BVAudio informace o režimu

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Miki.32 12. 1. 2011 19:40

Omlouvám se že obtěžuji s takovou kravinou ale zajímalo by mě v jakém režimu vlastně BVAudio pracuje nikde se o tom nikdo nezmiňuje tedy aspoň sem si nevšiml je to tedy A čkový zesilovač nebo A-B.
Možná se ptám špatně ale dík. :-|
Miki.32
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 12. 1. 2011 19:47

BV Audio je firma pana Ladislava Bunty, který produkuje vysoce kvalitní zesilovače pro Hi-Fi i ozvučovací účely - takže funguje jako každá prosperující firma funguje v režimu napůl ruční výroby a pečlivého zpracování. pokud máš na mysli, v jaké třídě pracuje nějaký zesilovač, bylo by skutečně nejlepší jednak uvést typ toho konkrétního zesilovače, druhak bych doporučil vznést tento dotaz přímo na adresu firmy BV Audio:
BVaudio
Františkánska ul. č. 30,
917 01 Trnava, SR
e-mail: bvaudio@bvaudio.sk

Další detaily najdeš na stránce http://www.bvaudio.sk/ ... :mrgreen:
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ssamoo 12. 1. 2011 23:51

Asi mal na mysli Headamp.
BlitzWolf BW-ES1 mod_KZ ZS6_KZ ATE_KZ ATEs_SHURE SE535_Westone UM PRO 30
iPhone X_Samsung Galaxy Note 8
MacBook Pro 13 Retina Touch Bar
Custom PC_X370_Ryzen R7 1700_GeF1080_NVMe SSD_NZXT S340
ssamoo
Junior

Odeslat příspěvekod Miki.32 13. 1. 2011 15:11

Omlouvám se ano měl sem namysli sluchátkový zesilovač BVAudio HeadAmp
Miki.32
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 13. 1. 2011 19:45

A co se jednoduše optat přímo v BV-Audio? I když konkrétní hodnoty a topologii zapojení asi přesně nesdělí, tak minimálně třídu by utajovat moc smyslu nemělo...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Hergarok 13. 1. 2011 22:32

Není třeba se ptát, přímo na stránkách BV-audio je to napsané - na výstupu je "operák" TPA6120.
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 14. 1. 2011 22:10

Jenže ani datasheet obvodu nic neříká o třídě, ve které pracují koncové stupně - já se tam dočetl jen něco o proudové zpětné vazbě...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod marts 14. 1. 2011 22:51

nedalo by se to odhalit podle údajů o ztrátovém vs. výstupním výkonu na str. 18 datasheetu?
http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/tpa6120a2.pdf
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert

Odeslat příspěvekod EKKAR 14. 1. 2011 23:00

Pokud bych to bral podle toho grafu, tak je tam klasické AB - třída A by měla prakticky stálý ztrátový výkon nezávisle od výstupního výkonu, protože tam je v podstatě jen jeden zesilující koncový prvek - druhým je zdroj proudu, který má reciproký (obrácený) průběh výkonového zatížení = největší tepelnou ztrátu má při nejmenším výkonu do zátěže. Ale ztrátový výkon v tom TPA mají i budiče a stabilizátory napětí - takže ten graf není úplně přesně odpovídající.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Broslowski 15. 1. 2011 15:57

namiesto slova reciproký by som skor pouzil slovko invertujuci . Pricncip reciprocity vravi o tom ze ak napatie "U" v m tom useku rezistivnej siete vyvola prud "I" v n ntom useku, tak prud "I" v m m tom useku vyvola v n ntom úseku napatie U. Vtedy je sieť reciproká.
Beyerdynamic dt990 PRO
Broslowski
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 15. 1. 2011 16:29

Znalí vědí o co jde - jestli se to nazve průběhem reciprokým, inverzním nebo invertujícím už je jen slovíčkaření.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Broslowski 15. 1. 2011 16:47

ak mozes prosim objasni v SS nechcem tu dalej spamovat. Vdaka :-)
Beyerdynamic dt990 PRO
Broslowski
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 15. 1. 2011 23:35

EKKAR: je to samozřejmě ve třídě AB - k tomuto zjištění stačí jednoduchá úvaha - třída A by neměla klidový proud 15mA no a třída B ... koho by napadlo, že by to mohlo být "BÉČKO" :?: :D
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lumio 16. 1. 2011 15:51

TPA je derivat THS6012 - trieda AB, je to v datasheet:
http://focus.ti.com/general/docs/lit/ge ... leType=pdf
Essence ST + Beyerdynamic DT 990 PRO
uliamp + ulibudky
Teclast T51 + she9800
lumio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 16. 1. 2011 16:47

Hergarok - já to hledal v popisu, ne v tabulce - a abych se přiznal, tak hodně nakvap. Na ten kliďák mne nenapadlo se kouknout. Solidní výrobce to uvede - napíše hned na začátku "amplifier in XYclasse" a je vymalováno. Bohužel, už jen od jednoho vyhledávače jsem dostal odkazy na 6 různých výrobců TPA a asi 12 verzí datašitu... Takže jsem se nezdržoval prohledáváním a otevřel první link.
EKKAR
VIP uživatel

Další stránka