Beyerdynamic DT990 + AMP/DAC

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 1. 10. 2011 12:14

Zdravím,

pro DT990 jsem už prakticky rozhodnotý (ale chci je koupit až po AMP/DAC), ale se zbytkem stále váhám a nevím si rady. Zdroj je notebook, který má mizerný zvukový výstup. Takže potřebuju i DAC.

Momentálně mám vybraný Fiio E10, kde předpokládám stejný výkon jako má NuForce uDAC2. A teď si nejsem jistý, jestli bude samostatně stačit. Proto když bych k němu případně poté dokoupil např. Fiio E9, bude mít ta kombinace smysl?

Nebo rovnou koupit něco silnějšího? Nějaké tipy? :)
IkE Blaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 1. 10. 2011 12:46

nebude stacit ani zdaleka
http://www.ampcity.co.uk/brands/audio-g ... fb-12.html
skusal si DT880 ? pridu mi ovela lepsie
a ber 600ohm
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 1. 10. 2011 13:31

Nemám vyzkoušené ani ty DT990, jdu do toho tak trochu naslepo (nemám možnost si je někam jet vyzkoušet). Dle recenzí mi ty 990 sednou zvukově více (basovější, jemnější středy). Chci PRO verzi, tam 600Ohm není (jaké jsou vůbec výhody?)... Dělám podle tebe velkou chybu? O:-) Rád se nechám poučit, jak říkám, nemám možnost je někde zkoušet. Naposlouchané mám jen některé modely Sennheiserů.

Specifikacema to vypadá dobře, ještě budu muset promyslet, protože to je už poměrně bedna. Cenově to je taky na hraně, když připočtu dopravdu, dph a clo, ale dejme tomu.

Ty si ho kupoval přímo z Číny? Na kolik tě vyšlo poštovné?

Ještě jsem narazil na Audinst HUD-mx1, dá se to považovat za slabší alternativu (zdá se mi, že to už by na ty DT990 250Ohm mohlo stačit - jsem si vědom, že není stejná třída)?
IkE Blaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bechermeister 1. 10. 2011 14:23

neviem co pocuvas ale DT990 maju silnu V signature. Zdoraznene basy a vysky a stredy su trosku v uzadi. Bas ma vyborny dopad a su velmi zabavne klepkat nohou hadzat hlavou nie je problem.
Moj problem s nimi bol ten ze mi totalne nesedeli, mam radsej uvolnenejsi zvuk zalozeny na stredoch. Mal som s nimi chut vyskocit zo stolicky su fakt zive a energicke.
Cize ak si pustis tvrdsi rock, metal zomres blahom, balady im az tak nesli, cokolvek ine zanrovo je pre mna cisto o preferenciach.
Niekomu na nich mzoe sediet hip hop, klasika, elektronika atd.... ale mne osobne to nesedelo . Ak chces pocuvat klasiku, jazz, vokaly, relaxacnejsiu hudbu kludnejsiu , nez energicku nie su najlepsou volbou.
nuforce udac-v2 -> tube amp missing -> hifiman re262.
s:flo2 -> amp needed -> hifiman re262.
bechermeister
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 1. 10. 2011 14:37

Ne že by nepatřilo do jiné sekce (kde mám také topic a kde mi byli právě DT990 potvrzeny :D )...

Poslouchám:
a) metal, rock
b) jazz, klasiku + tradiční, new age (tedy relaxační hudbu)

Těžké pak něco vybírat :D (více sluchátek je řešení, ale ne na moje finační poměry - nicméně hodlám poslouchat na sluchátkách více první skupinu, jazz a další mám radši ve větším ozvučeném prostoru)

KPP mi na ty žánry poměrně vyhovují, tak bych předpokládal, že ani tady nebudu mít velký problém. Nicméně sluchátka bych už si pak nějak zařídil (výměnu za DT880, 770 nechci), potřeboval bych nyní vyřešit ten DAC/AMP. Zatím se mi zdá teda jako nej kompromis asi ten Audinst (i kvůli dostupnosti), ale moc lidí ho zřejmě tady nemá, takže těžko můžu očekávat nějaké porovnání s konkurenty.
IkE Blaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 1. 10. 2011 15:22

bral som z ampcity - 240e
z chiny - 225e vratane dph a cla

kolko stoji ten Audinst? vyzera fajn

ked DT990 PRO su len 250ohm, tak tie teda
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 1. 10. 2011 15:28

Právěže 3400,- v ČR bez dopravy (cca 140E) :)
IkE Blaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bechermeister 1. 10. 2011 17:34

pri zanroch mi skor islo zistit ci pocuvas prvu skupinu, ta druha je na nich vec vkusu a preferencii a toho co od zvuku ocakvame.
len doplnim, ze udac-v2 im nestaci. A co som cital fiio e10 je na tom rovnako, to je vykonom na in eary.
Audinst alebo to co pisal Andrej su asi naj moznosti co mas.
bechermeister
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 1. 10. 2011 17:37

Ok, díky, asi počkám až mi přijdou peníze (snad během týdne) a půjdu do něj (Audinst) :) Dle recenzí utáhne i HD600 s velkou rezervou, takže tady už strach nemám.
IkE Blaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 1. 10. 2011 17:46

bechermeister píše:A co som cital fiio e10 je na tom rovnako...
Tady píšou víceméně opak... ale záleží na tom, jestli patříš mezi ty, co poslouchají při extrémních hlasitostech nebo ne ;)
I did try the E10 with the Audez’e LCD-2 and found the pairing and driving power to be very good. At high gain I’m getting a comfortable loudness at only level 3 on the volume control. The 600 Ohms Beyerdynamic T1 sounded good at level 5 on the volume control.
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 1. 10. 2011 18:01

Taky tam ale píšou "Driving power wise, the uDAC 2 and the Fiio E10 are pretty much equal." :D A mnoho lidí psalo, že uDAC 2 je na takováto sluchátka slabý (teda hlavně jsem to četl ve spojení s HD600).

Ale vzhledem k tomu, že při 32Ohm to je 150mW (Fiio) vs. 800mW (Audinst), tak je pro mě už volba jasná. Předtím jsem ten Audinst nějak nevnímal, kdybych o něm věděl, tak bych asi ani téma nazakládal :)
IkE Blaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 1. 10. 2011 18:14

Hmm, ono je to tím, že někteří tihle "audio hoši" mají bordel v pojmech a všelijak míchají power/volume/loudness.
Jinak ale vždy bude platit, že z USB napájené zesilovače nebo DAC/amp budou mít vždy problémy se sluchátky vyšších impedancí.
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bechermeister 1. 10. 2011 18:39

headfoniu mam velmi rad odkedy recenzovali AD seriu od audio techniky. Mike-a treba brat s rezervou, ma rad makky muzikalny teply prejav s vyraznymi stredmi a presne tak aj recenzie vypadaju. Nikdy neboduje co ako hra, pise najma pocit.
No hodnotil len to ze ich to dokazalo rozohrat ale nie vybudit. Udac rozohra aj HD600 aj HD 650 a dokonca aj beyere, ale vytiahne z nich max polovicu pozitku a myslim ze to iste bude platit aj o e10
bechermeister
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod boriscz 1. 10. 2011 20:19

bechermeister:
pokud konkrétně u e10 berete za polovinu požitku, jen napůl ohluchnout, prosím, proti gustu žádný dišputát.
Osobně si myslím, že Bayery 250 Ohm v kombinaci s Fiio e10, fakt šeptat nebudou, ba naopak. Pro mě už je to fakt hodně hlasitý nářez, nicméně věřím, že by ta sluchátka dovedla vytvořit ještě větší akustický tlak, ale na své uši, už bych to nechtěl zkušet.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 1. 10. 2011 20:24

Teda co jsem si doteď myslel, tak hlasitost a vybuzenost (asi není ten správný výraz) jsou dva ne úplně (jen trochu) související výrazy. Ikdyž budou hrát sluchátka tak, že mi budou rvát uši, tak nemusí být naplno vybuzené, mohou rezonovat, mít ořezané a zkreslené pásmo apod. Nebo to tak není? :) Tak jako tak, na head-fi je spousta názorů, že uDAC 2 na DT990 nestačí (respektive nenaplní potenciál sluchátek).

"Pro mě už je to fakt hodně hlasitý nářez"
Tak tohle mi prosím vysvětlete - E10 ještě nevyšla, z jaké zkušenosti vycházíte?

Na headfonii docházím k závěru, že v každé recenzi chválí hlavně zrovna recenzovaný produkt.
IkE Blaster
Mírně pokročilý

Další stránka