NuForce uDAC2

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Tergie 5. 3. 2011 20:21

Celkovo uDAC ci prvy ci druhy ma stredy dost vpredu, ale tym ze som nasadil ten novy kabel na triple tak to vnimam este viac. Dalsi faktor je ze to prekladam so Sansou, ktora ma stredy ovela tensie (hoci ten kabel to trochu posunul), takze dlhsie si na to musim zvykat (ked vobec) lebo Sansa a uDAC zneju dost odlisne.
Ultimate Ears TripleFi 10
NuForce uDAC
Sansa Clip+
Tergie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slipknot27 8. 3. 2011 18:19

Ja to porovnanie urobim teda az tento vikend, lebo som momentalne chory a zajtra mi pridu new repro :-)
slipknot27
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slipknot27 12. 3. 2011 15:09

Tak testoval som tie 2 male veci :D Moc dlho nie lebo sa mi nechce a ani sa tym netreba zaoberat, v2 je lepsi je to mozno o 10% co nie je vela, ale je tam lepsi priestor, a v2 je malinko detailnejsi, viac vyniknu v pesnicke nastroje a aj ked hra viac veci naraz je to take "zivsie" , detailnejsie. Inak to neni velky rozdiel hraju +- rovnako, no alps potenciometer na v2 je vyrazne lepsi, takze upgrade stal zato :-)
slipknot27
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tergie 12. 3. 2011 18:55

Po dodatocnom zahoreni uDACu v2 aj kabla (100+ hod) mozem velmi opatrne potvrdit postrehy slipknota27, avsak tych 10% sa mi zda az moc, podla mna je to na hranici zanedbatelnosti.

Pre mna mal vacsi efekt upgrade povodneho UE kabla na null audio, ako upgrade uDACu z v1 na v2.

Ak vlastnite v1 a nevadi vam doladit channel balance cez PC (alebo ubrat hlasitost v PC natolko aby ste sa na uDACe dostali cez 12h, kde sa imbalance straca), tak si dovolim povedat ze sa upgrade ako taky moc neoplati, no na druhej strane, ked si nejako viete vyrobit krabicku, tak mozete mat dalsi uDAC za vyhodnu cenu a v1 darovat alebo predat, takze tak :)

Kedze tema je tu NuForce uDAC2 a nie len porovnanie v1 s v2, chcem dat do pozornosti tuto celkom novu recenziu/test a head-fi thread k tomu:

http://nwavguy.blogspot.com/2011/02/nuf ... drama.html
http://www.head-fi.org/forum/thread/542 ... asurements

podotykam ze je to dost technicke a nejde o ziadnu chvalu ale o poriadnu kritiku uDAC2, s prestrelkou (stale trvajucou) medzi recenzentom a vyrobcom. Majitelia uDACov radsej necitat!!! :)
NuForce uDAC
Sansa Clip+
Tergie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ThomasKo 12. 3. 2011 19:33

A keď použiješ z uDACu linkový výstup, aj tak je to tak problematické s tou balanciou? Inak som prekvapený že medzi V1 a V2 vidíte tak malý rozdiel, čakal som niečo viac.
Doma: BantamDAC - Dispre II V3 - DT880 250ohm 2005 edition
Vonku: Sansa Clip - Mini 3 -recabled Sennheiser IE8 s custom nástavcami
ThomasKo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dawe2 12. 3. 2011 19:37

Ať si kecají co chtějí, hlavně že mě to dobře hraje :-). Lépe než můj starý audio cd přehrávač DENON DCD-735, té doby tj. před cca 10 lety asi za dest tisíc. A o moc víc bych za jiný dát nechtěl. Takhle můžu krásně a kvalitně poslouchat flacy.
dawe2
Junior

Odeslat příspěvekod Tergie 12. 3. 2011 20:03

@ThomasKo, ten imbalance sa tyka aj line vystupu. Lenze to je problem len pri nizkej hlasitosti a pocitam ze ked pouzijes linkovy vystup, tak das hlasitost na max, kedze v tomto pripade potenciometrom nezosilnujes ale zoslabujes signal.
NuForce uDAC
Sansa Clip+
Tergie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod glassmoon 12. 3. 2011 20:52

uff, zaujimave citanie + pokracovanie ne head-fi. to vyzera ze oni tie svoje vyrobky ani nemeraju/netestuju, hmm. navyse ta zmienka v diskusii o fest chabych vysledkoch merania ich cd playeru za 1500$. wow.
zas na 2. strane ke to hraje na tu cenu vyborne (ako mnohi tvrdia)... snad ten ich pristup k meraniam neodpecie niekomu nejaky drahy spas doma :P
I'm a quitter. I come from a long line of quitters. It's amazing I'm here at all.
glassmoon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bechermeister 13. 3. 2011 01:33

Co sa tyka line imbalancu, tak sa prejavy na Portach velmi zretelne. Ale kto by si kupoval udac-v2 kvoli portam. Voci uDacu v2 mam len jedinu vytku, obcas pocut praskanie ak prehravam 24 bitove nahravky. Zvlastne ze sa to nedeje pravidelne.

Ked citam tie merania a porovnam ich s praxou uzivatela udacu tak suma sumarum je to vyborne zariadenie. Zvuk je super, pridavanie hlasitosti je plynule tam kde sa mi to rata (od desiatej hodiny). Aj ked je pravda ze zvuk mozem porovnat len voci Iriver spinn, NB integrovanej zvukovke :).
nuforce udac-v2 -> tube amp missing -> hifiman re262.
s:flo2 -> amp needed -> hifiman re262.
bechermeister
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 13. 3. 2011 07:39

Co tak nastavit vacsi Buffer length.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod bechermeister 13. 3. 2011 09:35

Buffer ovplyvnuje praskanie???, dana nahravka praska ako stara grmafonova platna len omnoho intenzivnejsie a hlasnejsie, a zda sa mi ze vzdy pri konkretnych tonoch.
bechermeister
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 13. 3. 2011 09:47

Ano mne to pomohlo aj ked cez integrovanu zvukovku no uz sa toho popisalo vela ,ze aj buffer ma vpliv na praskanie ja som ho mal na cca 50-100 a teraz ho mam na 1000. Dokonca aj pouzitie externeho HDD ma vpliv na urcite veci. Momentalne mam v PC len system a vsetko ostatne vratane hudby mam na externom disku a dost problemov sa tym vyriesilo k lepsiemu.
Napr. mi pri minimalizovani dochadzalo k "freezu" foobar a dost citelne to bolo pri prehravani cez Wasapi. Odvtedy co som hudbu supol na ext hdd uz tento problem nepoznam.

-- 13. 3. 2011 08:54 --

Dokonca problem je aj ak sa pouziva ASIO a daky DSP Resampler
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Bína 13. 3. 2011 10:59

bechermeister píše:Buffer ovplyvnuje praskanie???, dana nahravka praska ako stara grmafonova platna len omnoho intenzivnejsie a hlasnejsie, a zda sa mi ze vzdy pri konkretnych tonoch.

A co to je za 24 bitové nahrávky? Nejsou to náhodou z netu stažené digitalizované desky?
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod bechermeister 13. 3. 2011 12:11

Nuforce nedavno uverejnil hi res dema na ich stranke a prvy krat sa mi to stalo prave na nich. Okrem toho aj na hdcd a vinyl ripoch co mam z avaxhome, myslim zesu od aksmana.
bechermeister
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 13. 3. 2011 13:28

Pomohla zmena buffer-u ci nie?
armaman
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka