DAC/AMP pro AKG K 701

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod SilentDreamer 16. 2. 2010 16:36

Tak jsem se v sobotu 13.2.2010 stal dalším šťastným majitelem AKG K 701. Teď ještě potřebuji nějaký kvalitní DAC/amp nejlépe v jenom, abych ta sluchátka také mohl pořádně krmit ze svého PC. Zatím se rozmýšlím mezi Benchmarkem DAC1 nebo Casea Lyra digital. Četl jsem zde říjnovou recenzi od Descenta, který popisoval právě Lyru a zdá se, že je s ní spokojen :) Nemáte někdo zkušenosti s tím Benchmarkem? Nebráním se třeba i jiným novým výrobkům obdobné kvality (ceny). Prosím podělte se ať už máte jakýkoliv nápad. Jo a nemáte někdo tušení v čem spočívá modifikace té Lyry na konkrétní sluchátka?

Mimochodem sluchátka jsem vybíral mezi HD650, HD600, K701. Celkem nemile mě překvapily HD650. Poslouchat na nich akustické skladby mi díky opravdu přehnaným basům doslova trhalo uši. Ostatní pásma mi přišla příliš v pozadí. HD600 se mi líbili mnohem více. Spolu s K701 je ve svém pomyslném žebříčku řadím na stejnou příčku. K701 jsem nakonec zvolil proto, že mi o trochu více vyhovolali na typ hudby co poslouchám a přijdou mi takové "čistější". (co se týče názoru na HD650 tak ho berte s rezervou, každý má jiné uši a preferuje jinou hudbu, pro mě ovšem z těchto tří testovaných sluchátek vycházeli nejhůř).

Předem děkuji za příspěvky a odpovědi.
Naposledy upravil SilentDreamer dne 17. 2. 2010 14:31, celkově upraveno 1
PC(foobar) > ESI Juli@ + Casea Proxima Centauri > Casea Lyra Digital > AKG K 701
Sandisk Sansa Clip+ 8GB (+ Micro SDHC Kingston, 32GB) > Sennheiser PX 100
SilentDreamer
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 16. 2. 2010 16:49

Benchmark je zajímavé řešení, do začátku poskytuje dostatečný zesilovač, navíc do budoucna je to i dobrý dac s balanced výstupy. Ale někdo trdí, že třeba Apogge mini dac je na stejné úrovni a přitom levnější.

Osobně jsem slyšel Benchmark S JH13 a docela se mi líbil.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Kocmeister 16. 2. 2010 16:54

Názory na HD650 jsou často dost podobný, prostě se tyhle sluchátka Sennheiseru moc nepovedly. Modifikace Lyry pro jiný sluchátka (zjednodušeně) by měla spočívat hlavně ve výměně operačních zesilovačů, tak aby charakterem líp sedly ke konkrétnim sluchátkum. K701 - měkčí oz, Senny - ostřejší oz.
Naposledy upravil Kocmeister dne 16. 2. 2010 17:30, celkově upraveno 1
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 16. 2. 2010 17:03

Gratulujem ku kupe. Tem ku K701 je tu na fore pomerne dost. Turbolama ma K701, aj Benchmark DAC1. Takze nejake skusenosti zistis pripadne od neho. BTW DAC1 vyjde lepsie asi priamo od vyrobcu.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod SilentDreamer 16. 2. 2010 17:27

Diky za odpovědi :) člověk jen odejde z práce domů a už tady má 3 příspěvky :)
PC(foobar) > ESI Juli@ + Casea Proxima Centauri > Casea Lyra Digital > AKG K 701
SilentDreamer
Junior

Odeslat příspěvekod TurboLama 16. 2. 2010 19:12

K701 hrajou na Benchmarku pěkně, a jelikož píšeš že se ti líbí čistější zvuk, tak si myslím že by ti tahle kombinace mohla vyhovovat. Ale moc na mě nedej, já je vpodstatě na ničem jiném neslyšel ;)
TurboLama
Junior

Odeslat příspěvekod SilentDreamer 17. 2. 2010 11:19

Stále jsem na vážkách zda zvolit Lyru nebo Benchmark. Čím víc o tom čtu tím víc nevím který zvolit. Škoda, že je nemůžu někde otestovat (poblíž Plzně) :(
SilentDreamer
Junior

Odeslat příspěvekod Kocmeister 17. 2. 2010 12:18

Osobě bych šel do Lyry Digital. Podle zkušeností lidí co to slyšeli by to mělo být dál něž věci jako Benchmark jako DAC. Sluchátkáč bude lepší určitě, tam neni o čem diskutovat. Navíc záruka v ČR a jednání ze strany Casea je excelentní. Otestovat můžeš Lyru stopro - pošlou ti to domu. Benchmarka nejspíš taky když ve firmě Panter složíš zálohu v celý výši stroje.
Naposledy upravil Kocmeister dne 17. 2. 2010 12:19, celkově upraveno 1
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 17. 2. 2010 12:19

Lyra Digital +1
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod lucas (novy) 17. 2. 2010 13:30

Mna od Benchmarku odhovarali, DAC je sice udajne na velmi slusnej urovni, ale sluchatkovy zosik zaostava. Takze ak neplanujes sluchatkac z Benchmarku menit za lepsi, tak by som volil Lyru Digital.
E = mc2 +-3dB
lucas (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod SilentDreamer 17. 2. 2010 14:22

Mno, vidím, že to nakonec bude Lyra digital. Stejně byla tak trochu můj favorit. Ještě jednou díky.
SilentDreamer
Junior

Odeslat příspěvekod Nolwendil 17. 2. 2010 18:30

A za ušetřené peníze oproti Benchmarku si k ní můžeš koupit nějaký slušný transport, třeba ten co má Kocmeister...
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod HD800 17. 2. 2010 21:45

Kdyz uz mluvite o tom transportu, kde a za kolik se v CR da sehnat ten M2Tech Hiface USB/Spdif Converter? Diky
Pioneer U-05-S ● Cambridge Audio Azur 840A V2 ● Etymotic HF5 ● Sennheiser HD 800 ● Sonus Faber Venere 2.5
HD800
Junior

Odeslat příspěvekod Kocmeister 17. 2. 2010 21:51

Hele v ČR se sehnat nedá, přímo u Italů skrz jejich stránky 99 EUR + poštovný 9 EUR. Ale dobrej transport by měla být i klasická zvukovka ESI Juli@, kterou koupíš i u nás.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 17. 2. 2010 21:53

V CR neviem, ale prave som vcera pisal Kocmeister-ovi, ze sa to da objednat priamo z http://www.m2tech.biz/products.html# . Treba im napisat mail, zatial nemaju na webe objednavkovy formular. Cena podla Kocmeister-a 99 EUR + postovne (cca 10 tusim pisal). Takze kolo 110 EUR. Sam nad tym rozmyslam, ale az ked budem kupovat samostatny DAC a vyriesim prehravanie hudby z HTPC.

EDIT: Predbehol ma ;)
Odar
Trvalý BAN

Další stránka