Audinst HUD-mx1

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 3. 1. 2012 22:13

Jenže ten je tak napevno, že nemám ponětí, jestli vůbec jde nedestruktivně sundat. :)
IkE Blaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 3. 1. 2012 22:14

Ten je tam spíš jen nasunutej (jako všude jinde), ale sundat jde z tuha, takže lepší sehnat ten imbus.
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr67 3. 1. 2012 22:41

Tak konečně hotovo. Zde je postup:
http://www.audinst.com/en/discussions/topic.php?id=10

Narazil jsem na to náhodou, už jsem to chtěl vzdát ;-]

Zvuk je teď o dost silnější, na HD 650 jde jít max do 3/4, pak by mi to ustřelilo hlavu :tleskani
Beyerdynamic DT-1990 PRO 250 Ohm Tesla
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr67 10. 1. 2012 18:50

Jak jste spokojeni s tímto Dacem? Mně se pořád zdá, jako by zvuk měl menší grády a byl trochu zahuhlaný. Výkonově stačí bohatě (hlasitost), ale když poslouchám přímo z CD a receiveru, je to jiná, je doslova cítit, jak pumpujou měniče, u Audinstu ne. Mám HD 650. Díky za názory.
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lucky-x 14. 1. 2012 15:35

A máš přehozený jumper na vyšší impedanci? Já nemám přímé srovnání, takže ti neporadím... každopádně žádná tragedie se u mne neděje a "grády" mi zatím nechybí... Ale zůstávám nohama na zemi, je to zařízení jen za pár tisíc.
Beyerdynamic DT 990, Audinst HUD mx1, wasapi, foobar2000

Sám Chaplin se inkognito účastnil soutěže o svého nejlepšího dvojníka a skončil až třetí.
Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod Petr67 14. 1. 2012 16:46

Já už jsem ho vrátil, oproti přímému srovnání z CD Denon fakt slabota. Nechybí hlasitost, ale dynamika úplně v háji.. :-(
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 14. 1. 2012 17:22

Je taky možnost, že nebyl úplně v pořádku, přecijen sluchátkové výstupy CD přehrávačů bývají dost mizerné a že by byl Audinst ještě horší? ... o tom dost pochybuji!
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr67 14. 1. 2012 18:14

No každopádně si našetřím na kvalitnější DAC.
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 15. 1. 2012 00:40

Taky je možnost, že přibarvuje CD přehrávač. Většina z nich (i výrazně starších) má přímo v sobě upsampling. Pokud došetříš v dohledné době, tak by mě dost zajímalo srovnání.

Z fóra asi zatím nikdo fundovanější v high-end ten Audinst neporovnával. Osobně jsem s ním také spokojen, oproti jiným výstupům doma je nejlepší - zní to vše podobně, ale Audinst je nejčistější, nešumí. Každopádně podle různých webů vyhrává Audinst už pár let různé hifi soutěže (v dané cenové kategorii).
IkE Blaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lucky-x 15. 1. 2012 10:23

A nemáš na tam někde zapnuté Loudness? To by mohlo být možné vysvetlení... :D
Beyerdynamic DT 990, Audinst HUD mx1, wasapi, foobar2000

Sám Chaplin se inkognito účastnil soutěže o svého nejlepšího dvojníka a skončil až třetí.
Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod Kocmeister 15. 1. 2012 12:09

Je to jednoduchý, vysoká výstupní impendance silně změní frekvenční křivku sluchátek. Ty pak basujou jak o život kvůli zdůraznění basů. Lepší dac bude paradoxně ještě nudnější než Audinst. Holt máš preferenci v silném zkreslení. Tobě lepší zdroj nepomůže, spíš ještě přebasovanější sluchátka, např. Denon D2000.

Přesně stejný případ už jsme tady na fóru měli, asi před rokem. Kluk si k HD650 kupoval různý sluchátkáče, i Lyru a bylo to horší a horší podle něj. Pořád míň a míň basů. Byl agresivní a naštvaný na ty co mu radili. Nakonec zatrpknul chudák a teď kdoví kde je mu konec.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod boriscz 15. 1. 2012 19:17

Mno, se nedivim, poslouchat věci typu Stratovarius na HD650, asi nebude to pravé ořechové. Než DAC tak spíš zes, ale můj názor je špatný výběr sluchátek.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr67 15. 1. 2012 19:32

Myslíš, že HD 650 nejsou vhodná na metal? Podle mně jsou spíš doporučovaná. A jak říkám, z CD nebo receiveru to hraje krásně.
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod boriscz 15. 1. 2012 20:58

Jo, myslím si, že na většinu heavy nahrávek HD650 nejsou vhodná, najdou se vyjímky. Producenti metalovych kapel to dost mrší, pak to stojí za prd. Pohrej si s equalizerem, tím změníš charakter zvuku, a uvidíš tu změnu. HD650 ti to když tak prominou. Na metal to musí být " našlapané maso ".
Zavěr: HD650 jsou analytická sluchátka ( prozradí vše ), s nepřemrštěným basem a lehounkou dečkou na středech. Hezky zahrajou Led Zeppelin I II III IV ,
ZZTop Eliminator. Steve Vai - Passion and Warfare.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr67 17. 1. 2012 10:39

Budu mít místo Audinstu Fubar 4 Plus. Myslíte, že je to dobrá volba k těm HD 650? Výš cenově už jít nehodlám.
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka