ext. zvukovka pro laika

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bandask 27. 9. 2008 19:03

Dobrý den, chtěl bych se optat na nějakou zvukovou kartu-externí. Vyhlídl jsem si e-mu 0202 nebo 0404.. ale i tak jak na obě koukám, nebudou tyto zvukovky pro laika jako jsem já předdimenzované?.. mám sluchátka HD555 a s mojí integrovanou realtec zvukovkou poslech nic moc.. děkuji za odpovědi předem..
bandask
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pepelos 3. 10. 2008 19:19

koukal jsem na obě karty a vyjdou cenově téměř stejně, určitě kup 0404
--- Přeji hezký den! ---
pepelos
Junior

Odeslat příspěvekod DC20 3. 10. 2008 22:16

No to by ma zaujímalo kde :shock:
E-MU 0202 USB je o polovicu lacnejšia ako E-MU 0404 USB.
DC20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eraser_svk 4. 10. 2008 15:07

Taktiež by ma zaujímalo kde si to videl ;-) V shopoch čo poznám je (ako vraví DC20) 0202 skoro o polovicu lacnejšia.
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod EKKAR 4. 10. 2008 16:21

http://www.muzikant.cz , sekce nahrávání:
E-MU 202 USB cena 2430,-Kč
E-MU 404 USB cena 4860,-Kč
Jinde to jiné o mnoho nebude. Jestli Pepelos má pocit, že rozdíl 100% ceny té levnější je "cenové vycházení skoro stejně", pak teda klobouk dolů...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod eraser_svk 4. 10. 2008 20:38

Aby som pridal aj nejaké informácie, zostavu EMU 0202 USB + HD 555 vlastním. Za tú cenu úplna spokojnosť. Aj keď sa 2 x 16mW môže zdať málo, pre HD 555 je to až-až ! Hlasitosť mám na zvukovke vykrútenú na nejakých 38-40 percent (odhad) a v PC ešte dodatočne regulovanú na nejakých 10-15 percent. Skúšal som aj maximálnu hlasitosť (samozrejme nie na ušiach :) a išlo fakt o extémy na ohluchnutie - hralo to v podstate ako malé reproduktory.

Čo sa týka kvality zvuku, na prvý posluch sa môže zdať posun minimálny, ale keď si človek zvykne na ten uhladený zvuk, už by za žiadnu cenu nemenil :-)

PS : Mne osobne sa zdajú HD 555 v oblasti basov veľmi podvýživené (v oblasti nižších stredov menšej miere taktiež), takže to riešim takto

ObrázekObrázek

a po zvukovej stránke úplná spokojnosť. Čo mi začína chýbať je izolácia, no to už je úplne iná kapitola :potichu
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod pepelos 5. 10. 2008 17:48

super, aspoň už nějaký reakce.. je tedy 0404 a 0202 opravdu VELKÝ rozdíl?? 0404 jsem viděl někde asi za 3600,- .. s těmi sluchadly: má smysl si vůbec tu zvukovku kupovat, když sám říkáš, že rozdíl je minimální? já jen když mam HD555 v pc píchlý a mam to v pc naplno, tak je to extrémní hlasitost.. prosím poraď.. :D
--- Přeji hezký den! ---
pepelos
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 5. 10. 2008 18:15

E - MU 0202 USB - Externí zvuková karta:
Externí zvuková karta pro připojení k počítači přes port USB 2.0, ASIO2 ovladače (WinXP/x64/MacOS X), mikrofonní a vysokoimpedanční linkové vstupy, nastavitelné linkové výstupy (TRS jack), špičkové převodníky (24/192kHz, 112dB odstup, 4ms latence), direct monitoring, nastavitelný sluchátkový výstup, přiložená sada software (Sonar LE, Cubase LE, Wavelab Lite, Peak Express 5, Ableton Live, AmpliTube LE, SFX Machine LT, softwarový modul E-MU Proteus X LE aj.)

E - MU 0404 USB - Externí zvuková karta pro připojení k počítači přes port USB 2.0
Externí zvuková karta pro připojení k počítači přes port USB 2.0, ASIO2 ovladače (WinXP/x64/MacOS X), MIDI rozhraní s možností synchronizace, phantomové napájení, mikrofonní (nízkošumové XTC™) a vysokoimpedanční linkové vstupy s limiterem proti přebuzení, nastavitelné linkové výstupy (TRS jack), digitální SPDIF/TOSLINK/AESEBU vstupy a výstupy, špičkové převodníky (24b/192kHz, 114dB odstup, 4ms latence), direct monitoring, nastavitelný sluchátkový výstup, napájení z adaptéru s evropskou i anglickou zástrčkou, přiložená sada software (Sonar LE, Cubase LE, Wavelab Lite, Ableton Live, Melodyne Essential, Peak Express5, AmpliTube LE, SFX Machine LT, softwarový modul E-MU Proteus VX aj.)

Tolik popisy z muzikant .cz - je jasné, že 404 má "krapet" rozsáhlejší HW i SW, než 202 - z toho důvodu i vyšší cena - kvalita bude srovnatelná (myšlena kvalita součástek a zpracování).
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod DC20 5. 10. 2008 18:16

to pepelos:
On nikde nepíše, že rozdiel je minimálny.
Ja mám 0404 a jej kúpu neľutujem. Sprvu som počúval okolo polovice maximálnej hlasitosti, no teraz mám volume vytočené maximálne do jednej tretiny a hlasitosť je naprosto dostatočná (s HD595 (50 Ohm)).
DC20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pepelos 6. 10. 2008 16:01

ok ok.. díky, ještě pořádně nevím jestli 0202 nebo 0404 sám se mezi nimi rozhoduji, já nejsem nějakej týpek s absolutním sluchem nebo tak, nemám tak citlivý sluch, bude to pro mě mít vůbec cenu kupovat?..
--- Přeji hezký den! ---
pepelos
Junior

Odeslat příspěvekod pepelos 6. 10. 2008 18:05

prosim jen na tuhle otázku mi zodpovězte
--- Přeji hezký den! ---
pepelos
Junior

Odeslat příspěvekod DC20 6. 10. 2008 18:25

Nato ti bohužial nikto odpovedať nedokáže, jedine ty sám. Pokiaľ nemáš možnosť niekde jednu z tých z.k., v lepšom prípade obe z.k. vyskúšať s vlastnými slúchadlami, tak je to na vlasné riziko. Každopádne si dovolím tvrdiť, že obe zvukové karty natom budú čo do kvality zvuku, ako aj do úrovne šumu lepšie ako akákoľvek integrovaná zvuková karta. V tvojom prípade by som skúsil E-MU 0202 USB.
DC20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eraser_svk 10. 10. 2008 10:56

Pokiaľ nebudeš do budúcnosti potrebovať "bit perfect" digitálny výstup, zobral by som 0202. Podľa ohlasov na head-fi je 0202 zvukovo skôr alternatívou ako horšie znejúcim zdrojom v porovnaní s 0404. Neporovnával som ich osobne (v našich končinách nemožné), ale môžem čestne prehlásiť, že kúpu 0202 USB neľutujem.
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ondraen1 12. 10. 2008 20:49

Ahoj. Sám jsem 0202 s 0404 neporovnával, ale podle různých ohlasů z fór a podobně je mezi nimi opravdu rozdíl spíš v charakteru zvuku, než v jeho kvalitě. Také jsem se rozhodoval mezi těmahle dvěma. Nakonec hlavně kvůli ceně vyhrála 0202.
Své volby nelituju. Za ty peníze super. ;-)
Sansa Clip+ -> Etymotic ER4P/S / Sennheiser PX100
Lenovo Thinkpad R60 -> E-MU 0202 -> Sennheiser HD600
ondraen1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wladas13 26. 10. 2010 23:51

planujem kupit ext.zvukovku kedze v pc je moc rusivych elementov
ak mi poradite internu s mojimi poziadavkami a bude dobra za slusny penaz tak sa dam prehovorit

mam aktivne repro M-Audio BX5a a momentalne v PC zvukovku Asus Xonar DS
Ano nic moc ale ked som ju kupoval tak som sa v tom moc nevyznal a hlavne nemal tieto aktivne repro.

Teraz mam jasny ciel.
Zvukovka by mala mat XLR alebo TRS vstup. Samozrejmostou je aj 3,5mm jack na sluchatka (Koss Porta Pro)

Rozmyslal som nad ospevovanym uDac ale v buducnosti planujem vymenit PCI satelitnu TV kartu za STB takze z neho bude treba vytiahnut zvuk. Z toho dovodu by som chcel aby mala zvukovka dalsi potrebny vstup. Samozrejme neviem aky je najvhodnejsi :D tipujem ze asi S/PDIF

Momentalna xonar ma aj S/PDIF vystup ale niesom odbornik tak neviem ci sa da vyuzit. Predpokladam ze hej a zvukovka by nebola na USB ale na ten S/PDIF.

Niesom ziadny profik v pocuvani dobrej kvality, uz samotne repra su hadam namna aj moc takze do tej zvukovky dam +- 100€
Ale samozrejme za dobru kvalitu sa oplati zaplatit.

PS: ziadne vstupy na nahravanie nepotrebujem a samozrejme ziadne 5.1 taktiez nie

Dik za rady
Panasonic TX-P50G30E; Popcorn Hour A-200
NAS/server: Celeron G530, ASUS P8H67-M LE, Corsair DDR3 1x2048MB, WD 1,5TB (WD15EARS), WD 2TB (WD20EARS), WD 3TB (WD30EZRX)
Be Quiet! L7-300W, CoolerMaster Elite 342
wladas13
Junior

Další stránka