fi zní skvěle od začátku, nicméně na tom zahoření (určité době po kterou se reprodukce trošku mění) bude pravda, protože na začátku to znělo trochu jinak.
Co se bolestí uší z AKG 701/702 týká, tak je to o tom jak si člověk zvykne a je to sluchátkama. Protože mam Sennheiser HD555 a HD650, které to jaksi nedělají, tak je vcelku jasno, kde je chyba.
Co na AKG 701/702 opravdu vadí, že z nich bolí hlava po delším nošení (díky systému "upevnění" na hlavě.. většina váhy je na jednom místě). Nutno podotknout, že HD650 jsou na tom stejně. Paradoxně jsou HD555/595 nejpříjemnější na nošení. Ani po půlce dne je člověk necítí.
AKG 701 mají docela solidní soundstage (prostor), ale HD650 mám u něčeho pocit spíš jak z katedrály (četl sem poznámky, že prý nemají prostor.. no asi záleží na čem se to pouští).
Kromě ergonomie (bolavé hlavy od nošení) a bolení uší kvůli designu, jsou AKG 701 takřka dokonalá sluchátka.. čistá, ostrá a dokonale neutrální. Jen jim trošinku chybí basy (opravdu jen trošku). Ideální na poslech klasiky řekl bych..
Co mi na nich vadí z hlediska zvuku je ta malá absence basů a jejich "neutrálnost" .. narozdíl od Sennheiserů nějak nemají něco z čeho by šel mráz po zádech a vstávala mi husí kůže.. Prostě "jen" krásně, čistě a neutrálně hrají.. bohužel tak nějak bez pocitu. Ale tohle bude hodně subjektivní téma, takže před koupí doporučuji poslechnout (iSluchatka.cz vám je půjčí i domů..).
V případě koupě HD650 musíte splnit následující..
1) nechcete referenční sluchátka (nejsou ani neutrální ani referenční, zato mají silnou osobnost.. možná až příliš)
2) milujete metal/rock
3) milujete basy
4) nevadí vám, že tam tak trošku chybí všechno kromě basů (ono to tam je, ale potlačené)
A hlavně si je proboha vyzkoušejte.. jinak dopadnete jako já a budete je vracet.