Audinst HUD-mx1

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jenicek321 17. 2. 2012 19:54

Mattho123 : mam zapojeno na adapteru, oranzova ma svitit pokud zrovna nic nehraje v PC, mne osobne oranzova sviti ale neblika.... nevim jestli jsi myslel tohle, pokud opravdu blika, tak by to mohl byt duvod pro reklamaci, v manualu o blikani neni zminka, na netu taky ne (ale nejak extra sem se nedival)

kdyz mam oranzovou, tak nic ve sluchatkach nepuka, zkus adapter zapojit do jine zasuvky, ale pokud IKE nevidi "slysitelny" rozdil mezi adapterem/usb, tak bych to asi neresil (ale 100 lidi 100 chuti :) )
jenicek321
Junior

Odeslat příspěvekod Mattho123 18. 2. 2012 02:01

Blika to akokeby to adapter nestihal napajat a snazi sa to zapnut a stale to vypina.. aj to tak puka akoby som to stale vyberal a zapajal. Nahram na video avsak hned ako pustim nejaku pesnicku .. tak pol sekundy to chrapsti a postupne to zacne normalne hrat..akoby sa nabijali nejake kondiky. Ked sa to zahreje po nejakych 3-4 pesnickach aj ked nic nehra svieti stabilne dioda na zlto. Nahram na video :) Vzdy ked to robilo som pustil pesnicky a neriesil. Bez adapteru to nerobi a rozdiel tiez moc nepocujem.Ale ak je to lepsie tak aspon pre ten pocit by bolo fajn keby to islo :)
Audinst HUD mx1 (fiio x1 + Fiio e12) -> Beyerdynamic DT990 Pro, Shure SHR940
Ipod touch 4g,iphone -> Vsonic vsd5
Mattho123
Junior

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 18. 2. 2012 10:49

Ta sekunde na začátku bych řekl že je normální. To mi dělá taky a problém s tím nemám.
IkE Blaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bertold8 15. 3. 2012 18:33

Zdravim, mel bych na Audinst maly dotaz. Kdyz tu resite to napajeni. Jde nejak poznat, rozdil mezi napajenim z USB a ze site na samotnem pristroji? Protoze kdyz dam DAC na napajeci zdroj ale nemam ho pritom na USB, tak se dioda nerozsviti a rozsviti se az kdyz ho napojim na USB beziciho PC. Takze nijak nepoznam, jestli se v ten moment nenapaji jen z USB.

Stejne tak je v manualu napsano, ze se ma nejdriv napojit na zdroj a az potom na USB. To ho mam pri kazdem zapinani PC odpojit od USB a az se rozjede, tak na USB, abych mel zaruceno napajeni ze zdroje?

Diky predem za odpoved.
nikon d750, 28-105/3.5-4.5, 70-300VR, 50/1.8, 85/1.8, 24/2.8, blesky
Audinst MX1 + Shure 940 || Sansa Zip + ZS5
bertold8
Junior

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 16. 3. 2012 07:23

1) já rozdíl neslyším... možná tam je. Každopádně to externí napájení napájí jen jednu část (a nevzpomenu si kterou) a ne celý DAC

2) pokud nebudeš vytahovat adaptér, tak nemusíš ani USB. Jde jen o to nepřipojit dřív USB a až poté adaptér.
IkE Blaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Komoi 14. 5. 2012 15:59

Zdravím. Mám HD 555 a jsem s nimi dost spokojen. Avšak krátce po jejich zakoupení jsem začal sondovat, jak z nich dostat maximum. Přečetl jsem toho opravdu hodně a pochopil jsem hlavně toto:
- Sluchátkový zesilovač je pro vysokoimpedanční sluchátka nutností, pro ty s nižší zvýší trochu dynamiku zvuku. Někteří však zastávají názor, že u nich to je jen třešnička na dortu.
- Kvalitní nahrávka je základ
- Zdroj zvuku je hned za sluchátky to, co nejvíc ovlivní finální dojem.
Proto bych se chtěl zeptat, jestli by Audinst HUD-mx1 USB byl vhodnou volbou pro:
Studenta, který nemá přespříliš prostředků, ale chce dostat velkou kvalitu zvuku za přijatelnou cenu.
Někoho, kdo má zatím HD 555 50 OHM, ale do budoucna nejspíš plánuje něco jako HD 650.
Někoho, kdo zatím hraje z integrované zvukové karty NTB.
Nejdřív jsem přemýšlel, zda koupit nejříve zesilovač, nebo novou zvukovou kartu. Byl mi doporučen zesilovač, takže jsem rozvažoval nad nějakým lacinějším kouskem jako např. ART HEADAMP 4, ale potom jsem se dočetl, že na mé impedanci by to až taková změna ve zvuku k lepšímu být nemusela (za cenu blížící se k ceně sluchátek). Vyplatí se tedy teď koupit tento DAC + zesilovač? Bude stačit kvalitativně i na případné HD 650? Bude už nyní znát růst kvality zvuku zhruba odpovídající ceně? Nebo si teď polepším jen málo a mám s nákupem počkat? Nebo mám teď koupit nějakou levnou variantu a něco jako audinst si nechat na později? Nebo mám udělat něco úplně jiného?
Předem děkuji za jekékoli případné reakce.
p.s. : Plasty na konci mostu u HD 555 mi začaly jemně praskat na obou stranách po cca 1-2 mesících velmi opatrného užívání.
HD 650 + Audinst HUD-mx1
HTC EVO 3D + Klipsch image s4/Klipsch image One
Komoi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 14. 5. 2012 17:24

Pripajať zosilovač priamo na integrovanu zvukovku je trošku nezmyselny napad. Nestane sa totiž nič ine len to, že ten šmejd čo z integrovanej polezie sa zosilni. Narobi to viac škody ako užitku.
To čo maš urobiť, je vec financii. Pokiaľ ich nemaš nazvyš, Audinst bude idealne riešenie (resp. jedno z tych najidealnejšich). Pre HD 555 stači viac než dosť. Na HD 650 sice uplne stačiť nebude, ale ako dočasny zdroj bude aj pre ne ok. Neskôr k HD 650 buď k Audinstu dokupiš zosilovač, alebo ho vymeniš za niečo lepšie.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod The Wolverine 14. 5. 2012 17:31

Jestli z nich chceš dostat maximum, tak je rozdělej a vyndej ty kusy gumy zpod mřížky a máš z nich HD 595. Více zde.

To s tím vlivem impedance je trošku jinak. Vysokoimpedanční samozřejmě potřebují zesík, ale třeba AKG K701 mají 62 Ω a Audio-Technica AD1000 mají 40 Ω a jsou to na zesilovač jedny z nejnáročnějších sluchátek.

Zdroj je asi stejně důležitý jako zesilovač, ale záleží na konkrétní sestavě.

Audinst je za svou cenu dobrá volba, oproti integrované to bude určitě zlepšení, ale k HD 650 (nekupuj je naslepo) by to chtělo přeci jen něco lepšího, aspoň časem. Ale i s tím Audinstem by se daly provozovat.

Ty konce hlavového mostu se ti rozpadnou celý. Více tady.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Komoi 14. 5. 2012 17:58

Ano, díky moc za rychlé odpovědi. Četl jsem skoro vše, kde se zde na fóru objevilo po vyhledání HD 555, dal jsem tomu několik dní, tak se snad trochu chytám. Mod plánuju po zkouškách. A praskání asi budu řešit tak, že napíšu prodejci (sluchatka.net) a zkusím se s ním domluvit na případné reklamaci těsně před koncem záruky, nebo dříve, pokud se rozpadnou. Co jsem četl, tak by prodejce měl být velmi přátelský, profesionální a chápavý, takže by to snad neměl být problém. A ještě jednou díky za tu rychlost, aspoň ho budu moct objednat v nejbližších dnech. Leda, že by se našel někdo, kdo by mi tvrdil, že za stejnou cenu bych pořídil něco značně lepšího.

-- 14. 5. 2012 19:37 --

Jen mě teď asi napadá, že jsem taky narazil na dost zkušeností s tím, že DAC nebo zesilovače nefungovaly jak měly. Doufám, že bych to jako docela amatér jasně poznal, protože by bylo nemilé provozovat zařízení s nějakou vadou. Protože je možné, že bych si nedostatek nemusel uvědomovat přes počáteční nadšení a zvyknul si, takže bych vadný kus nereklamoval. Žádný thread věnující se chybám na zasilovačích jsem nenašel, tak předpokládám, že by to měl snad jakýkoli nehluchý posluchač jasně poznat. Snad budu mít štěstí a nebudu toto vůbec muset řešit.
HD 650 + Audinst HUD-mx1
Komoi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Komoi 21. 5. 2012 10:02

Tak Audinst dorazil. První pocity byly rozporuplné, ale jak jsem postupně prošel více skladeb, tak se moje nadšení stupňovalo. Určitě jsem zaznamenal lepší prostor a dynamičnost zvuku. Problém však je v tomže jsem si asi po dvou dnech všiml podobné závady, kterou zde již někdo popisoval. Zvuk se po určité době začne docela kazit, je v něm jakési divné praskání, které zmizí až po odpojení z USB. Praskání se projevuje mnohem více, pokud nastavím nižší vzorkovací frekvenci ve vlastnostech zařízení. Nevím, jestli má cenu zboží reklamovat, nebo raději vrátit v 14 denní lhůtě, nebo postupovat ještě jinak. Taky mě trochu udivilo, že byla jedna nálepka na krabici už po otevření roztrhnutá, takže mám podezření, zda náhodou nejde o kousek vrácený někým jiným... Zatím jsem na jiném počítači netestoval, ale připadá mi, že to bude spíše vina Audinstu. Taky jsem si právě teď všiml, že ihned po připojení už rovnou led kontrolka svítí zeleně, což by měla jen při přehrávání zvuku.
HD 650 + Audinst HUD-mx1
Komoi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jenicek321 21. 5. 2012 10:29

mně přišel se neroztrhnutou nálepkou, praskání slyším jen při přepínaní programů v TV přehrávači, ale to je chyba softwaru (v druhém softu to nedělá), při poslechu hudby je vše v pořádku (pak už záleží na kvalitě nahrávky)
jenicek321
Junior

Odeslat příspěvekod Komoi 21. 5. 2012 11:25

No, ono jde o to, že to není klasický šum, ale spíš takové barevné vibrování, které se nese se zvukem. Nejvíc se to projevuje u nárazových zvuků, jako je hra na bicí nástroje. A chyba nahrávky to není na 100%, opravdu je to velmi výrazné, musí si toho všimnout každý, kdo třeba i danou nahrávku neslyšel. Docela mi to připomíná nějaký efekt v Audacity (phaser s maximální frekvencí). A hlavně, dělá to jen po určité docela dlouhé době zapojení, a projevuje se to mnohem extrémněji, když nastavím vzor frekvenci na 44.1. Pokud bych měl popsat úroveň rušení, tak je pak asi taková, že by někdo mohla i bránit ve srozumitelnosti. Zatím jsem to krátkou dobu testoval na jiném počítači a zatím nic. Taky zkouším na svém, ale s napájením ze sítě, zatím také nedělá problémy. Napadlo mě i to, že by to pohlo být způsobeno nějakým mým SW (používal jsem na bednách SRS), ale to je vypnuté a navíc pokud by nějak do zvuku zasahovalo, tak určitě tvrale, a ne až po delší době hraní.
Nejdříve jsem si této vady všiml na zvuku odesílíní zprávy v IM, pak už to bylo znát i ve zvuku písní. Myslím, že když jsem to nechal v tomto stavu trochu déle hrát, tak se to postupně pomalu zhoršovalo.
HD 650 + Audinst HUD-mx1
Komoi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Komoi 22. 5. 2012 15:50

Předem děkuji všem za pomoc! Tak, podařilo se mi nějakým obskurním způsobem nahrát to, co audinst vydává. První část je ve stavu, kdy se zvuk na nějaké vzor. frekvenci postupně pokazí a potom přepnu na jinou vzor. frekvenci, kde je to mnohem více slyšet. Druhá část je z původní vzor. frekvence a zvuk je o něco čistší, ale na zvuku z Win upozornění jde poznat, že je tam praskání, které tam určitě nemá být. A poslední část je po znovuzapojení a mělo by jít teoreticky o skoro čistou nahrávku. Předem se omlouvám za nízkou hlasitost nahrávky. Soubor má asi 1.8 Mb. Předem díky za poslechnutí a vyhodnocení problému, možná někdo bude vědět, co je nedobře.
Link: https://www.dropbox.com/s/4y8z8ea1whyv7 ... udinst.mp3
EDIT: Ještě jsem zapoměl připsat, že šum je závislý na hlasitosti na DAC, pokud ho ztlumím tak to není slyšet.
EDIT2: Audinst se zahřívá na takovou teplotu, že je pro ruku přijemně telpý, tipuji na tepolotu okolo 30 stupňů.
HD 650 + Audinst HUD-mx1
Komoi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 23. 5. 2012 12:57

Hm, to je hodně zvláštní, mě nic podobného nedělá. Provozuješ ho s adaptérem nebo bez? Zkusil jsi jiné USB? Jak máš Audinst ve Win nastavený? (frekvence, bitový rozsah, hlasitost, výhradní režim)

Zahřívání na 30°C jsem si už také cca 3× všiml, moc jsem nepochopil, co je příčinou. Vliv na zvuk jsem nezaznamenal.
IkE Blaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Komoi 23. 5. 2012 15:39

Zkoušel jsem všechny varianty všeho, tahat to přes různé kabely, různé vzor. frekvence, napájení...
To už ale doufám není podstatné, protože jsem testoval audinst asi 4 hodiny na jiném počítači a šlapal bez problémů. Jakmile jsem měl dost času, tak jsem vlezl na linux a zkouším to na něm (a na původním NTB, kde to dělalo problémy). Zatím hraji pár hodin a defekt se nedostavil. To je podle mě docela podivné, protože mi moc nejde do hlavy, jak může SW chyba na Win až po určité době po začátku přehrávání začít mršit zvuk. Z výsledků jsem teda velice překvapen. Takže reklamace ani vracení se nakonec konat nebude, jen si budu muset reinstalovat systém. A taky doufám, že se zvuk nepodělá během dalšího testovaní na linuxu.
A k hodnocení samotné krabičky bych dodal, že zvuk vylepšila o dost více, než jsem čekal. Zvuk je celý pevnější, je poznat lepší prostor a dynamika. Taky však rapidně stoupla náročnost na nahrávku, u některých to odhalilo nehoráznou placatost a deku. Těším se, až za pár dní ještě udělám mod 555-> 595, to pak si bude řádný nášup = ). Díky všem, co odpovídali a věnovali se mi.
HD 650 + Audinst HUD-mx1
Komoi
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka