NuForce uDAC2

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Saske 4. 12. 2011 21:24

Jenže pokud se nepletu, tak to je pořád výhodnější a praktičtejší, než mít uDac2 + http://www.headphones.cz/inshop/sluchat ... ce-bnc.htm ,ne?
Život se neměří počtem nádechů a výdechů, ale počtem okamžiků, které člověku berou dech...
Saske
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dawe2 4. 12. 2011 22:43

Ještě bych se zeptal na jednu věc. V Aimpu mám u direct soundu nastavení převzorkování a bitové hloubky. Přestože by udac2 měl mít jen 96khz a 24bit lze to vytáhnout až na 192khz a 32bit. U frekvence prakticky nepoznám rozdíl ale u 32bitů mi přijde lepší podání prostoru. Je to možné nebo je to sugesce?
dawe2
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 4. 12. 2011 22:53

Dawe: Asynchroní přenos by měl nabídnout lepší kvalitu zvuku. Po převzorkování na 32 bit či 192 to udac nedokáže přehrát, tedy ten tvůj software tedy asi kecá a v reálu nic nedělá.

Saske: Hiface k tomu připojit nejde. A nemyslím si, že by si udac vůbec zasloužil takovou investici navíc, nemyslím si že z toho kvalitnější transport vytáhne něco extra moc lepšího.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod dawe2 4. 12. 2011 23:04

Děkuju Bíno, tobě já dost věřim :-)
dawe2
Junior

Odeslat příspěvekod Nolwendil 5. 12. 2011 22:53

Když má originální nahrávka 16 nebo 24 bitů, tak převodem na 32 bitů získáš maximálně o něco větší poměr S/N, ale určitě ne víc detailů ve zvuku.
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Hergarok 5. 12. 2011 23:33

Převodem na "víc bitů" víceméně nezískáš větší SNR, ale méně kvantizačního šumu. Hlavně ale například převodem z 16b na 24b získáš možnost digitálně regulovat hlasitost v rozmezí 8b aniž by ses okrádal o "kvalitu".
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TheUnheard 23. 1. 2013 18:25

sniva sa mi alebo ipod touch 3g je viac dynamicky ako udac2? ... aspon podla toho co pocujem mi to tak dojde ...
i5 4790k+GTX960+16GB => uDac2-HP => 1964-T / ADAM F5 / HD 800
iPod touch 3g 64GB => 1964-T
Redmi note 2
TheUnheard
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 23. 1. 2013 18:34

Apropo co si predstavujes pod pojmom dynamicky ? Ak mas na mysli "suchost az agresivne" podanie oproti zivsiemu a melodickejsiemu podaniu tak to dynamika asi nebude..... :hm
Ja mam zafiksovane - dynamicky = detailny aj pri nizsej hlasitosti s dostatkom informacii...
Alebo sa mylim?
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod TheUnheard 23. 1. 2013 18:41

no a prave to sa mi zda ze tam je viac "informacii" ... viac zive mi to dojde ... udac mi pride ako keby hral v jednej rovine ...
Redmi note 2
TheUnheard
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 23. 1. 2013 18:55

No ja mam skusenost s v1 a tam to bolo take surove az agresivne a moze byt ,ze prave toto spolu s urcitym skreslenim ma za nasledok to co popisujes. Navyse je vseobecne zname ze uDac ma v nizkych hkasitostiach tendenciu v nelinearite a preto mozno i ta strata informacii...
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod bogino 23. 1. 2013 19:49

Ako ja chapem dynamiku prednesu:

Viac dynamiky = vyraznejsie vykreslenie rozdielov medzi hlasnejsim a tichsim v nahravke.
Trebarz nerovnake klopkania klavira ti na jednom retazci mozu vyzniet takmer rovnako a na inom jasne rozlisis, ktore klopnutie bolo silnejsie. Alebo napr. hlasitost velkych slacikovych nastrojov sa moze moze v priebehu sekundy-dvoch vyrazne zmenit, v jednom retazci to moze vyzniet makko a naopak zatlacenie slacika ta na dynamickejsom retazci moze dvihnut zo stolicky. Pritom priemerna hlasitost oboch retazcov moze byt priblizne rovnaka.

Retazec s vyssou dynamikou lepsie vykresli aj rozne dozvuky a sramoty.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod glassmoon 23. 1. 2013 20:43

Hergarok píše:Převodem na "víc bitů" víceméně nezískáš větší SNR, ale méně kvantizačního šumu. Hlavně ale například převodem z 16b na 24b získáš možnost digitálně regulovat hlasitost v rozmezí 8b aniž by ses okrádal o "kvalitu".

no zalezi kolko efektivnych bitov vie dany DAC (napr Benchmark cca 19). ci?
I'm a quitter. I come from a long line of quitters. It's amazing I'm here at all.
glassmoon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 23. 1. 2013 22:41

Jo, záleží, slušný DAC má tak dva bity k dobru, tudíž cca 12dB. :)
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TheUnheard 23. 1. 2013 23:53

bogino píše:Ako ja chapem dynamiku prednesu:

Viac dynamiky = vyraznejsie vykreslenie rozdielov medzi hlasnejsim a tichsim v nahravke.
Trebarz nerovnake klopkania klavira ti na jednom retazci mozu vyzniet takmer rovnako a na inom jasne rozlisis, ktore klopnutie bolo silnejsie. Alebo napr. hlasitost velkych slacikovych nastrojov sa moze moze v priebehu sekundy-dvoch vyrazne zmenit, v jednom retazci to moze vyzniet makko a naopak zatlacenie slacika ta na dynamickejsom retazci moze dvihnut zo stolicky. Pritom priemerna hlasitost oboch retazcov moze byt priblizne rovnaka.

Retazec s vyssou dynamikou lepsie vykresli aj rozne dozvuky a sramoty.

presne toto som myslel ... je to mozne ze ipod je lepsi nez udac2-hp? sa mi nechce verit ...
Redmi note 2
TheUnheard
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 24. 1. 2013 00:45

Dynamika je len jedna stranka kvality zvuku.
uDAC2-HP som nepocul, ale kedze sa nepreferuje pred FiiO E10, az taka slava to asi nebude.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka